De wedstrijd tegen Dauwendaele leverde ons eerste elftal drie punten op. Gemakkelijk ging dat bepaald niet. Wessel Geus schreef opnieuw een helder wedstrijdverslag:

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Dauwendaele op het programma. Er was nog een mogelijkheid om de eerste periode te winnen wanneer zelf gewonnen werd van Dauwendaele en concurrent Kapelle zou verliezen van Goes. Na de nederlaag van vorige week tegen VCK was het in ieder geval zaak om niet weer tegen puntverlies aan te lopen.

Luctor Heinkenszand begon met de volgende opstelling:

Luctor Heinkenszand nam in de beginfase van de wedstrijd het initiatief. Dauwendaele had hier geen enkele moeite mee en speelde bij balbezit van Luctor Heinkenszand zeer compact op eigen helft. Het veldspel was slordig en in de eerste dertig minuten werd nauwelijks een grote kans gecreëerd. In de laatste tien minuten van de eerste helft schakelde Luctor Heinkenszand een versnelling hoger. Dat leidde tot een schot op de lat van Barry Olierhoek en een kopbal van Martijn Simonse die van de lijn werd gehaald. Na een eerste helft waarin het baltempo te laag was werd de kleedkamer met een 0-0 ruststand opgezocht.

Tweede helft
Ook in de tweede helft had Luctor Heinkenszand moeite om tot grote uitgespeelde kansen te komen. Daarnaast kreeg Dauwendaele meer ruimte om zelf de bal rond te spelen. In de 81e minuut kwam vrijwel uit het niets de – wat leek – bevrijdende 1-0 voor Luctor Heinkenszand. Na een rommelige situatie rolde een poging met links van Demy Kole langzaam binnen. Het leek uit te gaan lopen op een krappe overwinning voor de ploeg van Giovanni Siereveld. In de 90e minuut werd een diepe bal echter matig verwerkt door de achterhoede van LHZ. De scheids beoordeelde dat er sprake was van een overtreding. Mahboeb Rahimi benutte dit cadeautje en schoot de penalty onberispelijk binnen.

Aanvoerder Tom Blomaard moest vervolgens na het ontvangen van zijn tweede gele kaart het veld vroegtijdig verlaten. Een driepunter leek niet meer mogelijk tot de 96e minuut aanbrak! Mitchell de Nooijer passeerde op de achterlijn zijn tegenstander en legde de bal terug op Ramon van Leeuwen. Met een schuiver zorgde hij alsnog voor de belangrijke 2-1 en een voor hoop ontlading bij de supporters!

Mossels
Na afloop van de zwaarbevochten overwinning kon heel de vereniging gaan genieten van de jaarlijkse mosselavond. Ons eerste elftal heeft de afgelopen weken enkele moeizame wedstrijden achter de rug. Het is voor de ploeg van Giovanni Siereveld zaak om een oplossing te vinden voor de zeer defensieve speelwijze van iedere tegenstander. Volgende week staat de bekerwedstrijd tegen Duiveland op de planning waarna Luctor Heinkenszand op 23 november aantreedt tegen Kapelle voor de topper in de derde klasse A.

Scoreverloop:
1-0: Demy Kole
1-1: Mahboeb Rahimi
2-1: Ramon van Leeuwen

Man of the match: Ramon van Leeuwen