Bliek Tweewielers aan de Stationsstraat is na bijna dertig niet meer weg te denken uit Heinkenszand. En de zaak blijft gelukkig nog wel een poosje: Johan en Tanja Bliek hebben inmiddels steun van zoon Bas. Bliek is onze Sponsor van de Week. 

Johan, vertel eens iets over je zaak.
,,We doen eigenlijk alles op het gebied van fietsen: verkoop van nieuw en tweedehands, verhuur en reparatie. Ook kinderfietsen en zelfs driewielers. En natuurlijk accessoires. Vroeger verkochten we ook brommers, maar daar zijn we mee gestopt. We zijn nu gespecialiseerd in elektrische fietsen. Daar weten we veel van. We volgen daar ook speciale cursussen voor.”

Jullie zijn een echt familiebedrijf hè?
,,Ja, ik ben in 1985 begonnen, op de huidige plaats. In 2000 hebben we verbouwd. Mijn zoon Bas zit sinds vorig jaar ook volledig in de zaak. Er zit dus veel toekomst in ons bedrijf.”

Waarom sponsoren jullie onze club?
,,Natuurlijk omdat het belangrijk is dat verenigingen op het dorp behouden blijven. En ook wel een beetje voor onze naamsbekendheid. We hebben ook persoonlijke betrokkenheid bij de club. Mijn zoons Bas en Rens voetballen beide bij Luctor Heinkenszand. Ze zijn allebei keeper.”

De traditionele slotvraag: hoeveel wordt het zaterdag tegen Veere?
,,2-1 winst moet lukken.”

Bliek Tweewielers, Stationsweg 10, Heinkenszand. Telefoon: Website: bliektweewielers.nl. Facebook: bliektweewielers.bliek