Nieuwe spelers, nieuwe kapsels, vers ontbijtje: de spelers van ons zondagteam deden er alles aan om een vijfde nederlaag op rij te voorkomen. Het mocht niet baten, laat Marc van ’t Hof ons weten: 

Inmiddels is het al vijf weken geleden dat we met zijn allen een bal hebben aangeraakt. Vijf weken van afgelastingen van zowel wedstrijden als trainingen door het slechte weer in februari. Vanuit ons elftal zeggen we altijd: in februari voetballen we nooit, ook dit jaar blijkt dat weer zo te zijn. Wat hebben we dan eigenlijk de afgelopen vijf weken gedaan als elftal? Nou, eigenlijk helemaal niks. Er is in vijf weken tijd één training doorgegaan, dus de conditie en het balgevoel zal bij velen vandaag weer van een uitzonderlijk niveau zijn…

Vandaag spelen we de thuiswedstrijd tegen Kwadendamme 2. Uit hebben we net met 1-0 verloren, dus we hebben nog wat recht te zetten. Hoote was door al die afgelastingen een beetje van slag en kwam er pas op dinsdag achter dat er zondag nog gevoetbald moest worden. Aangezien er dit weekend een feestje is (Reverse), gaf dat weer problemen in de selectie. Uiteindelijk is er toch een mooie selectie van 14 man. Op zaterdag moet helaas John afmelden met een griepje. Waar iedereen bezorgd was dat hij Corona had, bleek dit het Jupilergriepje te zijn.

Hoote regelde gelukkig al weer snel vervanging. Danny Jansen mag na lange tijd weer bij Zondag 2 meedoen. Ook nu zijn er weer een paar verrassingen in de selectie. Zo doet Julian Simonse weer mee en Matthijs vd Dries maakt zijn debuut op zondag. Matthijs wou graag een keertje meedoen speciaal om in dit stukje te komen. Of hij verder voorkomt in het verslag hangt natuurlijk af van de prestaties in het veld of door eventuele acties rondom de wedstrijd. Blok is ook weer losgeweekt van zijn kersverse vriendin (we denken dat John daardoor eigenlijk niet meer kan vandaag, want dat vegen op Tinder vindt hij geweldig en nu Blok een vrouwtje heeft voelt hij zich dan een beetje werkloos).

Witte zakdoekjes
Een overwinning zou wel weer eens tijd worden voor Zondag 2. Nu al vier nederlagen op rij en langzaam komen de witte zakdoekjes tevoorschijn bij de supporters. Zou Hoote het nog kunnen na 27 jaar bij hetzelfde elftal? Bij veel elftallen blijft een trainer maximaal een jaar drie of zitten. Maar we hebben als spelersgroep nog vol vertrouwen in Hoote dat hij het tij kan keren en dat we toch nog punten en overwinningen gaan pakken voor het einde van het seizoen. De vraag is alleen hoeveel wedstrijden we nog gaan spelen, want van alle afgelaste wedstrijden heeft alleen de thuiswedstrijd tegen Jong Ambon 2 een nieuwe datum gekregen. Voor veel ploegen wordt het nog lastig om alle wedstrijden ingepland en ook gespeeld te krijgen voor het einde van het seizoen (dat duurt tot 24 mei, dus nog een krappe 2,5 maand). Eigen schuld van de KNVB, hadden ze maar 16 wedstrijden moeten plannen in plaats van 24.

Waar er bij veel elftallen wordt gekeken naar het spelersmateriaal voor de opstelling is bij ons de opstelling heilig. We spelen altijd 4-4-2 waarbij de spelers in de as achter elkaar staan. We moeten het natuurlijk niet moeilijker maken dan het werkelijk is. Tijdens de wedstrijd wordt er door de spelers veelvuldig gewisseld van opstelling, dus het kan ook gewoon voorkomen dat we de ene minuut 4-4-2 spelen en een minuut later 3-3-4.

Op zondagmorgen met zijn allen verzamelen in en bij de kantine. Even na elven slaat bij Hoote de paniek toe, we staan namelijk nog maar met 10 man. Danny had zich zaterdag aangemeld bij Hoote, maar was straalbezopen teruggekomen van het stappen en ziet het niet meer zitten om op deze zondag te voetballen. Jammer van de mentaliteit. ’s Avonds een vent, ’s Ochtends een vent. Als je er niet tegen kan moet je je ook niet opgeven. Ook Julian is nog nergens te bekennen. Blijkt dat die jongen niet helemaal lekker is en nog prinsheerlijk in bed ligt. Na veel pogingen via de Whatsapp wordt hij eindelijk wakker en komt toch nog naar het sportveld om aan het begin van de eerste helft aan te sluiten (zo kan het dus ook). De heren Blok en Vince zijn ook wat later. Vince is onderweg eerst nog langs de bakker gegaan voor het ontbijt van beide heren. In de kantine krijgen we ook de schrik van ons leven. Waar Hans door het leven gaat als Pruuke wordt zijn bijnaam na zondag veranderd in Knotje. Als een prima donna heeft hij zijn weelderige haarbos in een knotje samengebonden boven zijn hoofd.

De wedstrijd
Een thuiswedstrijd tegen Kwadendamme betekent ook altijd bier en vette hap voor de tegenstander. In de voorraadkast blijkt dat er 1 zakje broodjes over is van de zaterdag. Gelukkig hebben we het nummer van Bakker Olierhoek, dus nadat we contact met hem hebben gezocht, komt hij netjes nog een paar zakken broodjes langsbrengen, zodat we in elk geval geen nee hoeven te verkopen. Uiteindelijk toch maar naar de kleedkamer om om te kleden. Hoote heeft de volgende opstelling verzonnen:

Bryan; Rienk, Matthijs, Melvin, Knotje; Etienne, Ferdinand, Patrick, Niels; Marc en Blok.
Wissels: Julian en Vince
Vlagger: Steven van Hoepen
Scheidsrechter: Dhr. J. Quinten

In het eerste kwartier kom we al snel 3-0 achter door een aantal communicatiefoutjes achterin. Nu hadden we dit eerder verwacht van de tegenstander omdat die drie Polen hadden meegenomen, maar daar liep de communicatie vlekkelozer dan bij ons. Ondanks de achterstand worden de schouders eronder gezet en wordt er druk naar voren gezet. Marc kan halverwege de eerste helft weer aan het zuurstof zodat hij op het einde nog even mee kan doen. Dus Marc eruit en Julian op zijn plek. Ondanks verwoede pogingen en een doorschuivende Matthijs kunnen we helaas geen doelpunt maken.

Na een peptalk van Hoote en een wissel (Vince erin voor Etiënne) beginnen we aan de tweede helft. Ook hier spelen we weer goed, alleen weer geen doelpunt in ons voordeel. Kansen krijgen we nog wel voor in ieder geval de eretreffer, maar de keeper blijkt een goede sta in de weg en bij sommige spelers staat het vizier niet scherp. Vrijetrappenspecialist Matthijs kan nog aanleggen voor een vrije trap op 20 meter voor de goal, maar de keeper pakt de bal mooi in de hoek. Blok krijgt een niet te missen kans op de hoek van de 5-meter, maar schrikt zo van de kans dat hij deze snoeihard in de ballenvanger schiet. Op het einde zijn we met zijn allen moegestreden en kan Kwadendamme nog één keer scoren. Helaas de vijfde nederlaag op rij, maar de gezelligheid wordt er niet minder om.

Kratje bier
Na de wedstrijd met zijn allen aan een kratje bier voor 30 euro en hup de keuken in. Gelukkig is Karla van Kwadendamme de beroerdste niet, ze helpt nog even met het snijden van de broodjes en ui. Ook zorgt ze voor het eerste rondje bier voor Kwadendamme. Omdat Steven een verleden heeft bij Kwadendamme kan hij het op het einde van de middag niet laten om even met Karla op de foto te gaan.

Aangezien Matthijs voor de eerste keer meedoet met de zondag is er altijd een inwijdingsritueel. Waar dat bij sommige elftallen voor de wedstrijd al gebeurt, wachten wij netjes tot na de wedstrijd. Knotje zat al netjes te wachten tot Matthijs onder de douche ging. Voor de rest houden we het ritueel natuurlijk geheim.

Volgende week mogen we voor de derde keer tegen Goes. Deze keer dan wel uit. We wilden nog aan Goes vragen of ze wat later konden dan 10:30 uur, maar besloten dat maar niet te doen, want ze zouden toch nee hierop antwoorden…