Met de wetenschap dat Patrijzen vorige week verloren had, ga je toch net wat lekkerder het veld op de zondag erna. En het circus reisde vandaag van Heinkenszand naar Middelburg om de volgende horde te nemen in de competitie; Zeelandia Middelburg 5. Normaal moeten we dan tegen Tim en Dick en Niels en Sem en Bob, maar vandaag bleek het een andere bekende tegenstander te zijn van vorig seizoen. VC Vlissingen 3 had de overstap gemaakt naar de Zeeuwse hoofdstad en voetballen dit jaar onder de vlag van ZM 5.

De voorzitter was naar Feyenoord-Ajaks, Joerie was te geblesseerd om te voetballen kwam hij achter tijdens het tennissen en Leon had 1,5 wedstrijd dit seizoen al gespeeld en dan weet je dat hij weer tegen een blessure aan kan zitten. De geestelijk vader van Niels ’30 seconden voetballen en er geblesseerd af stappen’ van Leeuwen was dan ook inderdaad weer geblesseerd geraakt en kon niet spelen.
Waar de aandacht en het medeleven in de groepsapp uitging naar Joerie, voelde Leon zich een klein beetje tekort gedaan door zijn medespelers. Niemand die aan hem vroeg hoe het ging, niemand die enig medeleven toonde of persoonlijke interesse in hem had. Nee het ging alleen maar over Joerie en dat vond Leon niet leuk. En Leon sloeg terug, en hoe.. hij gooide er oneliners uit zoals dat de voorzitter met een volle nicht van onze aartsvijand is getrouwd, dat Joerie zijn kekke riem gratis had gekregen bij zijn modieuze van Bommel schoenen, Lau eigenlijk al 3 jaar dood is, Maarten liever naar Walibi gaat dan voetballen met ons. En ga zo maar door. Leon had zijn punt gemaakt en we werden een klein beetje bang van de man die zijn carrière was begonnen als clown (echt waar, volgens Roel). De eerste horrorclown van Nederland?

De wedstrijd

Maar goed.. we moesten dus voetballen op een winderig, zwaar veld. Om deze geblesseerde spelers te vervangen werd Bernard van het 3de ingevlogen, zodat er toch 12 spelers present waren.
Der Jan hanteerde de vlag de 1ste helft en onze subsidie allochtoon Lau nam zijn plek op de linkshalf in. Een weekje Kreta deed hem lijken op een kachelpijp en zijn 3 grijze borstharen vielen gewoon een beetje uit de toon bij zijn gebruinde nudistenlichaam. Nergens op zijn lichaam was een zwembroek of shirt te bekennen. Het was allemaal egaal zwart en dan moet je wel nudist zijn!

Dan nu echt de wedstrijd. Voor de neutrale toeschouwer moet het echt een zaadpot geweest zijn. Enig hoogtepunt was de 0-1 uit een corner van Sjoerd die Jason slecht inschoot, maar toch ook weer onhoudbaar was voor de keeper.
ZM probeerde het met afstandschoten, Luctor HKZ had wind tegen en kwam amper van de eigen helft af, Bernard deed natuurlijk alleen maar hakjes en we hielden verdomme weer de rechterkant niet open voor Niels tot groot ongenoegen van Goeroe Arno die ’s-ochtends was vergeten gel in zijn haar te smeren.
Ook de 2de helft was kut, niks te beleven, weinig kansen op afstandsschoten na en een iets te korte terugspeelbal van Rohan die Maarten nog gemakkelijk kon afstoppen, klommen we ook zonder Leon naar plek 3 in de competitie. Na een galavoorstelling tegen Grenswachters, tikkietakkie voetbal tegen de Patrijzen en een Duitse overwinning van vandaag kunnen we niet wachten tot volgende week FC Bergen 3 naar Heinkenszand afreist.

 

Geschreven door: Rohan de Geus