We hebben een primeur bij Luctor Heinkenszand! Het eerste Walking Football-toernooi van Zeeland vindt plaats op ons sportpark. Op vrijdag 27 september treden zes teams tegen elkaar aan tijdens de eerste Klompenmakerij Traas Walking Football Meeting.

Luctor Heinkenszand is al een poosje bezig met het opzetten van een tak ‘Walking Football’. Dat is – de naam zegt het al – voetbal waarbij je niet mag rennen. We richten ons daarmee op 55-plussers.

Walking Football is nog niet zo’n grote sport, maar er zijn inmiddels genoeg clubs in de buurt mee aan de slag gegaan om een leuk toernooi te kunnen organiseren. Dat doen we op vrijdag 27 september. Deelnemers zijn Luctor Heinkenszand, De Meeuwen (Zoutelande), Kloetinge, Spui, Cluzona (Wouw) en DVO’60 (Roosendaal). Daarmee is dit eerste toernooi bescheiden van opzet. We hopen dat de sport de komende jaren verder groeit, en dat daarmee ook volgende edities van het toernooi meer deelnemende ploegen krijgt. En, beter nog, dat ook andere clubs een toernooi als dit gaan organiseren, zodat we meerdere keren per jaar kunnen aantreden.

Sponsors
De deelnemers worden rond twaalf uur verwacht en worden dan getrakteerd op een lunch. Dat kunnen we mede doen dankzij bijdragen van de sponsors Klompenmakerij Traas en Schildersbedrijf Uitterhoeve. Rond kwart over een doen de deelnemers samen een warming up, en om half twee begint de eerste wedstrijd. De aftrap wordt verricht door burgemeester Gerben Dijksterhuis. Het toernooi eindigt rond vier uur, waarna er uiteraard nog tijd is voor een afsluitend drankje.

Wedstrijden duren twee keer 7,5 minuten, met vijf minuten rust tussendoor. Er zijn geen echte scheidsrechters: elk team levert wel een ‘spelleider’, die onder meer kijkt of er niet stiekem iemand hardloopt.

Toeschouwers zijn deze dag natuurlijk meer dan welkom!