De maand mei staat in het teken van vrijwilligers die zich inzetten voor Luctor Heinkenszand. De eerste vrijwilliger die over zijn betrokkenheid bij de club vertelt, is Marc Nieuwenhuis. Hij staat op zaterdag een dagdeel achter de bar in het clubhuis.

“Ieder heeft zijn talent, dat wordt gewaardeerd”

Mark NieuwenhuisMarc draait al een paar jaar mee in de bardiensten, aan de ene kant omdat de club op zoek was naar vrijwilligers. “Maar anderzijds omdat ik het gewoon heel gezellig vind om mezelf in te zetten voor de vereniging”, vertelt hij.  Hij is betrokken bij de vereniging, want zoon Ruben Nieuwenhuis voetbalt hier al sinds de mini’s. “Met een aantal van hen uit die tijd voetbalt hij nog steeds, hij is nu keeper bij de JO17-1”.

Contact met anderen
“Wat zo leuk is, is het contact met anderen op de club. Je herkent op den duur veel mensen van gezicht en wanneer je elkaar dan op andere momenten of plaatsen tegenkomt, is daar toch dat moment van herkenning. Dat geeft een goed gevoel”.

Marc geeft nog advies voor toekomstig vrijwilligers: “Zeker doen, kom en zet je in. Het maakt niet uit wat je kan. Ieder heeft zijn talent en dat wordt gewaardeerd. Gemiddeld sta ik één ochtend in de twee maanden achter de bar. We hebben best een grote pool aan barmedewerkers en je weet ruim van tevoren wanneer je aan de beurt bent. Soms bij speciale evenementen wordt een extra beroep gedaan op de vrije tijd, maar als het in de agenda past, spring ik in! Als barmedewerker is het handig als je makkelijk contact legt, maar ieder doet dat op zijn eigen manier met zijn eigen vaardigheden en talenten”.

“Ik krijg er energie van wanneer ik een fijne bardienst heb gedraaid. Dat heeft een positieve invloed op je dag en dat straal je uit naar anderen, voor en achter de bar!”, glimlacht hij.

Wil je meer informatie of wil je je als nieuwe vrijwilliger aanmelden, reageer via info@luctorheinkenszand.nl