Normaal gesproken zou de gouden onderbroek van Hans het absolute hoogtepunt van de wedstrijd van zondag-2 zijn geweest. Maar ja, als je met 9-1 (jazeker: negen-een!) wint, dan kun je daar toch ook moeilijk omheen. Marc van ’t Hof maakte weer een verslag:

Vandaag de wedstrijd tegen Zeelandia Middelburg 4. De eerste ploeg waar we voor de tweede keer dit jaar tegen spelen. Normaal gesproken was dit ook de laatste keer, echter van onze vrienden van de KNVB mogen we tegen elk elftal drie keer spelen. Vorige wedstrijd hadden we net met 2-1 verloren van deze mannen. Nu we in de winning mood zitten zien we zeker kansen voor een overwinning. Daarnaast doen we het dit jaar goed tegen ploegen die bovenin meedraaien en Zeelandia Middelburg 4 staat inmiddels op een keurige derde plek.

Degene die het stukje over de uitwedstrijd hebben gelezen weten het: we mogen in de kleedkamers van Zeelandia Middelburg geen bier consumeren. Gelukkig is dat in de kleedkamers van onze vereniging geen enkel probleem. Vaak gaat er minimaal 1 rondje doorheen voordat er gedoucht wordt.

Training
De vrijdagavondtraining werd goed bezocht. In totaal dertien man kwamen opdagen van ons eigen team. Daarnaast kwamen er nog twee veteranen bij. Die zouden eigenlijk een wedstrijd spelen, maar deze werd op donderdag verzet naar een datum na de winterstop. De veteranen hadden twaalf man op papier staan voor de wedstrijd van vrijdagavond, echter samen met twee veteranen en keeper Marc, die dan gewoon meetraint met zijn eigen elftal, is dan een slechte opkomst vanuit de kant van de veteranen.

Na afloop in de kantine weer gezellig met zijn allen aan de tafel. Blok is al een tijdje vrijgezel en zit al een enige tijd op Tinder. Als team steunen we Blok met het zoeken naar een geschikt meisje. Daarom dat vice-aanvoerder John de telefoon van Blok kreeg om te zoeken naar een geschikte vrouw. Ondanks alle moeite die John erin stak, had Blok op zondag nog geen afspraakje. Hopelijk voor hem dat er wat moois uitkomt.

Wedstrijd
Voor de wedstrijd op zondag bleek dat we weer een mooie selectie hadden van dertien man. Na het gelijkspel tegen de koploper en het feest daarna kwamen gelijk al de eerste aan- en afmeldingen binnen. Gedurende de week kwamen de rest van de meldingen binnen bij Hoote. Na 11 uur kwamen de meesten binnendruppelen. Na het bekende bakje koffie en het slappe geouwehoer met zijn allen naar de kleedkamer. Daar wachtte iedereen gespannen af welke opstelling Hoote nu weer zou verzinnen. Sommigen wachten vandaag zelfs met omkleden totdat de opstelling bekend werd. Het was net boven vriespunt toen we aankwamen, dus ik snap goed dat sommige jongens graag nog in hun warme kloffie bleven. Hans verraste ons nog met een zeer bijzondere boxershort. Hilariteit alom toen bleek dat die van goud was.

Uiteindelijk kwam na lang nadenken de volgende opstelling uit de hoge hoed:

Bryan; Ramon, John (c), Rienk, Hans; Sem, Ferdinand, Sven, Etienne; Julian en Niels.
Wissels: Marc en Blok
Vlagger: Steven van Hoepen
Scheidsrechter: Jacob Quinten

Op deze koude, maar zonnige zondagmorgen floot Jacob om 11:45 uur om de wedstrijd te laten beginnen. Veel spelers deden alles om maar warm te blijven. Sommige spelers hadden een ondershirtje aan en zelfs handschoenen. Dat het koud was, was ook te zien aan de opkomst van het publiek. Waar er normaal gesproken wel wat publiek aanwezig is, was dat vandaag bijna niet het geval. Alleen onze voormalige vlagger Piet nam de moeite om ons de steunen.

Al na 3 minuten konden we onze handen warm klappen, want na een mooie steekbal over de verdediging heen kon Sven de 1-0 noteren. Net als vorige week dus al een vroege voorsprong. Hopen we dat we deze week wel de overwinning over de streep kunnen trekken en zo de ongeslagen status in de thuiswedstrijden behouden. We moesten wachten tot de 22e minuut voordat de handjes weer op elkaar mochten. Na een corner van Julian kon Ferdinand vrij inkoppen. Met een mooie achterwaartse val kopte hij de bal achter de keeper. Een 2-0 voorsprong na een kwart wedstrijd.

Na een halfuur spelen kregen we een vrije trap op iets meer dan 20 meter van de goal. Julian, die al twee assists op zijn naam had staan vandaag, had een mooie vrije trap in gedachten. Helaas was deze alleen in zijn gedachten mooi, want hij raakte de bal volledig verkeerd. Ik geloof dat het zelfs een ingooi was voor de tegenstander. Gelukkig voor ons ging hij niet bij de pakken neerzitten en zorgde met wederom een assist voor de 3-0. Hij speelde de bal op Etiënne die stond te wachten op randje 16. Na de aanname nog een paar stappen naar voren en Etiënne kon de bal met een mooie krul achter de keeper krijgen. Na 45 minuten in de kou vond scheidsrechter Quinten het wel welletjes en floot voor de rust. De tegenstander was in de eerste helft slechts een paar keer bij Bryan in de buurt geweest, maar hij hield zijn goal keurig schoon.

Tweede helft
De tweede helft gingen we door met wat we voor rust ook al deden. Rustig opbouwen en zoeken naar een opening in de verdediging van de tegenstander. Ook rechtshalf Sem had in de rust zijn aan-knop gevonden. Na een aantal opgelegde kansen maakte Sem zowel de 4-0 als de 5-0. De 4-0 was weer op aangeven van de goed spelende Julian. Sem hoefde er alleen nog maar tegen aan te lopen. Ondanks dat hij worstelde met zijn voetenwerk lukte het hem toch om de bal in het goal te krijgen. Bij de 5-0 kreeg hij de bal per ongeluk op zijn hoofd via een corner van Ferdindand. Eindelijk ook een doelpunt waar Julian niet bij betrokken is geweest. Ferdinand mocht overigens tussen de twee goals van Sem nog een keer aanleggen voor een vrije trap. Ook hij had wat moois in gedachten. De bal ging echter huizenhoog over. Bij rugby was het wel goed geweest voor een puntje. Jammer voor hem dat we vandaag aan het voetballen waren en het een doeltrap was voor de tegenstander.

Na de 5-0 was het tijd voor de wissels. Omdat leider Hoote druk bezig was met zijn telefoon (misschien dat daar wel de Tinder-berichtjes van Blok binnenkwamen) besliste Marc zelf maar dat het wisselmoment daar was. Na een paar minuten kwam Blok ook in het veld. Deze keer was Hoote wel alert genoeg om deze wissel te regelen. Richting het einde van de wedstrijd liepen we uit naar een 9-1 overwinning, door doelpunten van Ferdinand (1) en Julian (3). Door deze overwinning stijgen we een plaatsje en staan nu zesde. Normaal gesproken linkerrijtje, maar omdat we maar 9 ploegen hebben in de competitie staan we nog steeds in het rechterrijtje. Het belangrijkste is dat we thuis nog ongeslagen zijn dit seizoen.

Bier
Na de afloop nog naar de kantine om bier voor in de kleedkamer te bestellen, waar er nog een verrassing was. Het bleek dat Sint en zijn zwarte pieten nog in de kantine aanwezig waren voor het G-team. We moesten het rustig aan doen en daarna weer snel terug naar de kleedkamer, waar we moesten wachten totdat we naar de kantine konden. Volgens mij horen deze activiteiten thuis in de evenementenkantine. Op de zondagen dat wij thuis spelen hebben wij namelijk gewoon de kantine. De tegenstander droop daarom ook af zonder bier naar Middelburg. Toen we uiteindelijk terugkwamen waren Sint en zijn zwarte pieten al weg en konden we de dag afsluiten met een hapje en een drankje.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de korte winterstop, namelijk uit naar DZC’09. Nog 16 wedstrijden te gaan.