Vandaag dan eindelijk de lang verwachte competitiestart. Na 2 weekenden niet gespeeld te hebben, mocht LHZ dan eindelijk weer de wei in.

Vorige week zaterdag bereikte het trieste nieuws dat vriend en ploeggenoot Bart Nagelkerke plotseling was overleden.
Bart was jarenlang keeper van SVH 4 en mede door zijn werkzaamheden was het niet meer te combineren als actief speler.
Hoewel Bart niet meer actief speelde, was hij nog wel regelmatig op te vinden langs de velden.
Na de dienst werden nog anekdotes en herinneringen opgehaald en zal Bart nog regelmatig gemist en herinnerd worden bij voornamelijk het woord PSV en als ik zo begreep het Bowlen/ feesten en partijen zal er nog gememoreerd worden aan Bart.

We gaan je missen Bart, rust zacht.

Eerste competitiewedstrijd

Deze eerste competitiewedstrijd waren er weer de nodige afzeggingen, zo moest René zich voorbereiden voor heel Holland Bakt, Guus een schommel kopen, Jeroen op de motor en John op de mini bike racen in Portugal en waren er nog blessures en andere redenen om niet te spelen.
Marnix had promotie gemaakt naar het derde, maar wederom was het toch weer gelukt een representatief elftal op de been te brengen.
Jeffrey was weer terug van vakantie en ook Aad en Wiebe waren weer terug van trainingskamp uit Mallorca. Wiebe had zelfs nog hardgelopen aan de boulevard, dus de verwachtingen waren hoog deze middag. Ook was Arno weer vrijgegeven door de clubarts en tevens werden Carlos Trasancos en Sam Hoondert nog aan de selectie toegevoegd om partij te mogen bieden in Driewegen.

Voor de wedstrijd werd er nog een minuut stilte gehouden voor Bart en na het  handen schudden van de ploegen in een rij ( net de champions league ontbrak nog) kon er dan om 12.45 uur afgetrapt worden.

De volgende mensen mochten starten:

Keeper: Bas
Verdediging: Dennis, Hans, Jeffrey ©, Stefan de B.
Middenveld: Nouse, Michael, Wiebe, Edgar
Aanval: Aad en Arno

Wissels: Sam en Carlos

Op deze warme nazomerse zaterdag begon LHZ scherp aan de wedstrijd, dat verdiend door Nouse op 0-1 kwam. DwO kwam echter knap terug en kon vrij snel de 1-1 noteren. Na goed doorgaan van Arno, die de bal net over de keeper en onder de lat kon stiften kwam LHZ op een verdiende 2-1 voorsprong. Lang kon het niet van de voorsprong genieten, want de rappe linksbuiten werd diep gestuurd en met een fraaie kapbeweging en een krul verdween de bal in de kruising en stond er weer een gelijke stand op het scorebord, wat tevens de ruststand was.

Na de thee kwamen de mannen uit Driewegen sterker het veld op. Na een makkelijk gegeven penalty (duwen aldus de leidsman) kwam de thuisploeg op een 3-2 voorsprong. Binnen 3 minuten werd zelfs nog de 4-2 gemaakt na miscommunicatie achterin. Even leek de wedstrijd gespeeld en leken de kopjes te gaan hangen. Met name Mike stroopte de mauwen op en nam de ploeg op sleeptouw. Uit een vrije trap van Mike kwam de aansluitingstreffer op het scorebord. Hoewel de jongere tegenstander conditioneel sterker zou moeten zijn, werd er door LHZ nog de laatste krachten aangeboord. In de slotfase werd alles of niets gespeeld en was het nog billenknijpen voor de DwO.
Met name Nouse was nog dichtbij en ook Hans zag nog een schouder/kopbal door een verdediger van DwO van de lijn gehaald worden. Met een snelle counter werd Bliek in een 1 tegen 1 situatie verschalkt en mocht de thuisploeg de wedstrijd afsluiten met een 5-3 overwinning. Gezien de inzet van het team had een 4-4 een terechte uitslag geweest, maar helaas zullen de eerste punten elders gehaald moeten worden.

Volgende week mag `t  Vierde (eindelijk) zijn eerste speelminuten gaan maken in de derby tegen Patrijzen 2, dat de competitie overtuigend begon met een 14-0 overwinning op Spui 3.

Op 30 september 2017 om 14.30 uur bent u allen weer van harte welkom om de groenhemden aan het werk te zien op het sportpark van Sportpark Heinkenszand (Veld 4).

 

Geschreven door Dennis Goud.