De dag dat Arno van ons en Lex liever hadden gezien dat de wedstrijd tegen Clinge werd afgelast ivm de kater van 25+.

De dag dat de Poes van Hanny niet naar de dierenarts moest dus hij keurig op tijd was.

De dag dat Rene eindelijk vanaf het begin af aan bij de selectie zat.

De dag dat Goud aka de schaar toch mee mocht doen, omdat de postduif vanuit zeeuws vlaanderen het kantoor van de KNVB in Zeist niet heeft gehaald en zodoende niet geschorst is na zijn charge op de Kevin de Bruijne van vorige week.

De dag dat de het 4e de koppositie kon grijpen bij winst.

En de dag dat de bierpiet voor iedereen een kado had.

Een bezoek van de bierpiet deed iedereen z’n hart sneller doen kloppen. Buitenom het bier wat iedereen kreeg, zaten er ook nuttige gadgets tussen die iedereen kon gebruiken bij het voetballen of het klussen thuis. Zo kreeg keeper Bas een hengel om te vissen, Kok kreeg eindelijk zijn scheenbeschermers weer terug die hij al maanden miste, Rene kreeg uiteraard bakmeel, Sjaak een box, Helmut Poit en Aad nog meer bier, engelse drop voor de engelsmannen en Johnny el Ahmadi scheermesjes voor zijn baard. Zo had piet voor iedereen wat nuttigs.

Vol enthousiasme vertelde Sjaak dan ook de opstelling:

               Bas

Goud/de schaar                    Hanny                   Wiebe

                 John(ny) el Ahmadi

           Sem                               Lex                         Ed

                     Verschiere

        Arno van ons                  Kok

 

            Wissels: Aad, Rene, Cois, Nousse

De wedstrijd:

Clinge startte sterk en toonde zich een ware tegenstander voor het 4e in de eerste 20 minuten. Beide ploegen combineerde prima en lieten goed voetbal zien. Sinds weken leek Clinge een waardig tegenstander voor LH 4. Na een licht overwicht van het 4e was het dan toch Clinge die de score opende. Het 4e ging meer vooruit voetballen en dit leidde ook tot kansen. Kok schoot na goed doorjagen tegen de paal aan, maar het was een teken aan de wand.

Na 35 minuten kreeg het 4e een vrije trap links in de hoek zo een 25 meter van het goal. Lex had goed gezien dat de keeper van Clinge niet de langste man van het veld was en krulde met zijn rechter de bal hoog richting de kruising. Aangezien op dat moment iedereen bang voor de bal leek en de keeper er niet bij kon, belande de bal keurig in het doel en kwam eindelijk de welverdiende 1-1 op het scorebord.

5 Minuten later deed zich eenzelfde situatie voor. Zelfde plaats, zelfde Lex, zelfde bal en dezelfde keeper. Lex haalde echter dit keer niet de juiste hoogte om de bal erin te krullen. Ed vond het wel een goed idee om deze bal met zijn rug te raken en richting het doel te sturen. Met een prachtige no-look rug bal lopte Ed de bal zo over de keeper, waardoor het plots 2-1 stond voor de strijders.

In de rust werden enkele posities verwisseld en werd er vers bloed ingebracht. Ed werd bedankt voor zijn wereldgoal en werd vervangen door Nousse, die eigenlijk liever bleef vlaggen, omdat hij dan zijn shaggie kon roken.

Cois (of zoals Sjaak uitspreekt: Joyce of de rode ferrari) werd erin gebracht voor Goud.

Rene ontpopte zich tot een prima vlagger en mocht nog even blijven vlaggen. Hij zou samen met Aad als stormram gebracht worden om zo de laatste 20 minuten in een bloedbad te laten eindigen.

10 minuten na rust was Arno van ons weer nuchter en besloot hij om in een kwartier de wedstrijd in het slot te gooien. Hij schoot de 3-1 en de 4-1 binnen en zo leken de 3 punten binnen tegen een Clinge dat na de rust niet meer zo sterk was dan tijdens de eerste helft.

De wissels, het technisch hart en de coach zaten al op en roze wolk… ‘wij staan bovenaan’ Dit feest gedruis werd na enkele minuten gelijk afgekapt toen Kok na een actie 1 op 1 met de keeper zijn knie verdraaide en niet meer verder kon. Kok werd van het veld geholpen en het leek erop alsof dit wederom een langdurige blessure zou worden voor onze geliefde 2e spits.

Aad was gretig en werd op de rechtshalf gezet. Sem zou een linie doorschuiven en samen met Arno voor het gevaar moeten zorgen. Op het moment dat Arno om een wissel vraagt komt de leider van het 2e vragen of hij Sem in mag zetten bij het 2e omdat ze nu met 10 man staan. Sem gaat dus naar de kant ipv Arno. Sem wordt vervangen door Rene. Als Rene zijn trainingsjack van Ajax uitdoet valt het enkele ploeggenoten op dat hij shirt nummer 12 draagt. Het nummer van het legioen en daarover een Ajax trainingsjack, dat is spelen met vuur en vragen om een disciplinaire schorsing. Desondanks mocht Rene toch nog meedoen, het blijft tenslotte een spelletje en dat trainingsjack van Rene lag toch maar in het gras weg te rotten, dus het zou iedereen verder een zorg zijn.

Dat Rene rugnummer 12 droeg was geen toeval. Hij tekende 12 minuten voor tijd voor de 4-1, gretig en vermoedelijk ook gevleid door het shirt, schoot Rene al vallend de 4-1 binnen. Een penalty was hier op zijn plaats geweest, maar de scheidsrechter genoot veel van voordeel en floot naar alle tevredenheid van iedereen op en om het veld!

Clinge was nu toch echt verslagen, maar het 4e bleef vol enthousiasme tikken, kaatsen en goed voetballen. Zo ook de 6-1, prima opgezet door Wiebe, goed voorgegeven en weer Rene die scoorde. Rene kopte vanaf de penaltystip fraai binnen. Prima voetbal en een prima uitslag.

Prima uitslag

Een prima uitslag dus en wat nog mooier is, is de stand net voor de winterstop.

Volgende week gaat het 4e op bezoek bij Biervliet. Ditmaal wellicht zonder bierpiet, maar er zit weer wel bier in het woord, dus de verwachtingen zijn hoog.

Het 4e kan zich wellicht herbstmeister noemen volgende week, maar eerst stap voor stap, eerst de 3 punten ophalen in Biervliet.

Uiteraard bent U van harte welkom om 14.30 uur op Biervliet.

Groet,

Sint en de Bierpiet