Ook in 2018 weer genoeg thuiswedstrijden voor Lau, ditmaal in Huijbergen tegen VIVOO. Een tegenstander waar Der Jan weigert tegen te spelen, omdat de laatste O van deze geweldige afkorting Oorlog moet zijn en niet Ontspanning. En kwam het dus dat Der Jan deze zondag afwezig was. Mede Duitser BEYERLEINN was solidair met Der Jan en zegde op het laatste moment af. Dat werd dus weer puzzelen voor de teruggekeerde Goeroe. Gelukkig was Mark van Zondag 3 bereid om met zijn baas en voorzitter Marco te voetballen en werd er weer ouderwets een beroep op Apollo gedaan. Na het debacle van vorige week, werd er toch maar weer besloten om terug te grijpen op het oude recept waardoor we lang bovenaan gestaan hebben. Dus voordat we naar Huijbergen af konden reizen moesten eerst nog Dennis Nagelkerke, Jaimy IJzer (toekomstig trainer L.HKZ 0-19 1) en Pascal Korsuize uit de Elimkerk getrokken worden in ’s Gravenpolder. En vooral Dennis kon zijn tranen van geluk niet in bedwang houden. Boos en teleurgesteld dat hij was dat iedereen gevraagd werd van Apollo, behalve Dennis. Van Michel Korsuize tot Obelix en alle andere middelmatige spelers die al eens mee hadden gedaan. En na vanmiddag kan Dennis zich ook eindelijk in dat rijtje scharen.

Deze middag werd er om 11.45 afgetrapt tegen het onbekende VIVOO. Een 2de elftal waartegen 3 jaar geleden een luizige 0-1 overwinning tegen werd behaald, doelpunt Joost de Maat. Ditmaal zonder Joost, maar met Joerie die heerlijk aan deze wedstrijd begon door 2 vrije trappen zomaar ergens heen te schieten waar niemand stond. Toch kon Joerie imponeren op de rechterkant door afwezigheid van Niels. Het gat van Niels werd regelmatig ingesprint door Joerie en leidde heel soms tot gevaar. Bernard Touzani gaf menigmaal een showtje weg voorin en Sjoerd en Marco hadden het middenveld in handen. En mocht er dan toch een hoge bal onze helft opvliegen was daar Dennis ‘Lang Stuk Ellende’ Nagelkerke die als een zweefvliegtuig alles wegkopte. Gelukkig had VIVOO weinig gogme en bleven ze lange ballen spelen. Hierdoor lijkt het alsof Dennis een supergoede verdediger is, terwijl in werkelijkheid zijn broer Sander de man is waar Apollo al jaren op teert.

Toch werd het snel 0-1 door een goed opgezette aanval van Perry die goed afgerond werd door Sjoerd. En ook de 0-2 mocht er zijn. Jason zag het na 10 minuten niet meer zitten en Pascal was er ingekomen. De vrijetrappenkoning van de Bevelanden schoot de bal keuring in van een metertje of 20. Verkeerde muur, keeper slecht gepositioneerd, dan moet je niet bij Pascal zijn.

En toen sloot de slordigheid erin. Genoeg kansen voor de groenhemden, maar vlak voor rust werd het dan toch 1-2. Joerie werd overmoedig en probeerde een hakje te geven op Bernard (!!!), balverlies op het middenveld, een strakke voorzet en een mooie boogkopbal over Maarten heen.

Na rust werd het er niet beter op. Arno kwam er in en het was niet wat je noemt zijn beste invalbeurt. Er stonden nu 2 houten klazen centraal achterin en Rohan moest Joerie maar gaan ondersteunen als rechtsback. Prima, dan vraag je om problemen en het werd dan ook snel 2-2. Een corner werd snoeihard ingekopt. Twee kansen, twee goals. De sfeer werd wat lolliger in het veld, maar onze eigen Juf Ank corrigeerde dat net op tijd. Sjoerd gaf zelf het goede voorbeeld en liet Bernardinho de 2-3 aantekenen. Niks aan de hand zou je zeggen. Maar 10 minuten voor tijd toch de 3-3. Een makkelijk weg te werken voorzet van Dennis ging onder zijn voet door en van dichtbij werd de bal gepromoveerd tot goal. Zo zie je maar weer.. techniek heeft niks met kopkracht te maken. Wij trachten Dennis een mooie dag te geven, geeft die ons dit er voor terug.

Toch gaf Luctor HKZ niet op en werd het nog bijna 3-4. Een schot van Sjoerd belandde op de lat en Pascal had zich onsterfelijk kunnen maken door van dichtbij raak te schieten, echter recht op de keeper en de bal ging er niet in. Gelijk erna het fluitsignaal en zo verloren we vandaag 2 puntjes. Onnodig.

De sfeer werd er echter niet slechter van. Een gezellige kantine waar de bitterballen rijkelijk in het rond gingen en Lau voor de playlist zorgde. Van Brandend Zand tot het Cocktail Trio, alle nummer 1 hits van de Top 40 uit 1924 kwamen voorbij. Een echte opwarmer voor de carnaval volgende week. Dan zijn we niet te vinden op een voetbalveld, maar aan de bar in de Pikpot en in het slechtste geval lopen we de polonaise in 4453.