Zaterdag 29 september, de “nualzogevreesde” wedstrijd tegen Vlissingen 2

Vorige week hadden ze Arnemuiden 4 al opgerold met 12-1. Dit is meer een zaalvoetbaluitslag, maar gezien het aantal spelers van Vlissingen dat dit ook beoefend op de vrijdag op hoog niveau, was dit geen verrassing. Sjakie B, vandaag in de steek gelaten door het complete “Technische Hart”, had de beschikking over een grote selectie. Het TH ( + Gold) was een weekendje op onderzoek in Sheffield. Niet alleen om de plaatselijke goudgele pretcilinders te keuren ( wat ze overigens heel goed kunnen) maar ook om “de Derby” te bekijken. Voor een voltallig verslag verwijs ik U naar onderstaande link:

Groundhopping; Sheffield Wednesday – Leeds United

Op zaterdagochtend nog enige stress, aangezien Dennis “de Zaag” de shirts had gewassen en niks gezegd had waar hij ze gezet had. Toen ze eenmaal via Nouse terecht waren, was Sjakie ook weer gerust. Zoals gezegd een brede selectie, 16 man waaronder ook Cois ( kent u hem nog van de fabuleuze goal op Patrijzen vorig seizoen) die besloten heeft dit seizoen ook weer eens zijn kunsten te vertonen bij t 4e. Bij opening van de tas kregen we nog een boodschap (zie foto bovenaan).

De coach ging met de volgende elf de wei in: Bas, John, Wiebe (Cois 45e), Jeffrey en Jeroen vormden de verdediging , Stefan (Hans 45e) , Sam, Mike en Nouse ( Ed 45e)  op het middenveld en Leon ( Bomber 45e) en Iebie (John L 45e)  in de spits. Het was al snel duidelijk dat Vlissingen niet zo maar een tegenstander was, de spelers vonden elkaar moeiteloos en de ene na de andere mooie beweging werd uit de hoge hoed getoverd.  Misschien maar goed dat sommigen er niet waren, anders waren er na enkele minuten al wat kaarten gevallen.
Het was afwachten voor ons en proberen te scoren uit de counter, iets wat op het hart was gedrukt door Sjakie. Nadat wat kleine kansjes door Vlissingen om zeep werden geholpen was het uitgerekend Stefan de B die voor de 1-0 had moeten zorgen. Na goed doorgaan aan de zijkant van Mike kwam er een panklare voorzet op De B, deze vergat echter de bal op de binnenkant van zijn schoen te nemen waardoor hij via zijn knie/bovenbeen naast belandde… Keurige verdedigende actie aldus hemzelf…
Hierna was het de beurt aan Leon Bek ( gehaald voor de goals) die door hard werken de bal veroverde en alleen op de keeper afkon.. Helaas belandde zijn schot op de paal! Ook collega-spits Iebie had geen succes, in de scrimmage belandde zijn bal ook niet in het doel. Ook Vlissingen verprutste nog een aantal goeie kansen.
Het was vooral tegenhouden dat LH4 deed, en het was de vraag hoe lang we dit konden volhouden. De spitsen wisselden af om zo hun verdedigende taken uit te voeren, waardoor soms de angel uit de Vlissingse aanval werd gehaald. Toch waren we niet altijd bij de les en via een mooie aanval kwam Vlissingen op een 0-1 voorsprong. Dit was tevens de ruststand.

 

Er was ook nog creatief omgegaan met afplaktape ( van onze schilder) maar helaas was dit “het legioen” blijven plakken in het Ajax trainingsjack van der Bomber;)
Bij Bas ( helaas geen foto van) was er “ nooit de 0” op geplakt wat inderdaad vandaag ook het geval was.  Met  wissels in de rust probeerde coach Sjaak het tij te keren. Na amper 3 minuten bediende Bomber John L die doorliep op de keeper en de 1-1 feilloos binnenschoot. Dat was een goed begin. Vlissingen was een beetje van slag door dit snelle tegendoelpunt en was nog niet helemaal bij de les. Dit bleek ook toen er een bal naar voren werd gepeerd door, ik meen Jeffrey, waar der Bomber nog in geloofde. Hij kopte de bal over de 2 verdedigers, baande zich een weg door de 2 verdedigers heen en schoof zo de bal het doel in. 2-1! Vlissingen was verbouwereerd hoe de ballen er zo in konden vliegen en riepen van alles tegen elkaar.. Dit hielp echter weinig, want der Bomber had inmiddels zijn 2e van de middag gemaakt. 3-1, wie had dat gedacht na het zien van de 1e helft.

Het was echter nog niet gedaan, we moesten nog een kleine 25 minuten en Vlissingen was niet van plan zich bij deze stand neer te leggen. Combinaties werden opgezet en de vrije man werd steeds goed gevonden. Na een aantal goede reddingen moest Bas toch zijn meerdere erkennen in de spits van Vlissingen die de bal vanaf de zijkant van het veld snoeihard de bovenhoek in ramde.  3-2
Nu was het LH4 dat terugzakte en ferm onder druk kwam te staan. Bij een zoveelste voorzet keek Cois teveel tegen het zonnetje in en ging de bal aan hem onderdoor waarna Bas voor de 3e keer verschalkt werd. 3-3 met nog 5 minuten op de klok van Piet.
Jeffrey stookte iedereen nog even goed op om deze stand vast proberen te houden en niet alsnog de boot in te gaan.  Na een afgeslagen aanval van Vlissingen was het Leon die aan de zijkant de bal kreeg, en ook een mooie schijnbeweging in huis had. Echter was daar ook een zaagbeweging van de tegenstander en werd een vrije trap toegekend.  Mike ging achter de bal staan en de luchtmacht werd ingeschakeld. Nog 2 minuten, zou het dan toch? De bal werd hoog voorgebracht, Bomber sprong en kopte de bal over de keeper de goal in, 4-3!  Het publiek en de wissels stond op de banken en toen John L in de laatste minuut ook nog de 5-3 binnen prikte was het feest compleet!
Het was een leuke wedstrijd met veel doelpunten.  Aanstaand weekend staat de LH confrontatie op het programma tussen het “nieuwe” 3e en het 4e, aanvang al om 12.30 op ons sportpark. De messen zijn geslepen, de boombox is uitvoerig getest, tot zaterdag!

Groeten “de interim-verslagschrijver”