Deze speelronde een wel heel bijzondere wedstrijd op het programma, de derby tussen Luctor Heinkenszand 3 en Luctor Heinkenszand 4. Voor het eerst in het clubbestaan van Luctor Heinkenszand een duel in de competitie tussen 2 teams.
Luctor Heinkenszand 3 op het laatste nog toegevoegd aan de competitie, waar GPC de competitie voor aanvang van de competitie zich had uitgeschreven, werd de plaats ingevuld door het nieuwe elftal van Luctor Heinkenszand 3, het jonge elftal  bestaande uit een mix van a-junioren met wat ervaren jongens bij de senioren.
Het 3e heeft een uitstekende start van de competitie, waar het vriend en vijand mee verast en al een winst en een gelijkspel op zak heeft. Zou het 3e ook kunnen stunten en de ongeslagen reeks van het 4e kunnen doorbreken (1 jaar al ongeslagen)?

De voorbereiding…

De voorbereiding op dit treffen was niet helemaal optimaal, donderdagavond met het opmaken van de selectie kwam René niet verder dan 11 man…gelukkig werd er hier en daar nog wat geregeld, zodoende we al 13 man op de been konden brengen…nog geen vetpot, gezien we vorige week nog ongeveer 20 man hadden.
Gelukkig was Osse bereidt om het 4e uit de brand te helpen, aangezien het 6e ruim in de spelers zat.

Zaterdag was het verzamelen bij de kantine. Een wat ongebruikelijke tijd voor de mannen van Sjaak en kornuiten. 11.45 uur werd er aangevangen, terwijl het 3e al klaar stond in tenue voor de foto, kwam het 4e langzaam binnen vallen. Helaas kon Sjaak het tijdstip van 12.30 uur niet halen, aangezien hij nog met de jeugd naar Arnemuiden moest. Tot de rust zou Dennis C. en Ronald W. de honneurs waar nemen, namens het technisch hart.
Rond 12.10 uur, waren er inmiddels al 10 man aanwezig, Jeroen had zich s` Ochtens helaas vanwege ziekte moeten afmelden. Ook aanvoerder Hanny moest deze middag verstek laten gaan, terwijl ook Alex zich mocht opmaken voor de zwaarste marathon van Nederland. Ook in de spits was het vandaag puzzelen, Der Bomber en Luca moesten helaas verstek laten gaan, maar gelukkig kon Ibie nog een oppas regelen en Arno van Mien kon ook nog wat tijd vinden.
Gezien de krappe bezetting, werd Bas in een groen tenue gehesen om als veld speler te fungeren.

Terwijl het 3e elftal vrijdagavond nog in de Balletent was gesignaleerd, had coach Sjaak weer een algehele drooglegging opgelegd en was het woord 25+ een taboe!
Ook Wiebe had wat transport problemen en kon net aansluiten voor de wedstrijd, wat helaas ten koste ging van een basisplaats van de B.

Tijdens het omkleden en het plaatjes draaien van DJ Bek, nam Dennis C. het woord.
De volgende opstelling had Sjaak vanochtend nog doorgeappt….(het verzoek uit de selectie kwam om dit volgende keer in een spraakbericht te doen Sjaak!)

De opstelling van LH4

                     Marnix
Goud – Osse  –Hans- Wiebe
Nouse- Sam-Mike –Bek ©
Arno van Mien -Ibie

Wissels: Stefan de B, John (2e helft) Bas B.

Na afwezigheid van zowel Hanny als Jeroen, kreeg Bek de aanvoerdersband van het technisch hart…wat meteen wanklanken leidde….”Die is er net!”
Waarop Bek counterde, “Ik heb al gevlagd en de muziek geregeld!!”…met deze woorden nam de selectie genoegen en accepteerde de nieuwe captain.

De aftrap

Om 12.30 uur floot scheidsrechter Toorenaar voor het eerst op zijn fluit.
LHZ 4 begon fel aan de wedstrijd en het kreeg al meteen een kans op de 0-1 via Mike, die de bal net voorlangs schoot en Ibie net een teenlengte te kort kwam om de bal binnen te glijden.
Nog binnen de 5 minuten kreeg LHZ4 nog 2 goede mogelijkheden, een knap schot van Ibie werd nog gepareerd door keeper Rodney van het 3e.
Na deze groene wervelstorm van het 4e, herpakte het 3e zich en ging beter voetballen.
Lange tijd ging het gelijk op en het was het 3e dat brutaal de leiding pakte, na een goed geplaatst schot buiten de 16.
Ondertussen vroeg Marnix zich af of de scheidsrechter wel zijn kaarten bij had…toen dit werd bevestigd, kon de sluitpost van het 4e wat tot kalmte komen.

Het 4e werd in het zadel geholpen, door miscommunicatie in de defensie bij het 3e, waarbij Mike er als de kippen bij was en de bal kon oppikken en de 1-1 kon noteren. Op slag van rust, wist het 4e zelfs nog de voorsprong te nemen, doordat een bal bij de corner werd weggeslagen door de keeper van het 3e en precies op het grote hoofd van Arno van Mien terecht kwam en in het doel belandde. Helaas was het niet Wiebe zijn dag deze middag, hij knalde vol met zijn hoofd op Sjoerd Klippel van het 3e, waardoor de linksback vervangen moest worden door Stefan de B en meteen met Aad door kon naar de HAP in Goes voor een paar hechtingen. (Overigens wel verkozen tot Player of the Match :bron Voetbal.nl).
Met  een voorsprong werd de thee opgezocht.

Hetzelfde elftal mocht voor de 2e helft aanvangen, helaas werd door Dennis C. Nouse nog geen wissel en een sjekkie gegund. Bek zakte een linie terug op de back en Stefan schoof door naar het middenveld.
Al snel in de 2e helft maakte het 4e de 1-3, na een schitterende voorzet van Bek, a la Frank de Boer op Dennis Bergkamp, Arno van Mien schatte de voorzet op waarde en rondde het fraai af.
Met nog 30 minuten op de klok werden Arno en Gold gewisseld voor Bas en John.
Het 3e zocht nog naar de aansluitingstreffer, maar de defensie van het 4e hield stand en gaf niets meer weg. Stefan de B. had nog de mooiste actie van de wedstrijd, Mike riep laat lopen….terwijl de B. een geniaal overstapje maakte en de bal bij Mike terecht kwam. Helaas eindigde zijn inzet meters over het doel. Mede door het warme weer, waren beide elftallen moe gestreden , Ibie had zelfs nog de genadeklap kunnen geven, door in de slotfase nog de 1-4 te noteren, maar zag zijn inzet naast gaan.

Met 3 punten in de pocket, werd er nog een nagepraat in een heerlijk najaarszonnetje onder het genot van een goud gele rakker tussen beide elftallen.
Ondertussen staat het 4e bovenaan en doet het 3e ook prima mee in het linke rijtje.

Zaterdag 13 oktober mag het 4e thuis aantreden tegen Arnemuiden 4….op het vertrouwde tijdstip van 14.30 uur.