Bij alle Welkoops in Nederland kun je terecht voor spullen voor tuin en dier, maar de vestiging in ‘s-Heerenhoek heeft een paar weken per jaar een bijzonder extraatje. Dan hangen er vele strekkende meters aan carnavalskleding in de rekken. Eigenaar Wilco van de Guchte vertelt erover.

Wilco, eigenlijk kent iedereen Welkoop wel. Wat moeten we speciaal weten over jouw winkel?
,,De winkel bestaat al sinds 1963. In 2003 heb ik die met een compagnon overgenomen, en vorig jaar ben ik alleen verder gegaan. Wij zijn gespecialiseerd in tuin en dier, in de brede zin van het woord, tot kleding aan toe. We hebben daardoor echt een regiofunctie, hebben klanten uit de hele streek.”

Er zijn ook mensen zonder tuin of dieren die jullie goed kennen. Want jullie verkopen ook carnavalskleding.
,,Ja, we zitten natuurlijk wel in ‘s-Heerenhoek, hè. We waren een jaar of twee bezig toen we beseften dat er in het dorp en ook eromheen een markt voor was. Het begon met een paar rekjes, en is steeds verder gegroeid. Dit onderdeel zien we los van de rest van onze winkel, al is die verkoop natuurlijk wel in onze zaak. We verkopen dan ook onder een andere naam: Carnavalskleding Zeeland, met een aparte website. Het is ook een mooie periode, in februari. Dat is juist de tijd dat het in de rest van de winkel rustiger is.”

Je bent sponsor bij Luctor Heinkenszand, maar ook bij andere clubs in de streek zien we reclameborden van jullie hangen.
,,Als Welkoop hebben we een regiofunctie. We zijn dus ook sponsor bij Patrijzen, bij DWO’15, bij Tebo… Maar Luctor Heinkenszand heeft voor mij wel iets speciaals. Ik woon in Heinkenszand, ben in het verleden begeleider geweest bij de jeugd van Luctor’88, ik ken de club. Dus dat geeft wel wat extra’s.”

Tot slot: gaan we winnen zaterdag?
,,We moeten Walcheren kunnen hebben. Ik denk dat het 4-2 wordt.”

Welkoop ‘s-Heerenhoek, Werrilaan 67, ‘s-Heerenhoek. Telefoon: 0113 351651. Website: welkoop.nl. Facebook: Welkoop ‘s-Heerenhoek.