Ons zondagteam kon de goede resultaten van de afgelopen tijd net geen gevolg geven. In Dreischor werd met 2-1 verloren. We moeten het nu een paar weken doen zonder de uitgebreide trainings-, wedstrijd- en achtergrondverslagen van Marc van ’t Hof, want voor het zondagteam begint de winterstop. Maar eerst nog even die van afgelopen zondag: 

Vandaag de uitwedstrijd tegen DZC’09. Voor ons de verste uitwedstrijd van het jaar, maar goed dat we deze mannen twee keer thuis hebben. Een tijd geleden stond er een stuk in de PZC over Hoek dat ze voor de verste uitwedstrijd van het jaar op vrijdagavond al vertrokken en dan een hotel in de buurt van de tegenstander namen. Nu hebben wij dat niet gedaan, want dat is een beetje overdreven voor een uitwedstrijd die 40 minuten rijden is en ik geloof niet dat er een hotel te vinden is in Dreischor, hoogstens een paar bed-and-breakfastjes. Gelukkig voor ons heeft Dreischor zijn aanvangstijdstip gewijzigd van 10:30 uur naar 11:00 uur en zodoende hoeven we dus niet extreem vroeg ons bed uit. Ondanks onze jarenlange traditie om maar een uur van te voren te vertrekken naar een uitwedstrijd vond Hoote het belangrijk om deze traditie te breken en hij vond het nodig om op 9:45 uur te verzamelen op het parkeerterrein van de voetbal. Voor sommigen onder ons is dit ook gewoon nog veel te vroeg.

Het voetbalveld van DZC’09 ligt achterin het dorp. Eén van de weinige wegen daarheen leidt door het dorp, wat zich kenmerkt door veel kleine en nauwe straatjes. Zo stond onze voormalige aanvoerder Dave een keer bijna in het dorp vast met zijn BMW-slee. Een traditie die er wel bijhoort is altijd een rondje rond de kerk rijden om te kijken welke uitgang er ook alweer genomen moet worden om bij het sportveld te geraken. Een nadeel van het voetbalveld op Dreischor is dat het niet helemaal naast de kantine en de kleedkamers is. Normaal staat de kantine bij een vereniging met 1 veld naast het veld en zodoende kan er vanuit de kantine gekeken worden naar de wedstrijd, daarbij ligt het trainingsveld er daar weer naast of achter. Behalve op Dreischor. Hier is dat precies andersom.

De kwaliteit van het veld is bedroevend. Er wordt bijna niet op gespeeld, maar het ziet er altijd uit of de koeien er net afgehaald zijn. Nu hebben we in de gemeente Schouwen-Duiveland wel vaker gezien dat de velden slecht onderhouden worden, maar het is en blijft treurig dat een voetbalveld zo slecht is. De spelers van DZC’09 zijn dit gewend en weten daarom ook niet beter. Volgens mij zijn de mannen altijd blij als ze uit mogen spelen, eindelijk een beter veld dan dat van hen.

Lastige wedstrijd
De vraag is of we onze goede serie van de afgelopen weken voort kunnen zetten, na ons gelijkspel tegen de ongeslagen koploper RCS en de 9-1 overwinning op Zeelandia Middelburg 4. Uit ervaring weten we dat DZC uit een lastige wedstrijd is en we er de afgelopen jaren niet vevel gewonnen hebben. De aanmeldingen liepen al gelijk binnen op de zondag na de vorige wedstrijd. Hoote had dan al op tijd zijn selectie bij elkaar. Van de mensen buiten ons team werd alleen Julian gevraagd om mee te doen. Wel moest Hoote vandaag flink improviseren in zijn achterhoede, want van de vier vaste waarden achterin was alleen Melvin aanwezig. Gelukkig voor hem dat Milan zijn eerste wedstrijd van het seizoen kwam voetballen en ook Vince was weer aanwezig. Al met al weer een selectie van dertien man. Helaas moesten zowel Milan (werk) als Julian (ziek) op het laatste moment afzeggen. Toch gingen we met veertien man naar Dreischor. Rienk kwam namelijk toch opdagen, Steven kreeg goedkeuring van zijn vrouw om te gaan voetballen en ook Maikel ging het proberen.

Voor de vrijdagavond training zouden er ongeveer veertien man komen. Helaas werd de training afgelast door de vele neerslag gedurende de dag. Ook de kantine bleef dicht, want jammer genoeg waren er maar zes bereid om naar de kantine te komen. We hadden voor de vrijdagavondtraining zelfs nog het idee om er vreettraining van te maken met wat shoarma, döner of pizza. Maar zelfs dit zorgde voor niet al te veel enthousiasme in de groepsapp. Volgende keer beter.

Vlagger Piet
Vandaag weer de terugkeer van onze oude vlagger Piet Hoondert. Piet had aangegeven om een stapje terug te doen vanwege zijn leeftijd, maar blijft altijd beschikbaar als onze nieuwe vlagger Steven een keer niet kan. Piet is inmiddels een jaar of 75, maar kan het voetbal nog steeds niet loslaten. Ongeveer elke thuiswedstrijd komt hij ons ook aanmoedigen en zoals eerder gezegd mogen we altijd een beroep op hem doen als we iemand nodig hebben om te vlaggen. Wij als team hebben daar veel respect voor.

Op een winderige zondagmorgen stond de selectie klaar om naar Dreischor te rijden. Om 9:45 uur aanwezig betekent dus pas na 9:45 uur aankomen en om 10:00 uur vertrekken. Zelfs leider Hoote komt tegenwoordig niet meer op tijd. Op het laatste kwamen Vince en Blok aan. Die hadden gisteren een stuiterfeestje gehad en hadden een wel zeer uniek kelderklasse ontbijt meegenomen. Na het verorberen van hun bijzondere sportmaaltijd konden we dan uiteindelijk om een uurtje of 10 vertrekken. Eenmaal aangekomen was het zoeken naar een parkeerplekje. Wie als eerste aankwam had een plekje en voor de rest was het even zoeken, maar ook dit lukte weer. Onderweg ging het ook nog hard regenen, maar toen we omgekleed op het veld stonden was het zo goed als droog. Op den duur ging het zonnetje nog schijnen.

Door de vele afwezigen had Hoote een mooi opstelling verzonnen. Marc kreeg na zijn harde trainingsarbeid eindelijk zijn felbegeerde basisplek en ook de 50-jarige Steven mocht starten (had hij toch een mooi verjaardagscadeau gekregen van zijn collega Hoote). Zo begonnen we dus met de volgende opstelling.

Bryan; Marc, Melvin (c), Rienk, Hans; Etiënne, Ferdinand, Sven Bas; Steven en Niels.
Wissels: Vince, Maikel en Blok
Vlagger: Piet Hoondert
Scheidsrechter: Iemand van DZC’09

De wedstrijd
Normaal bevat het wedstrijdverslag ook nog een behoorlijk stuk over de wedstrijd. Alleen vandaag viel er eigenlijk weinig over te zeggen. Op een zeer slecht en zwaar bespeelbaar veld trapten we om 11:00 uur af. Na een minuut of 20 spelen kwamen we 1-0 achter. De vlugge spits van DZC was iedereen te vlug af en liet Bryan kansloos. 10 minuten later kwamen we op gelijke hoogte. Na goed werk van Sven kon Niels van dichtbij inschieten. Beide ploegen kregen kansjes, maar of de wind speelde ons parten en Bryan was een goede sta in de weg voor de tegenstander. Na 38 minuten had Marc het gehad met het slechte veld en werd gewisseld voor Blok die inmiddels samen met Vince na het nuttigen van een tweede sportmaaltijd weer een beetje kleur had gekregen. Met een 1-1 stand werd er voor de rust gefloten.

De tweede helft zouden we de wind mee hebben en een overwinning behoorde zeker tot de mogelijkheden. Helaas kreeg de scheidsrechter last van het GPC-virus en werd vlagger Piet volledig genegeerd terwijl er een mannetje of vier van DZC buitenspel stonden. Helaas voor ons vond de scheidsrechter het niet nodig om te fluiten voor buitenspel, maar te wijzen naar de middenstip. 2-1 achter dus. We speelden best goed en werkten hard, dus was het jammer dat we zo op een achterstand kwamen. Door wat wissels en omzettingen gingen we nog meer op de aanval spelen. Daar kwamen nog wat kansen uit, maar het vizier stond niet helemaal scherp. Gelukkig voor ons had de tegenstander hier ook last van. Uiteindelijk verloren we de wedstrijd met 2-1, nadat ook de wedstrijd nog even stil had gelegen omdat de scheidsrechter zichzelf een rustpauze gunde vanwege het zware veld.

Zo sluiten we de eerste seizoenshelft af met een 7e plek. Sommig teams mogen volgende week aan de bak, maar door het tijdig afzeggen van Kwadendamme mogen onze schoenen al na vandaag in het vet. Zondag 19 januari 2020 spelen we de eerste van de vele wedstrijden na de winterstop thuis tegen Goes. Nog 15 wedstrijden te gaan.