Ook ons enige zondagteam begon afgelopen weekend aan de competitie. Speler Marc van ’t Hof blikt terug op dat duel en kijkt ook vooruit naar de rest van het seizoen:

Zondag 22 september. De dag dat het keurkorps van Marc Vermeule (Hoote) weer voor het eerst in het nieuwe seizoen de wei in mag. Al weer het tweede jaar dat we het enige zondagelftal zijn binnen de vereniging en zo langzamerhand één van de weinige elftallen op zondag boven de Westerschelde. Twee seizoenen geleden hadden we nog een competitie van 12 ploegen en vorig jaar 11. Dit jaar een competitie van 9 ploegen na het vertrek/opheffen van zowel DZC’09 2 als Zeelandia Middelburg 5. Waar onze nationale voetbalbond eerst gewoon iedereen twee keer tegen elkaar liet spelen, en we als gevolg daarvan een lekkere lange winterstop hadden, vonden ze het nodig om een week voordat de competitie begint de clubs drie keer tegen elkaar te laten spelen. In totaal dus 24 wedstrijden. Nu vinden wij het niet erg om wedstrijden te spelen, maar we vinden die 24 wedstrijden wel wat aan de hoge kant. Na een aantal contact momenten vanuit onze kant ziet het er niet naar uit dat er bij de mannen in Zeist het kwartje gevallen is en we dus gewoon 24 wedstrijden gaan spelen.

Dit jaar beginnen we met drie nieuwe spelers die vorig seizoen al binnen gehaald zijn, namelijk Vince (overgekomen van SSV’65 4), Maikel van de Zande (overgekomen van Colijnplaatse Boys 1) en Anthony Kap (oftewel Blok, heeft een tijd lang niet gevoetbald). En zoals elk jaar helaas ook afscheid moeten nemen van spelers die hun carrière elders vervolgen zoals Martijn de Koning die het veteranenelftal is gaan versterken op de vrijdagavond.

Op maandag word er altijd via de app gevraagd wie er kunnen zondag om te voetballen, zodat op donderdag eindelijk de laatste mensen hebben gereageerd en Hoote een lijstje kan doorgeven voor het bordje. Als we er dan te kort hebben kan hij ook dan gelijk wat spelers regelen van de zaterdagteams. Na het afzeggen van een paar spelers op de vrijdag heeft Hoote gelijk actie ondernomen. Hij stond zaterdag als een wilde spelers te zoeken die een verbetering waren voor het elftal. Na veel spelers bekeken te hebben op de zaterdagmiddag bleven er twee over die het zondag ook wel eens wilden proberen, namelijk Marvin en Jarmo.

Teveel auto’s
Om 9:30 stonden we te trappelen om de uitwedstrijd te spelen tegen Zeelandia Middelburg 4. Zoals al vele seizoenen gewoon is voor dit elftal wordt er te laat en met te veel auto’s vertrokken. Zo ook deze keer, nadat iedereen gearriveerd was konden we vijf minuten later dan het spoorboekje van Hoote had aangegeven vertrekken (voor ons doen redelijk op tijd).

In de kleedkamer was het weer een gevecht om de hoge nummers. Ondanks het door trainen van een aantal spelers in de zomer waren de vakantiekilo’s er nog niet helemaal af. Daarnaast was het zoeken naar sokken die nog niet waren gekrompen door het vele wassen. Daarnaast nog een beetje spanning of we toch niet toevallig op kunstgras moesten voetballen. Hoote had de volgende opstelling in gedachten om de mannen op leeftijd van Zeelandia Middelburg 4 te verslaan:

Bryan; Rienk, John, Vince, Melvin (c); Etienne, Sven, Ferdinand, Niels; Maikel, Marvin.
Wissels: Anthony, Jarmo, Marc en Olaf
Vlagger: Steven

Voorsprong
Op een hard veld kwamen we al na ongeveer 15 minuten 1-0 voor. Door een goede voorzet van Rienk was het Maikel die binnen kopte. Een goed begin van het seizoen. Zeelandia maakte goed gebruik van de ruimte die we weggaven en was het 15 minuten later al weer 2-1 voor Zeelandia. Zeelandia had al drie wedstrijden in de benen dit seizoen en dit was ook te merken. Ze konden elkaar wat makkelijker vinden dan bij ons het geval was. Na ongeveer 30 minuten was Vince moegestreden en kwam Marc op de rechtsback positie te staan en Rienk schoof door naar de stopper. Ondanks veel druk naar voren en een aantal kansen bleef het 2-1. In de rust één wissel. Jarmo op de plaats van Niels. Ook de tweede helft was de bal veel op de helft te vinden van Zeelandia. Als Zeelandia in de aanval was hielden de mannen het van achter goed dicht. Ondertussen kreeg ook Anthony zijn eerste speelminuten en Olaf vond het allemaal maar best en bleef lekker in het zonnetje liggen. Helaas werd er de tweede helft niet gescoord en de uitslag bleef dus 2-1 voor Zeelandia.

Na de wedstrijd met zijn allen aan het kratje bier. Bij ongeveer alle verenigingen wordt het bier genuttigd in de kleedkamer of er net buiten (als het zonnetje lekker schijnt). Helaas gelden er bij Zeelandia Middelburg andere regels. Nadat een paar jongens netjes een kratje hadden gekocht in de kantine en er mee aan kwamen lopen werden we erop gewezen dat er geen bier gedronken mocht worden in en/of bij de kleedkamers. Nadat we wel de juiste plek werden gewezen om het te nuttigen (aan de andere kant van het hekwerk!) hebben we de wedstrijd nog kort besproken en onze aanvoerder Melvin kwam met de volgende conclusie: nog 23 wedstrijden te gaan.

Aanstaande zondag wedstrijd nummer 2: DZC’09 1 thuis om 11:45 uur.