De koppositie van ons eerste elftal was voor ons aanleiding om iets voor de sponsors te organiseren. In het najaar van 2018 hebben we een bierproeverij bij Slijterij Bie de Bolle in Goes. Nu dus tijd voor iets anders, en het is inderdaad iets anders geworden:

Sjoerd van Slijterij Bie de Bolle nam ons gisteravond mee in een wereldreis over whisky. Waar iedereen dacht dat whisky voornamelijk uit Schotland kwam, zorgde Sjoerd voor een verrassing. Hij had niets uit Schotland meegenomen. Wel waren er whisky’s uit Ierland, Amerika, India, Duitsland, Japan en zelfs Nederland!

Er waren veel sponsors aanwezig die een leuke en interessante avond hebben gehad. Vooraf hebben we lekker genoten van een uitgebreid buffet (en een biertje). Daarna zijn we met zijn allen aangeschoven aan een grote tafel en hebben we geanimeerde gesprekken en diepgravende discussies gevoerd onder het genot van lekkere whisky’s. Want schrijf je nu eigenlijk whisky of toch whiskey? Het antwoord bleek simpel: in Ierland en Amerika heet het whiskey en Japan, India, Duitsland en Nederland schrijven we whisky. Maar een kniesoor die daar op let.

We hebben veel verschillende smaken mogen proeven, maar kunnen onszelf zeker nog geen whiskykenner noemen. We weten overigens wel wat we lekker vinden. En volgens Sjoerd is dat het belangrijkste!

We kijken terug op een geslaagde avond en gaan kijken welk evenement we volgende keer organiseren voor onze sponsors.

Neem eens een kijkje op de website en Facebookpagina van Slijterij Bie de Bolle.

Het einde van een goede proeverij: lege glazen.