Na een lange zomerstop, stond deze middag dan eindelijk de eerste bekerwedstrijd op het programma.
Tijdens de zomerstop werden nog 3 spelers vastgelegd, de 3 spelers die uit de helikopter stapten waren : Leon Bek (transfervrij overgenomen van Luctor Heinkenszand 1), John Lucasse (transfervrij overgenomen van Luctor Heinkenszand 2) en Sam Hoondert (eigen jeugd).
Na het mislopen van de titel afgelopen seizoen, is er goed ingekocht door het technisch hart en moet het nu maar eens gebeuren met bekroning van de titel.

De eerste krachtmeting stond vanmiddag op het programma in en tegen Kapelle.
Kapelle bekend van de wereldhit Kapelle, Kapelle, Kapelle met een K….werd bezocht nadat we ruim op tijd vertrokken uit Heinkenszand.

Vandaag de nodige afwezigen….Lex Klim-anjaro in Afrika, Wiebe Obstaclerun, aanwinsten John en Sam afwezig, Guust en Roel, Hans, Aad , Bas, Ed en zelfs Nouse die vorige seizoen alle wedstrijden aanwezig was…Daar stond tegenover dat we de beschikking hadden over Roy Braam, Lennart Pannekoek, Ruben Osse, Jille van der Does en ook Eus was weer neergestreken in zeeland. Altijd meegenomen een speler met Europese ervaring in de Champions League.
Inmiddels had DJ Bek de rol van Bilal op zich genomen en de kleedkamer voorzien van muziek.
Sjaak vroeg om een korte onderbreking van de muziek voor de opstelling.
Bekerwedstrijden zijn “maar” oefenwedstrijden, waarop Dennis C. hem corrigeerde dat de beker ook een prijs is!

Aangezien de jeugd vanochtend niet gespeeld had, kwam meteen de juiste opstelling naar boven. De volgende spelers mochten het seizoen 2018-2019 openen:

Marnix
Goud – Hanny © –Jeroen- John
Roy- Eus-Mike –Der Bomer
Bek -Ibie

Wissels: Stefan de B, Jille, Lennart, Osse

In een heerlijk nazomers zonnetje mocht er om 14.30 uur afgetrapt worden op het kunstgras. Voor de zagers binnen de selectie een ramp en voor de stylisten in het elftal ( die zijn er niet veel) een zegen.

Koud begonnen aan de wedstrijd, was het Der Bomber die de keeper met een bekeken lopje al na 1 minuut passeerde.
LHZ ging meteen opzoek naar de 0-2, echter was het Kapelle dat via een counter de 1-1 kon aantekenen na 10 minuten spelen.
LHZ had de wedstrijd onder controle, dus van paniek was er geen sprake. Na goed voetballen, was het wederom Der Bomber, die hortend en stotend de bal in het hoekje kon prikken. Kapelle bleek de 2-2 te kunnen aantekenen, maar gelukkig was Marnix alert en kon zijn ploeg behoeden voor een tegentreffer. Kort daarop was het na doorgaan van Goud, die Ibie in de 16 vond, en bal diep gaf op de inmiddels ingevallen Osse, die de 1-3 kon intikken. Na een korte drinkpauze werd ook nog de 1-4 gemaakt door Lennart. Met een 1-4 voorsprong werd de thee opgezocht.

In de rust werd er door Sjaak wederom gewisseld en ging LHZ de 2e helft weer verder waar het de eerste helft was geëindigd.
Kapelle speelde de 2e helft meer compact en gaf minder ruimte weg…het hield de 2e helft lang stand, al moest men in het laatste kwartier toch nog 4 doelpunten incasseren door Lennart en Osse die zijn hattrick kon noteren. Het laatste wapenfeit was voor Ibie die de 1-8 kon aantekenen, waarna de scheidsrechter de fluit hanteerde voor het eindsignaal.

Een prima start voor het keurkorps Bakker/Cowlishaw/Westdorp…aankomend weekend krijgt de selectie rust en zal het op 15 september onderling uitvechten met oude bekende DWO`15 2 wie er zal doostoten naar de volgende ronde.

Afgelopen seizoen waren de ploegen aan elkaar gewaagd, dus het beloofd een mooie partij te worden door de inmiddels gecoachte oud trainer van Luctor Heinkenszand sir. Alex.

Om 13.15 uur bent u weer van harte welkom op het Sportpark te Driewegen.