Eerlijk is eerlijk: het hart van Martin Corstanje, eigenaar van de Regiobank en Meulpolder Assurantiën in Heinkenszand, ligt meer bij vv Arendskerke dan bij Luctor Heinkenszand. Maar een trouwe sponsor is Martin wél. Hij is Sponsor van de Week tijdens Luctor Heinkenszand – Veere, die zaterdag wordt gespeeld.


Je bent een echt voetbaldier, maar hebt meer met Arendskerke dan met Luctor Heinkenszand. Leg eens uit.

“Tja, ik woon nu eenmaal in Arendskerke, en heb altijd enorm veel gedaan bij de voetbalvereniging daar. Bijna alles wat je kan bedenken eigenlijk. Nu voetbal ik in de lagere elftallen, en drie zoons spelen in het eerste. Dus die betrokkenheid blijft heel groot.”


En toch sponsor je ook Luctor Heinkenszand.

“Natuurlijk, ons bedrijf zit hier. Dan doe je zoiets gewoon voor de lokale samenleving. Verenigingen zijn heel belangrijk voor de leefbaarheid. En dat geldt ook voor het behoud van voorzieningen, zoals een bank in het dorp. Voor ons is daarmee het cirkeltje rond. Bovendien was Meulpolder Assurantiën, voordat we dat vijftien jaar geleden van Jaap Meulpolder overnamen, altijd al een heel grote sponsor van sv Heinkenszand. Jaap is sindsdien heel veel voor de voetbal blijven doen. Dat de naam van ons bedrijf ook op die manier bij de voetbalvereniging betrokken bleef, vonden we alleen maar mooi.”

Je sponsort met zowel Regiobank als Meulpolder Assurantiën. Hoe is de verhouding tussen die twee bedrijven?

“Die zitten op hetzelfde adres en vullen elkaar mooi aan. Meulpolder Assurantiën is al veertig, vijftig jaar een begrip in Heinkenszand. Daarom hebben we die naam niet veranderd toen dat bedrijf van ons werd. We bieden uiteraard verzekeringen aan, voor zowel particulieren als ondernemers. We doen veel in de landbouw – veel fruittelers uit de Zak zijn klant bij ons.”
“Daarnaast zijn wij een agentschap van Regiobank. Mijn vrouw Petra doet vooral die kant van de zaak. Regiobank is een volwaardige, officiële bank, waar particulieren en ondernemers terecht kunnen om te sparen en betalen. En we doen ook in hypotheken.”

Tot slot: hoeveel wordt het zaterdag tegen Veere?

“Luctor Heinkenszand heeft tegen Veere nog wat goed te maken na vorig jaar. Arendskerke won er met 3-0 van. Dus laten we het voor zaterdag op een eclatante 3-1 houden.”

Meulpolder Assurantiën/Regiobank, Dorpsstraat 2, 4451 BC, Heinkenszand. Telefoon: 0113 – 561 595.
Meer info: Meulpolder.com en Regiobank.nl.