En ook deze week moeten wij starten met onze excuses maken. Schijnbaar zijn er van de oudere garde van Heinkenszand teveel mensen die denken dat wij wederom af willen splitsen en een serieuze zondagclub willen worden. We kunnen iedereen geruststellen dat wij het toch nog even aankijken en sowieso het seizoen 2018-2019 onder de vlag van Luctor Heinkenszand blijven voetballen.

Om het katholieke van de zondagafdeling toch wat terug te laten komen, werd de zaterdagavond uitbundig de 11de van de 11de gevierd. Verkleed bier drinken, echt wat voor het cultelftal van Luctor Heinkenszand. Het begin van het carnaval was er. De tattoomouwen kwamen goed van pas, maar wat BEYERLEINNN ook aantrekt, het zijn toch vooral lelijke wijven. Al kunnen wij natuurlijk niks over zijn echtgenote Petra zeggen, gewoon een leuke vrouw die ooit voor jeugdvriendin van onze smoothboy  Martijn doorging.

En wij wisten het niet, maar ook onze favoriete tegenstander van DZC, Boer Johan, houd van carnaval. Hij was zelfs deze zondag nog verkleed en kwam het veld op in voetbaltenue. Het was niet alleen door het carnaval of het slechte weer dat niemand er zin in had, DZC is voor ons een ware angstgegner. We winnen er zelden, altijd een heel gedoe wie zich opoffert om Johan af te stoppen en dan ook nog eens pas om 13.30. Geen ingrediënten waar het vlaggenschip van Luctor voor warmloopt.
Helaas wilde niemand van de zaterdag met ons meedoen en werd er een beroep gedaan op beroepsscheidsrechter Julian Simonse en op good old Michel Korsuize. Van Peter Korsuuze hebben we niks meer van vernomen nadat Luctor is opgegaan in de nieuwe fusieclub, maar op deze kunnen we altijd een beroep doen. Waarschijnlijk merken de meeste lezers nu pas op dat Peter nooit meer geweest is? En als laatste had Arno zijn schoonzoon Rienk uit de slaapkamer van Rick gesleurd en was niet topfit, maar wel aanwezig.
Leon was er weer eens niet. Waarschijnlijk heeft Mariska er lucht van gekregen dat hij flirtte met de DOSKO dames en wij zo een sexy kalender hebben gekregen. Ook de voorzitter was er niet, eerst wel, toen weer niet. Maar het kwam niet zo uit. Zou ook Karin lucht hebben gekregen dat er vreemd gedrag in de DRV stand heeft plaats gevonden op de Contacta deze week? Zo is Willeke, van Bernard, al even weg bij DRV, maar niet weg te slaan bij de stand en Marco. Volgende week weten we meer over deze soap. En Der Jan was ook afwezig en alvast bezig voor oud en nieuw. Traditiegetrouw levert hij aan de jeugd van Heinkenszand handgranaten en V1 raketten zodat de jongelui de blits kunnen maken met echt vuurwerk in plaats van flauwe fluitpijltjes en grondbloemen die niet eens knallen.

Onder zware omstandigheden werd er afgetrapt in Dreischor. Binnen 10 minuten kreeg Sjoerd 2 grote kansen, maar beide gingen er niet in. Maarten/Ronnie kwam een keer goed uit nadat Lau een te korte terugspeelbal gaf. Maar verder geen gevaar van de mannen uit Dreischor en Zonnemaire die dit seizoen nog niet gewonnen hadden. Overigens het vermelden waard dat Lau een nieuw kunstgebit heeft, alleen waarom neem je dan een gele in plaats van een witte?
Maar wat ging het moeizaam bij Luctor. Er kwam geen pass meer aan met als dieptepunt (of hoogtepunt, net hoe je het leest) schoot Arno van 30 meter van de goal drie satellieten uit de lucht. China schijnt vanaf zondagmiddag omstreeks 14.00 geen tv meer te hebben. En waar wij normaal de mindere ploeg zijn en counteren naar een luizige voorsprong, was het ditmaal DZC die op 1-0 kwam. Maarten/Ronnie stompte de bal voor de voeten van een speler uit Dreischor en die plaatste de bal in het net. Voor de rust gebeurde er niks meer en werd er met een achterstand de kleedkamer opgezocht.
Ook de 2de helft was niks. Veel open kansen voor Luctor, alleen verschrikkelijk slordig spel. DZC kwam op 2-0 en het was bijna gedaan. Sjoerd en Joerie kregen nog kansen voor open doel van dichtbij, maar pas 5 minuten voor tijd schoot Sjoerd de aansluitingstreffer binnen, of was het een eigen goal? Michel schoot nog op de paal en dat was het wel. Zat zeker meer in, maar de angstgegner won weer.

Goed nieuws kwam er uit Woensdrecht waar medekoploper FC Bergen 3 verloor van WVV’67 2 zodat we nog steeds samen bovenaan staan.

Volgende week tegen een club die wij als voorbeeld zien; SC Zierikzee 1. Even de schijn aangaan door te fuseren met MEVO tot MZC’11, maar na 3 jaar weer lekker zelfstandig verder te gaan. Een tegenstander die 2 punten achter ons staat met een wedstrijd minder. Als wij zouden winnen.. slaan we zomaar een gaatje naar beneden toe. Kunnen ploegen als RCS, ODIO en VIVOO echt de achtervolging inzetten op de groenhemden. Volgende week zondag 11.00 in Heinkenszand laten we weer zien dat wij echt heel slecht zijn, maar wel gewoon bovenaan staan!

 

Geschreven door Rohan de Geus