Acht man had ons zondagteam nog over nadat alle afzeggingen op het lijstje van leider Hoote waren doorgestreept. Gelukkig heeft de coach een enorme lijst aan mogelijke vervangers. En dus stond het zondagteam gewoon met vijftien man klaar voor het duel met DZC’09. Marc van ’t Hof stuurde ons dit verslag: 

De derde wedstrijd van het seizoen mogen we thuis de inhaalwedstrijd spelen tegen DZC’09 1. Schouwen-Duiveland heeft na het opheffen van SV Ouwerkerk aan het einde van het seizoen 2017-2018, nog maar 2 zondagverenigingen, namelijk DZC’09 en SC Zierikzee. Waar we vroeger drie keer naar Schouwen-Duiveland mochten (Renesse, DZC’09 en Ouwerkerk) gaat het dit jaar maar een keer gebeuren. Drie weken geleden zouden we al tegen deze mannen voetballen, maar toen konden ze te weinig spelers op de been brengen. De KNVB heeft er even over gedaan, maar kon de wedstrijd in het eerste vrije weekend van het seizoen op de planning gooien. Dat het plannen van afgelaste wedstrijden een hele opgave is blijkt wel uit het feit dat de KNVB inmiddels al twee weken nodig heeft om de afgelaste wedstrijd tegen Hansweertse Boys 2 in te plannen. Ik vermoed als dit zo doorgaat dat het voetballen wordt met kerst en/of) Oud en Nieuw.

Omdat de gehele selectie pas laat op de hoogte was gebracht dat we dit jaar anderhalve competitie moeten spelen, heeft ongeveer de halve selectie dit weekend wat gepland. Zo zijn Melvin en Ramon een weekend weg met de wederhelft en hebben de gebroeders Van Hoepen een weekendje stuiterfeestjes gepland. Dit hadden ze al op tijd bij Hoote laten weten en voor de zekerheid moesten we bijna gelijk na de nederlaag tegen Jong Ambon al doorgeven via de app of we erbij waren of niet. Uiteindelijk bleef er door blessures en andere smoesjes een selectie over van acht man. Genoeg om volgens de regels te kunnen voetballen. Hoote vond dit toch iets te ver gaan en besloot nog wat spelers te regelen. Één van de voordelen van Hoote is dat hij al meer dan 25 leider is van het laagste zondagelftal en ondertussen heel veel spelers kent en hun telefoonnummer heeft. Hierdoor waren de aanvullingen op de selectie al vlug geregeld.

Op donderdagavond omt het digitaal bordje via de mail binnen en blijkt dat Hoote de volgende spelers heeft toegevoegd aan de selectie:

  • René Goetheer (ook ‘der Bomber’ genoemd). René stond bovenaan het lijstje van Hoote. Na het afvallen van twee keepers in één weekend en het zeer goede optreden van René vorige week zaterdag met zaterdag 4 tegen 4453 vond Hoote het makkelijk om een veelzijdige speler in de selectie te hebben die ook nog eens kan keepen.
  • Julian Simonse (het broertje van Si). Ook een speler die overal kan spelen. Speler met een enorme conditie en mocht Jacob geblesseerd uitvallen ook nog iemand die kan fluiten.
  • Jordy de Jonge. Dit jaar speler van zaterdag 4 en een speler die overal te vinden is op het veld.
  • Marvin Torenaar. Speler van zaterdag 3 en een jongen die vaak de mooiste doelpunten maakt.
  • Jarmo Visser. Ook speler zaterdag 3 en iemand die het best tot zijn recht komt op de flanken.

Op zondag bleek dat er nog twee spelers zin hadden om hun schoenen aan te trekken. Wiebe Tolhoek (van zaterdag 4) was met René meegekomen en Rienk vond het ook weer eens tijd om mee te doen. In totaal een selectie van 15 man, wat een luxe.

Training
De vrijdagtraining wordt elke week goed bezocht en door het toevoegen van de spelers van vrijdag 1 is het op de partij ook nog eens druk. Vaak wordt er jong tegen oud gespeeld. Dat is makkelijk voor Hoote en geeft hem de kans om ook eens te spelen met leeftijdsgenoten. De tijd vliegt dan voorbij en voor je het weet is het tijd voor de winnende goal. Op vrijdagavond wordt de training altijd afgesloten met een paar biertjes in de kantine. De veteranen zijn dit jaar actief bezig. De maandagavond is hun vaste trainingsavond, maar als ze op vrijdag niet hoeven te spelen dan gaan ze gewoon trainen. Ze mogen dan wel alleen nog even blijven voor een biertje in de kantine.

Door de ongewone selectie was het voor iedereen een verrassing met welke elf spelers Hoote de wedstrijd ging beginnen en wie naast Hoote de bank mocht warm houden. Nadat hij er al vanaf donderdagavond over heeft nagedacht kwam dan na het omkleden het verlossende woord en begonnen we met de volgende opstelling:

Bryan; Wiebe, John (c), Ferdinand, Hans; Marvin, Jordy, Julian, Niels; Maikel en René.
Wissels: Jarmo, Rienk, Anthony en Etiënne
Vlagger: Steven van Hoepen
Scheidsrechter: Jacob Quinten (al een flink aantal jaren onze vaste scheidsrechter op zondag)

Op onze standaardtijd 11:45 uur (waarom zou je eerder beginnen op zondag, kan je nog even lekker uitslapen) floot scheidsrechter J. Quinten voor de aftrap.

De wedstrijd
Na een goed begin met al enkele kansen kwamen we in de zevende minuut al op voorsprong. Na goed doorkomen van René werd het al snel een rommeltje voor de goal waarbij Maikel alert was en de bal het laatste zetje gaf. Hopen dat we deze voorsprong nu wel kunnen vasthouden en niet net als vorige week weer snel op gelijke hoogte komen te staan. Na 21 minuten was het opnieuw het tandem René en Maikel die voor de 2-0 zorgden. Na goed voorbereidend werk van René kon Maikel rustig inschieten en zorgen voor een comfortabele voorsprong. DZC’09 dacht hier echter anders over. De mannen schakelden een tandje bij en gingen aanvallender voetballen. Hierdoor kregen ze enkele kansen (waaronder enkele één-op-één situaties), maar onzorgvuldigheid en goed keeperswerk van Bryan zorgde ervoor dat we met een 2-0 voorsprong de rust in konden.

De wedstrijd na rust was eigenlijke een kopie van de eerste helft. DZC’09 kreeg de kansen er niet in en wij scoorden nog twee keer. Bij rust vond Hoote het tijd voor wat vers bloed en werden René en Ferdinand gewisseld voor Jarmo en Etiënne. Na driekwart wedstrijd maakten we dan eindelijk de 3-0 doordat Maikel zijn derde van de middag binnenschoot. Na een goede diepe bal van Jordy op Niels, die de bal afgaf aan Maikel, kon hij een hoekje kiezen en de keeper verschalken. In de tussentijd was het weer de tijd voor een aantal wissels en kwamen Rienk en Anthony in het veld voor Marvin en Niels. Aan het einde van de tweede helft maakte René (die er weer ingekomen was) de mooiste van de middag via een boogballetje over de keeper heen. Zodoende een verdiende 4-0 overwinning en een zeer blije Bryan die eindelijk weer eens de nul houdt op zondag.

Na de wedstrijd bleef de tegenstander nog lang hangen in de kantine. Hierdoor bezorgen ze Arno Olierhoek wat overwerk, want die kan de boel weer aanvullen van de week. Wel een bedankje voor Arno, want alles was goed geregeld in de kantine (op zondag betekent dat: alles was bijgevuld en er waren broodjes).