Op donderdag 19 april ging het wandelproject “Elke Stap Telt” van start. Rond 19.00 uur verzamelden 39 enthousiastelingen zich in de kantine. De leefstijlcoaches Marianne de Jonge en Dennis Walhout van de gemeente Borsele hielden een inspirerend praatje over het nut van bewegen op de gezondheid.

Na de presentatie werd door de deelnemers een vragenlijst ingevuld, moest een wandeltest worden gedaan en werden de stappentellers uitgereikt. Daadwerkelijk gewandeld werd er nog niet. Dit staat op het programma vanaf 26 april. Voor deze avond hebben zich nog meer liefhebbers aangemeld. De verwachting is dat met ongeveer 50personen zal worden deelgenomen.

Iedere donderdagavond zal ongeveer een uur worden gelopen op verschillende routes in en om Heinkenszand. De avonden worden in de kantine afgesloten met een consumptie. Op de laatste avond 21 juni vindt een feestelijke afsluiting plaats. Dit betekent niet het einde van het wandelevenement. Het is de bedoeling dat individuele groepen blijven bestaan. Alleen de begeleiding door de gemeente is er dan niet meer.

Zie ook Elke Stap Telt; in samenwerking met Borsele Beweegt