Ons zondagteam kon de ongeslagen reeks van 1 wedstrijd niet doorzetten. In Kwadendamme werd ongelukkig verloren. Marc van ’t Hof maakte dit verslag – niet alleen van de wedstrijd, maar ook van de vrijdagtraining:

Na een rustweekendje stond zondag de uitwedstrijd tegen ST Hoedekenskerke/Kwadendamme zondag 2 op het programma. De verenigingen SV Hoedekenskerke en VV Kwadendamme hebben sinds vorig seizoen een onderling samenwerkingsverband (vandaar ook de lange naam bij de senioren). Alle overige elftallen spelen op zaterdag, alleen dit elftal blijft, net als wij, lekker op zondag voetballen.

De mannen waar we tegen spelen zijn al lange tijd onze tegenstander, en dus noemen we ze nog gewoon ouderwets Kwadendamme 2. Die staat momenteel op een derde plek, dus we zijn, ondanks dat we in de winning mood zijn, gewaarschuwd. Naast het verschil in punten tussen sommige ploegen is er ook al duidelijk een verschil te constateren in het aantal wedstrijden dat sommige elftallen gespeeld hebben. Zo hebben wij voor dit weekeinde er nog maar drie achter de kiezen en sommige elftallen al zes. Benieuwd hoe en wanneer de KNVB dit weer gaat rechttrekken (zo wachten we nog steeds op een nieuwe datum van de afgelaste wedstrijd tegen Hansweertse Boys 2).

Kerk
Waar we vorig jaar nog naar Hoedekenskerke moesten om te voetballen vanwege het bluesfestival op Kwadendamme, mogen we dit jaar gewoon weer een paar kilometer dichterbij huis voetballen, namelijk op Kwadendamme. Het sportveld ligt naast de Bonifaciuskerk aan de rand van het dorp. De scheidsrechter heeft hierdoor geen horloge of stopwatch nodig. Een blik op de kerktoren is genoeg om te weten hoe lang we al gevoetbald hebben en wat er dus nog resteert. De kleedkamers zijn ook wel noemenswaardig. Douchen doe je niet in de aangrenzende douches, maar zitten aan de andere kant van de gang. Gelukkig hebben ze nog wel een deur geplaatst die dicht kan, zodat enige privacy toch gewaarborgd is.

Voetballen op Kwadendamme is bijna altijd leuk en gezellig (behalve als je weer eens goed klop krijgt). Je ziet en spreekt er vele bekenden. Het elftal is al lange tijd bij elkaar en dat is ook te zien in de gemiddelde leeftijd, deze ligt namelijk ruim over de 40. Dat wil niet zeggen dat ze niet kunnen voetballen. Elk jaar doen ze mee met de bovenste plaatsen.

Training
Onze vlagger Steven van Hoepen is een aantal jaren trainer geweest van de JO19 van ST Hoedekenskerke / Kwadendamme. Al een paar weken voor de wedstrijd begon hij tegen leider Hoote te roepen van dat het leuk zou zijn om weer eens een paar minuten mee te doen. Hij doet in elk geval goed zijn best om fit te worden, want Steven is er ook bijna elke vrijdagavond op de training. Vorige week vrijdag waren er 13 man op de training. Een goede opkomst die hopelijk een hele seizoen door zal blijven gaan. Onze nieuwe aanwinst van dit seizoen (Anthony, oftewel Blok) was zo enthousiast dat hij als een jonge veulen de gehele training over het veld dartelde. Deze vrijdag hadden we voor het eerst sinds lange tijd een training zonder onze grote leider Hoote. Hij had een personeelsfeestje. Onze aanvoerder Melvin zorgde voor de partij-indeling. Er werd fanatiek getraind en met veel plezier werd daarna de kantine weer bezocht.

Tijdens de training kwam Do Poppe weer eens opdagen. Deze jongen uit 4453 hebben we een aantal jaren geleden geadopteerd en dat hebben we geweten ook. Hij is er vaker niet dan wel, maar als hij er is dan is hij ook erg aanwezig. Hele verhalen worden er weer verteld waar wij weer de grootste lol om hebben. In de kantine daarna was het weer een drukte van jewelste. De veteranen mochten ook weer thuis voetballen tegen Krabbendijke en wonnen verdiend met 3-2. Tijdens de kantinetijd zorgden we ervoor dat Hoote er toch bij was door het veelvuldig doorsturen van foto’s van hem (bewerkt en onbewerkt).

Plaatsvervangende leider Melvin is dolblij en verrast: daar komt verloren zoon Do opdraven tijdens de training!

Nadat we vorige wedstrijd een half zaterdagteam moesten lenen, werd het weer eens tijd dat we het met ons eigen elftal zouden oplossen. Op donderdagavond hadden we netjes een selectie van 13 man. Helaas – op vrijdagavond een berichtje van Sven die liever naar Utrecht tegen Fortuna Sittard ging kijken in de Galgenwaard. Gelukkig heeft Hoote nog een fors aantal spelers van de zaterdag in zijn telefoon staan en is gelijk aan het bellen / appen geslagen. Uiteindelijk werden Ruben Osse en Remi van Riet bereid gevonden om de selectie aan te vullen.

Gele slippers
Om half tien moesten we aanwezig zijn op het parkeerterrein van de voetbal. Zoals gebruikelijk komen de meesten te laat aanwaaien, want het is toch best wel vroeg en Kwadendamme ligt ongeveer naast de deur, dus we kunnen ook wel wat later aankomen. Uiteindelijk kwam ook Rienk Kommers aangereden met zijn nieuwe gele slippers. Iedereen was gelijk klaarwakker, want man: wat zijn die slippers fel.

Hoote was na een kwartier in paniek, want we misten nog een aantal spelers. Zijn zoon Bas vond het veel te lekker in bed en was er met geen mogelijkheid uit te krijgen, Remi van Riet had zaterdag een enkelblessure opgelopen en ook Do Poppe was nergens te bekennen. Rienk belde gelijk Marvin Toorenaar en die zou nog achteraan komen. Dus om tien voor tien reisden we naar Kwadendamme af. Toen de meesten van ons het veld opkwamen voor de warming-up kwam daar eindelijk Do aangelopen. Het bleek dat hij de weg nog niet zo goed kent in de buurt en een beetje verdwaald was. Gelukkig was hij toch nog gearriveerd.

De wedstrijd
Net na half elf trapten we dan eindelijk af en begonnen we met de volgende opstelling:

Bryan, Ramon, John (c), Rienk, Melvin; Etienne, Ferdinand, Ruben, Hans; Maikel en Niels.
Wissels: Do, Marvin en Steven voor noodgevallen
Vlagger: Steven van Hoepen
Scheidsrechter: Toon van Liere

Al vanaf het begin waren we de bovenliggende partij, maar zoals vaker hadden we een probleem met scoren. Zo ook vandaag. Voordat het eerste kwartier om was hadden we al drie grote kansen, waaronder een goede voorzet van Maikel op Niels die á la Van Persie een mooie zweefduik in gedachten had, alleen hij kwam net een haartje tekort. Dat was overigens een werelddoelpunt geweest op ons niveau. Kwadendamme speelt al jaren hetzelfde spelletje en daar hadden we deze zondag goed vat op. Kwadendamme speelt vaak de lange bal op Marius de Pool die dan met zijn snelheid één op één tegen de keeper staat. Vandaag had Hoote hier een oplossing op gevonden door onze jongste speler Rienk er tegen te zetten. Rienk zou met zijn snelheid, loopvermogen en conditie Marius moeten uitschakelen. Dat deed hij met verve. Vaak kon hij na het veroveren van de bal ook nog aanvallen. Helaas wist Marius toch één van de twee kansen in de eerste helft te verzilveren. Hij ontsnapte even aan de aandacht van Rienk en tikte na een voorzet zo de bal achter Bryan.Gelukkig was er nog niets verloren en hadden we nog ongeveer een uur over om dit recht te trekken. Luctor Heinkenszand ging nog meer druk naar voren zetten en kreeg nog een aantal kansen, helaas was het niet aan ons besteed om die om te zetten naar doelpunt(en).

In de rust werden Etiënne en Hans gewisseld voor Do en Marvin. Ook de tweede helft weer het beeld van de eerste helft. Luctor vol in de aanval en Kwadendamme in de verdediging en hopen op een counter. Na ongeveer een half uur in de tweede helft vond Steven het tijd om in te vallen en te fungeren als stormram. Ramon werd van de rechtsbackpositie gehaald en Steven ging in de spits. Marc nam de vlag van hem over. Op het einde ging John ook nog een linie naar voren en speelden we uiteindelijk 2-5-3. Dit mocht echter niet baten en na ontzettend grote kansen aan het einde van de wedstrijd mocht Kwadendamme zich de gelukkige winnaar noemen. Helaas 1-0 verloren, maar er werd een goede wedstrijd gespeeld waarbij veel werd samengespeeld en hard werd gestreden. Na de wedstrijd nog bier en snacks en door naar volgende week. Dan kunnen we eindelijk eens op de teamfoto. Tegenstander is dan Goes zondag 2.

Nog 20 wedstrijden te gaan.

Vlagger Steven (links) heeft een geschiedenis in Kwadendamme, en wilde daarom heel graag een poosje meedoen. Leider Hoote (rechts) bracht hem in als stormram. Helaas zonder resultaat.