DE kraker in de reserve 5de klasse B stond vandaag op het programma; Luctor Heinkenszand (zon) 2 – FC Bergen (zon) 3, de ongeslagen koploper uit Bergen op Zoom tegen de nummer 3.

Een schitterende zondag om te ballen, iedereen was op tijd, ondanks de klok die een uur terug ging. En iedereen feliciteerde Marloes uitgebreid met haar 28ste verjaardag. Speciaal op haar verjaardag runde ze (onbetaald) de bar met José en gaven wij Sjoerd vrijaf voor de 3de helft zodat ze samen de Intratuin in Halsteren konden bezoeken. Zo gezellig is Sjoerd uiteindelijk toch ook weer niet.

Nabeschouwing zaterdagnacht….

Vandaag voor de verandering eens geen 12 man, maar 13. Rienk van de JO -19 2 sloot vandaag aan kwam met een bizarre onthulling! Hij was de nacht ervoor samen met Rick Olierhoek in de bossen beland. De zoon van Arno en Rienk beleefde heftige en spannende avonturen, maar puntje bij paaltje mocht niet Rienk blijven slapen bij Rick, maar Yens. En zodoende kregen wij een zeer gefrustreerde speler op de bank. Hij liet aan ons talloze malen het filmpje in de bossen zien en nadat hij #metoo had getwitterd met een foto van Rick erbij (hij voelde zich toch enigszins misbruikt), kon hij het loslaten en zich volledig focussen op de wedstrijd. Toch bijzonder voor Rienk om met zijn aanstaande schoonvader te voetballen. En ook Arno voelde de spanning. Hoe gaat hij dit aan Joseetje vertellen?

Met de teruggekeerde Joerie en Marco op het middenveld traden we aan met scheidsrechter Toon, die ook eindelijk een ‘wrieftelefoon’ heeft en maar net op tijd het veld op kwam. Er ging een wereld voor Toon open. Tinderen, Second Love, AliExpress etc. Hopelijk heeft die ook wat kledingsites ontdekt, want wat die nu toch weer aan had.. een zwart shirt met een paarse kraag, een vaal zwart broekje en zwarte kousen met een gele tekst. Aan de andere kant kan je je ook afvragen waarom we ons hier druk over maken. Als je nooit uit de middencirkel komt ziet het publiek je kleding toch niet van zo’n afstand.

De wedstrijd

De eerste kans was voor FC Bergen en een schot ging via Der Jan op de paal. FC Bergen heeft technische spelers die het gelukkig voor ons steeds net wat te ver doordreven waardoor we weer konden groeperen om de kansen weg te nemen van de Bergenaren. Een sterk keepende Maarten zetten zijn solide verdediging neer en we gaven niks meer weg. Aan de andere kant was het Joerie die ons op 1-0 zette. Een schitterende passeerbeweging, die wat weg had van een draaicirkel van een Scania en een schot in de verre hoek, zorgde voor vreugde bij Luctor Heinkenszand en zonder verdere spektakel, werd met deze stand de rust gehaald.

Rienk droomde in de rust weg en zag aan de binnenkant van zijn ogen zijn Rick opdoemen, Joseetje was ook wat van slag (of ze dit nieuws aanvoelde komen?) en vergat de theezakjes en kregen we alleen heet water. Vorig seizoen was mij dit nooit overkomen, riep voormalig theejuffrouw Arno gelijk. Sjoerd pushte Lau tot wisselen, zodat hij er weer in mocht komen. En Niels baalde van FC Bergen. Zij hielden de rechterkant totaal niet voor hem open. Balen!

Na rust was de 1ste kans gelijk voor Bergen die kundig gepareerd werd door Maarten en de gelijkmaker werd geannuleerd wegens buitenspel. En dan weet je het.. maak je de kansen niet, dan maken de Duitsers hem wel. Een corner van Jason belandde bijna bij de woest aanstormende BEYERLEINN, de keeper raakte de bal en Marco kopte hem knap tegendraads in. Weer een eurootje! Pa stond er zo op te kijken.

Bergen kwam nog terug tot 1-2, waarna het vlagsignaal van FCB werd genegeerd en Jason in het zestienmeter gebied onderuit werd getrokken, belandde de bal op de stip. BEYERLEINNN eiste de bal op en schoot hem binnen zoals alle Duitsers dat doen; koeltjes in het hoekje. De keeper zat er nog vlakbij, maar het mocht niet baten. Einde wedstrijd, 3 punten en medekoploper samen met FC Bergen!! Feest in de kleedkamer. Maar toch ook een enigszins beteuterde Rienk. Hij had de 4-1 op zijn slof maar schoot mis, alleen dat was het niet.. Hij zag zijn schoonvader naakt en zei hardop dat hij niet hoopte dat Rick op zijn pa leek over 40 jaar!!

Afsplitsen?

En zo kwam er weer een wedstrijd tot een goed einde. En wat hadden we goed gespeeld. We zitten er zelfs aan te denken om ons volgend seizoen weer af te splitsen van Heinkenszand. Lekker weer een prestatief elftal op zondag, wij zijn tenslotte het enige (senioren)elftal van Luctor Heinkenszand wat bovenaan staat en wat ook nog eens schitterend voetbal speelt. Een lust voor het oog was het vandaag. Luctor ’18.. dichterbij dan u denkt!! Een voorzitter hebben we al in ons elftal, de bardames hoeven bij ons niet betaald te worden, Jason is effectiever dan Tom Blommaard, een mosselcommissie kunnen we ook wel oprichten en katholiek zijn we toch al.

Volgende week Dosko 3 uit om 11.00 in Bergen op Zoom. De koploper tegen de nummer 5. Wie wil dat niet zien?

Geschreven door Rohan de Geus