Afgelopen vrijdag, 27 september, vond op ons sportpark de 1e Klompenmakerij Traas Walking Football Meeting plaats. En dat werd een succes! Organisatoren Peter de Boevere, Sjaak de Jonge en Hans Boer zorgden voor dit verslag:

Wie had anderhalf jaar geleden gedacht dat dit zou gebeuren bij onze club, toen een aantal mannen van 60-plus hun voetbalschoenen weer aantrokken om op donderdagavond samen een balletje te trappen in de vorm van walking football. Luctor Heinkenszand was toen de enige club in het Zeeuwse met zo’n team. Inmiddels zijn er vijf clubs met deze voetbalvorm.

Aan onze eerste meeting deden 4 teams uit Zeeland en 2 teams uit Brabant mee. Om 12 uur werden ze ontvangen met koffie, bolus en een lunch. Daarna werd er een gezamenlijke warming-up gehouden en zou de eerste partij om half twee worden afgetrapt door de burgemeester van Borsele, de heer Gerben Dijksterhuis, uiteraard op klompen van de naamgever van deze meeting. Klokslag half twee zette Pluvius de sluizen open, een flinke stortbui was het gevolg zodat de aftrap even werd uitgesteld. Vijf minuten later was het droog en de meeting ging van start.

RKSV Cluzona, VV DVO’60, VV de Meeuwen, VV Kloetinge, VV spui en VV Luctor Heinkenszand gingen voor een walking footballmiddag, waarbij winnen zeker niet het eerste doel was. Gezelligheid, spelbeleving en bewegen waren de hoofdingrediënten van deze meeting. Het werd een geweldige middag, waarbij de weergoden geen roet meer in het eten gooiden. Halverwege de middag hebben we nog gezamenlijk meegedaan aan de actie ‘shirtjes ruilen’ ter gelegenheid van het 130-jarig bestaan van de KNVB, dit onder begeleiding van Liesbeth Kole van de KNVB. Om ongeveer kwart over vier waren de partijen gespeeld en we eindigden zoals we begonnen: met een regenbuitje.

Tijd voor de derde helft in de kantine, dit was ook de gelegenheid om elke deelnemende vereniging te belonen met een blijvende herinnering in de vorm van een paar klompjes met logo van onze vereniging. Tenslotte waren alle deelnemers winnaars. Om half zes ging iedereen met een goed gevoel aan een fijne meeting weer huiswaarts.

Rest ons als organisatie enkel nog alle vrijwilligers, sponsors, EHBO-mensen en bestuur van Luctor Heinkenszand te bedanken voor hun medewerking aan de realisatie van dit evenement.
Wij beginnen met de voorbereidingen voor de 2e Klompenmakerij Traas Walking Football Meeting in 2020.

De PZC besteedde ook aandacht aan het toernooi, in de vorm van aan artikeltje en een video. Kijk hier.