Wat niemand 10 jaar geleden had kunnen bevroeden was zondag 15 oktober 2017 toch echt waar. Twee katholieke voetbalwerken hadden alleen nog maar reserve elftallen op zondag. Bij Luctor Heinkenszand als gevolg van een fusie, bij Patrijzen was er geen trek in alleen maar te reizen naar Zeeuws-Vlaanderen werd ook besloten naar de zaterdag te trekken met de selectie elftallen.

En wat overblijft is 2 zondagelftallen in Heinkenszand en 1tje in ’s Heerenhoek. Maar dat was dan ook zeker niet het minste elftal met spelers die de glorietijden van de Oranjehemden zeker ook nog meegemaakt hadden. Gelukkig voor ons waren de Ronnie’s er niet, begonnen er 2 Rentmeesters op de bank en was Kikkert na 20 minuten klaar.

Maar goed, dat is bij hunnie. Wij waren verschrikkelijk blij dat onze Held er na 3 weken weer was. Der Jan paradeerde naar binnen alsof hij nooit weg was geweest, glunderde van oor tot oor en controleerde de nieuwe kantine van Luctor Heinkenszand met Duitse nauwkeurigheid. En waar jullie denken dat Der Jan geen echt neonazi is en wij maar wat schrijven over hem.. hier het bewijs; hij was afwezig door 2 weken Portugal en 1 week Duitsland!! Die 2 weken Portugal deden hem niet zoveel. Maar een weekje Duitsland op de Obersalzberg, oftewel het Adelaarsnest, deden hem goed. Hier kon hij ongegeneerd genieten van het uitzicht, wandelen met zijn Duitse Herder door de bergen, experimenteren met V1 raketten schieten naar de vijand, maar bovenal genieten van de ruzie tussen Noord Korea en de VS. Wat een amateurs moet hij gedacht hebben! Zijn Fuhrer zou hier wel raad mee weten..

En over oorlog gesproken!! Dat zijn ook de wedstrijden tussen de veteranen van Luctor en Patrijzen. Vorig jaar 3 wedstrijden, 7 punten die naar Heinkenszand gingen, spel wat gespeeld werd op het randje en soms erover van beide kanten, Jan R die zich heerlijk liet kennen, een scheidsrechter van Patrijzen die door zijn eigen team compleet werd afgebrand en 7 punten die naar Heinkenszand mee gingen. Ow.. dat laatste stond er al.

De wedstrijd

Dat het dit jaar anders zou worden was, werd al snel duidelijk. Een lekker ontspannen potje, weinig irritatie de 1ste 20 minuten, Patrijzen wat toen het spel dicteerde en kansen kreeg om misschien wel naar 0-3 uit te lopen en scheidsrechter Toon kwam zowaar uit de middencirkel. De ommekeer volgde echter na 25 minuten en Luctor HKZ kwam beter in de wedstrijd. Leon ging er geblesseerd af, een wereldpass van kamerolifantje Arno was precies op maat voor Sjoerd die hem terug legde op Niels die de bal achter de keeper gleed en we stonden zowaar met 1-0 voor. Een afgekeurd doelpunt van Niels, een vrije trap van Arno gekeerd door de keeper en Patrijzen wat niet verder kwam dan schoten op Maarten of naast, zorgde voor een 1-0 rust stand.

Dat we er nog niet waren, werd na de rust snel duidelijk. Een kopbal werd ternauwernood gestopt dor Maarten en een schot ging vlammend op de paal uiteen. Aan de andere kant liet keeper Joost van Patrijzen A1 zich ook gelden en hield met een paar belangrijke reddingen zijn ploeg op de been. Het was dan ook erg zonde dat hij uitgleed en Sjoerd hem eenvoudig kon omspelen en de voorsprong uitbreidde naar een iets veiligere 2-0. Maar het was nog lang niet gedaan. Patrijzen was weer ouderwets op dreef en liet zien dat ze het altijd erg leuk vonden om met elkaar te voetballen. Keeper Dries was koud in het veld en kopte een corner achter Maarten. En even later viel een mooi afstandsschot in de uiterste hoek en de stand was weer gelijk.
Eén minuut later was het echter alweer 3-2. Een vrije trap van Daniel, Sjoerd die de bal met uiterste moeite terug legt, een keeper die de bal loslaat en onze voorzitter schoot de bal tegen de touwen.

Met nog 10 minuten spelen tegen de Vogels weet je dat het er dan niet gezelliger op wordt. Het leuke was echter dat het dit jaar vooral op eigen spelers gericht was. Al deden Sjoerd en Jason misschien soms iets teveel van onze kant een duit in het zakje. Dat kwam de sfeer niet ten goede bij onze gevleugelde vrienden. Zo gokten we nog op een bloedig gevecht tussen Dries en William, waarbij Rohan, Roel, Daniel en Arno hun geld inzette op Dolle Dries, maar helaas liep dit met een sisser af.
Joost hield Patrijzen op de been met wederom top reddingen, een ander hoogtepunt was dat Jan R onze Sjoerd nog probeerde te schoppen maar ongeveer 6 (!!) minuten te laat was. Aan de andere kant hield Maarten ook nog knap zijn doel schoon, ondanks dat hij nog onderuit gebeukt werd en nog wat verwensingen naar zijn hoofd kreeg. En ze hebben natuurlijk wel gelijk dat hij gestoord is. Mensenkennis kan je ze niet ontzeggen. Gelukkig kon hij verder na deze beslissende redding en even later was het klaar! Drie punten!! Zes punten in totaal. Ongekende weelde in deze zware competitie.

Met 12 man, veel kleine pijntjes en een tegenstander waar veel goede voetballers inzitten, een top resultaat!

Volgende week de inhaalwedstrijd om 11.00 bij Zeelandia Middelburg. Tot die tijd wachten wij weer met smart op een lang en uitgebreid antwoord van de infiltrant in onze groepapp.