Ons zondagteam zit in de hoek waar de klappen vallen. Voor de derde keer op rij werd nipt en ook een beetje onnodig verloren, dit keer van GPC Vlissingen. Onze vaste reporter Marc van ’t Hof doet verslag:

Na de nederlaag van vorige week tegen Goes 2 mogen we vandaag weer naar Vlissingen voor de wedstrijd tegen GPC Vlissingen 2. Vorige keer hebben we daar een bijzondere wedstrijd gespeeld die eindigde 4-4. De scheidsrechter van dienst drukte daar een hele grote stempel op de wedstrijd. Voor ons was de vraag of we deze scheidsrechter weer zouden hebben vandaag. We hoopten dat ze bij GPC Vlissingen zo verstandig zouden zijn om iemand anders aan te wijzen.

Training
Eerst even terug naar vrijdagavond. De opkomst op de training was weer goed. Namelijk 15 man namen de moeite om op te komen dagen. Ook duurde de training wat langer dan gebruikelijk. Om half 9 werd er namelijk nog steeds getraind door de mannen. Wat bleek: de winnende goal was nog niet gevallen, en zonder winnende goal kan een training niet afgesloten worden. Gelukkig waren ze nog net op tijd klaar op het laatste stukje wedstrijd te zien van de veteranen. Aangezien ploeggenoot Marc daar al was gewisseld, besloten ze toch maar gelijk door te lopen naar de kleedkamer.

In de kantine was het op vrijdag een behoorlijke drukte. Zowel de veteranen als hun tegenstander en het dartteam bezetten deze keer samen met de mannen van zondag 2 de kantine. Iedereen had zijn eigen tafeltjes, dus dat ging gemoedelijk samen.

Omdat Hoote al verwacht had dat de opkomst deze zondag wat minder zou zijn dan een week eerder tegen Goes moest er al weer vroeg op de Whatsapp gereageerd worden of we er wel of niet zouden zijn. Uiteindelijk een selectie van 13 man. In de selectie wel een aantal bijzonderheden:

  • Milan Noteboom. Hij gaat zijn eerste wedstrijd van het seizoen spelen. Zou hij het nog kunnen en minstens zo belangrijk: is hij wel op tijd aanwezig?
  • Dominique Poppe. De vraag is of hij niet toevallig ergens op een tennisbaan staat te tennissen en daardoor vergeten is dat hij zich voor de zondag heeft opgegeven om te voetballen.
  • Patrick Mol. Was in het verleden een vaste waarde voor ons, maar heeft uiteindelijk de overstap naar de zaterdag gemaakt. Benieuwd of hij samen met zijn broertje Etienne het middenveld kan veroveren.

Zondag
Zondagochtend om half tien verzamelen. Voor iedereen weer heel vroeg opstaan, maar zoals gebruikelijk pas om half tien van huis weggaan om net iets te laat op het parkeerterrein aan te komen. Vandaag niet zo’n probleem, want Vlissingen is maar een kwartiertje rijden en als we niet op tijd zijn dan beginnen we toch ietsje later. Ook bij GPC hoeft er immers niemand na ons te spelen. Wonder boven wonder vertrokken we redelijk op tijd. John, Do en Hans gingen rechtstreeks. Blok, Vince en Milan maakten melding dat ze eerst nog even ontbijt gingen halen bij de supermarkt. Zo vertrokken zij als eerste. Iedereen die dacht dat de mannen naar de Appie XL in Vlissingen gingen, kwam bij de afslag van Heinkenszand bedrogen uit. Blok was schijnbaar nog niet helemaal wakker en nam de eerste afslag naar Goes. Hoote natuurlijk in paniek, want de schone was lag in de auto van Blok.

Uiteindelijk kwam de mannen van zondag 2 toch allemaal aan in Vlissingen. Ook de heren van de supermarkt waren inmiddels gearriveerd. Milan was nog lekker aan het genieten van zijn zeer gezonde ontbijt. Een fietstas vol met lege flessen deed vermoeden dat bij GPC een feestje gehouden was. Wij vermoedden dat het te maken had met de scheidsrechter van vorige keer. Waarschijnlijk had hij zichzelf moed in proberen te drinken voor een beter optreden. Maar al snel kregen we te horen dat die zich had afgemeld. Waarschijnlijk te diep in de flessen wijn gekeken.

 

Ook nu mochten we weer spelen op het hoofdveld. Dat had de winterstop niet zo goed overleefd. Van een afstandje leek het er goed bij te liggen, echter als je erop stond zaten er toch veel polletjes. In de kleedkamer werden de waskunsten van Blok nog even beoordeeld. Alles was schoon, maar hij was de wasverzachter vergeten. Hierdoor moesten John en Milan eerst hun sokken een kwartiertje uitrekken voordat ze over de kuitjes heen geschoven konden worden. Hoote kwam met de volgende opstelling:

Bryan; Ramon, John, Milan, Hans; Vince, Ferdinand, Patrick, Etienne; Marc en Niels.
Wissels: Blok en Do
Vlagger: Steven
Scheidsrechter: Iemand anders van GPC.

De wedstrijd
De eerste helft ging het spel lekker op en neer. Kansen waren er voor beide ploegen. Alleen GPC Vlissingen wist voor rust twee keer het net te vinden. Vele keren werkte de buitenspelval heel goed, op de momenten dat deze faalde kwam dat doordat Vince was vergeten zijn aanknopje in te drukken. Hoote had na 20 minuten genoeg gezien en haalde Vince naar de kant. Dominique mocht zich gaan bewijzen op de rechtshalf. Hij zorgde meteen voor de aanvallende impulsen die we aan het begin van de eerste helft misten. Maar waar we in de afgelopen seizoenen continu last van hebben, dat hadden we vandaag ook. Met goed voetbal halen we het tot het zestien metergebied. Daarna falen we in de afronding.

De 1-0 viel ongeveer na ongeveer 15 minuten spelen, vier man van GPC namen de goal van Bryan onder vuur. Waar de verdediging en Bryan de eerste drie ballen wisten tegen te houden was de vierde helaas raak. GPC had iemand van voren lopen die nog sneller was dan Mona en Hans, dus de 2-0 viel ook uit een counter van GPC.

Ondertussen had Steven een relaxed ochtendje aan de zijlijn. Waar hij de vorige wedstrijd volledig werd genegeerd, zag deze scheidsrechter hem wel staan.

In de rust werd de eerste helft nog doorlopen om te kijken hoe we de tweede helft konden beginnen. Hoote had nog geen wissels in gedachten. Vince had na zijn wissel in de eerste helft nogal last gekregen van zijn darmen en had ook ondertussen heel de dugout vergast. Vince bleef ook dus nog even in de kleedkamer op bij te komen.

Tweede helft
Na ongeveer 15 minuten in de tweede helft hadden we dan eindelijk iets te vieren. Marc scoorde met zijn zwakke linkerbeen de aansluitingstreffer. De hoop leefde weer op binnen het elftal. Na een communicatiefoutje achterin kwam GPC echter al snel weer op een voorsprong van twee doelpunten. Na ongeveer 25 minuten in de tweede helft trapte Bryan de bal uit over de verdediging van GPC. Ferdinand was er als de kippen bij en rondde beheerst af.

Na de 3-2 werd Marc gewisseld voor Blok om wat frisse inbreng te brengen in de aanval. Een minuutje of vijf later kreeg GPC een corner. Na een dekkingsfoutje van Hans kon de kleinste man in het veld de bal zomaar achter Bryan koppen: 4-2 en we konden weer opnieuw beginnen. Tien minuten voor tijd kwamen we zelfs op een 5-2 achterstand. Uiteindelijk sloten we de wedstrijd af met een 5-3 nederlaag. Ferdinand scoorde een paar minuten voor tijd zijn tweede doelpunt van de dag.

Na afloop werd de goed leidende scheidsrechter bedankt voor zijn optreden. De scheidsrechter van vorige keer had de tweede helft nog staan kijken. Wij denken dat hij zeer onder de indruk was van het optreden van zijn vervanger. In de kantine nog een biertje en een broodje vette hap. Blok en Vince waren het voetbal nog niet beu en gingen nog even door op de tafelvoetbal.

Volgende week om 12:00 uur mogen we uit naar Hansweert. Nog elf wedstrijden te gaan.