Sinds vorig jaar april is op donderdagavond een wandelclub actief. In eerste instantie als “Elke Stap Telt”  van Borsele Beweegt, later voortgezet onder de vlag van Luctor Heinkenszand.

Meer dan voetbal

Op veel plaatsen straalt de club “Meer dan voetbal” uit. De duidelijkste uiting hiervan is op de overkapping voor de kantine, prominent in beeld bij wedstrijden op het 1e veld. Onder andere de wandelclub bewijst dat het niet alleen kretologie is, maar dat het ook werkelijk leeft binnen de club.

Wie wandelt mee?

De wandelclub bestaat niet alleen uit vrouwen van 60-plus, zoals mogelijk nog gedacht wordt bij dit soort activiteiten. Er lopen 40’ers bij, sommigen nemen af en toe hun kinderen mee en er zijn heren actief. Een aantal heeft binding met de vereniging, maar het grootste deel niet of nauwelijks. In het najaar schommelde de deelname rond de 30 personen, tijdens koude winteravonden daalde dit tot net onder de 10. Nu het voorjaar nadert, worden er weer meer dan 20 deelnemers geteld.

Wanneer en waar?

Iedere donderdagavond wordt er om 19.00 uur gestart in de kantine. De afstand is ongeveer 5 kilometer. Iedereen kan in zijn eigen tempo lopen zodat je je niet opgejaagd of geremd hoeft te voelen. Automatisch vormen zich groepjes waarin met zich happy voelt qua tempo. Na ongeveer een uur wordt teruggekeerd bij het beginpunt. Mocht je op dat moment nog zin hebben in een bakje koffie of een ander drankje, dan kan dat. Als je alleen een gezellig praatje wilt maken, is dat natuurlijk ook mogelijk.

Verplichtingen zijn er niet. Heb je zin om te lopen dan kom je.
Heb je geen zin, dan blijf je thuis. Aan- of afmelden is niet nodig.
’s Morgens wordt de route per app doorgegeven.

In de winterperiode lopen de “gele hesjes” hoofdzakelijk binnen de bebouwde kom.
Tijdens de zomertijd  wordt de omgeving van Heinkenszand verkend.
Er zijn plannen om in de maand mei wandelingen uit te zetten in het heggengebied rond Nisse.

Wat let je nog? Kom een keer langs.