Zondag 9 maart was onze laatste wedstrijd en tevens ook de laatste wedstrijd die werd gespeeld door onze vereniging. Nadat het coronavirus onze competitie (en alle andere) heeft stilgelegd en uiteindelijk ook heeft beëindigd kunnen we ons nu gaan richten op het nieuwe seizoen. Ja, zondag 2 plakt er weer gewoon een jaartje aan vast. Hopelijk een seizoen dat we kunnen afmaken en waar we leuke resultaten kunnen behalen.

Nieuwe trainer

Om dat te bewerkstelligen heeft zondag 2 na intern overleg en eindeloze discussies over hoe, uiteindelijk flink geïnvesteerd. Zo is er een heuse trainer aangetrokken om de mannen in shape te krijgen voor het volgende seizoen. Na veel overleg is uiteindelijk te keuze gevallen op Steven van Hoepen. Steven heeft inmiddels al een fors aantal jaren ervaring als trainer en heeft ook zijn diploma ervoor. Wat een diploma waard is moeten we altijd afwachten, maar het biedt perspectieven. Aan hem de mooie taak om een goed lopende machine te maken van de mannen van zondag 2. Helaas is hij door de vele maatregelen die opgelegd zijn door de overheid wat beperkt in zijn oefeningen. Daarnaast is ook het contract van leider Hoote weer met een jaar verlengd. Hij mag volgend jaar samen met zijn collega proberen om van zondag 2 een kampioenselftal te maken. Onze grote leider Hoote gaat inmiddels op voor zijn 28ste jaar als leider van het laagste zondag elftal. Onslijtbaar (en onvervangbaar) noemen ze dat.

Trainen in coronatijd

Vrijdag 22 mei konden we dan eindelijk weer gaan trainen. Iedereen was blij om elkaar weer te zien en om eindelijk weer eens tegen een balletje te trappen. Steven moest bij sommige spelers nog even uitleggen wat een bal ook alweer was en wat je doen bij voetballen. Over de opkomst mogen voor de eerste training niet klagen. Ongeveer 15 man kwamen opdagen om de nieuwe trainer aan het werk te zien. Al snel tijdens de eerste training bleek dat iedereen in de afgelopen periode niet heel gedaan had en dat de conditie te wensen overliet. De conditie kwam ongeveer overeen met de kwaliteit van het trainingsveld. Om een goede indruk te maken bij de technische staf voor een basisplekje voor het nieuwe seizoen deed iedereen zijn stinkende best. Nu maar afwachten of dit ook helpt.

Tijdens de 2e training ook weer een uitstekende opkomst. Steven had wat moois verzonnen bij één van de oefeningen, we mochten gaan kliko schieten. Kliko op de middenstip en van grote afstand de bal er proberen erin te schieten. Waar we het afgelopen seizoen ook al last van hadden bleek ook bij deze oefening het geval. Veel pogingen en geen één bal in de kliko. Maar met zijn allen weer veel plezier en een leuke oefening als afwisseling.

De trainingen daarna ook weer een goede opkomst. Elke training wordt bezocht door circa 15 man en daar mogen we als elftal trots op zijn. Petje af ook voor trainer Steven, die elke week weer een leuke serie oefeningen op het veld neerlegt en zorgt voor gezelligheid. Nu wordt het weer langzaam tijd dat de kantine weer open gaat op een vrijdagavond en onze vrijdagavond is weer zoals vanouds.