Zaterdag 30 Maart 2019, de dag dat er meer ‘afwezig’ waren dan aanwezig. Deze ingelaste wedstrijd was voor veel spelers en gloryhunters geen juiste datum en dan maar te zwijgen over het tijdstip. 12.45 uur uit op sportpark Bonedijke in Vlissingen. Echter was deze wedstrijd wel belangrijk om in het spoor van VC Vlissingen en de Noormannen te blijven. Deze ploegen speelden vandaag namelijk tegen elkaar en 3 punten voor LH 4 zou dan ook meer dan gewenst zijn. Gelukkig kan LH 4 terug vallen op een aantal spelers die er wel wekelijks zijn. Aan de hand daarvan werden we nog versterkt met Krijgert en Pim van het 2e. Jaimy P en Klippel wilden na hun overwinning vorige week op Walcheren, nog wel een keertje winnen van dit elftal en gingen ook mee.
Tijdens het omkleden werd nog maar eens bevestigd dat voor vele 12.45 uur niet het gewenste tijdstip is. De zakjes met boterhammen kwamen uit de tassen van de spelers en het leek zowaar op een picknick in de kleedkamer.

Nadat de boterhammen bij de meeste gezakt waren, kwam Sjaak met de volgende 11 namen:


Bliek tweewielers

Kloet                          Hanny (c)                Stefan de B
Verschiere

Nousse                   Pim                           Ed
Sam

Ibi               Krijgert

Jaimy, Klippel, Luca aka JL 16 waren de wissels.


Vlak voor de aftrap kwam de mededeling dat er helemaal geen scheidsrechter was aangesteld voor deze wedstrijd. Een fout van Walcheren, maar gelukkig was er een speler van Walcheren bereid om de wedstrijd te leiden. Na een vertraging van 10 minuten werd er dan toch afgetrapt.

LH 4 begon wederom slap en zoekend. Combineren was lastig op dit slechte hoofdveld en wellicht gezien de tijd miste sommige ook de scherpte. Daarnaast was dit team niet ingespeeld op elkaar en leverde dit regelmatig bal verlies op.
Na een kleine 10 minuten spelen was het Walcheren die de leiding nam. Een aanval vanaf de linkerkant werd afgerond door de spits van Walcheren die vogeltje vrij stond.
Hierna werd LH 4 wakker, begonnen aan elkaar te wennen en bleek het ook dat Walcheren het lastig had als ze onder druk werden gezet. Dit leidde tot veel kansen voor LH 4, maar het lukte steeds niet om de bal in het net te krijgen. Het was echter wachten op de gelijkmaker, alleen tikte de klok weg richting de rust.
Na 35 minuten spelen was daar de verdiende gelijkmaker. Sam schoot een vrije trap prima in de lange hoek raak. Sam is on fire met 2 goals in 2 wedstrijden. Hierna werd LH 4 gretig naar meer. De verdediging moest wel alert blijven, want Walcheren probeerde wel naar voren te voetballen en kwamen regelmatig in de 16 van LH 4. Bas moest wat kleine reddingen maken, maar de 1-2 zou eerder vallen dan de 2-1. In de 43e minuut kopte Ibi dan ook de 1-2 binnen. Een aanval vanaf rechts werd door Ibi van dichtbij ingekopt. Met een 1-2 voorsprong zochten de mannen van LH 4 de kleedkamer op.

In de rust werd er door Sjaak tactisch gewisseld. Sam werd vervangen door Klippel. Nousse vond het weer te lekker om te voetballen en wilde wel gaan vlaggen met een shaggie, in het zonnetje. Hij werd vervangen door Jaimy en Krijgert moest naar de kant voor JL 16. Een teleurgestelde Krijgert gaf te kennen dat hij mee was om 90 minuten te voetballen en niet op de bank te gaan zitten. Sjaak beantwoorde dit met: ‘Je komt er zo nog in lamlul’ en had Krijgert hiermee gelijk op scherp gezet voor de 2e helft. Dennis C had JL 16 ook op scherp gezet door te melden dat hij moet wassen als hij niet zou scoren.

In de 2e helft bleef de stand lang in het voordeel van de bezoekers. Er waren wat kansen over en weer. Klippel en JL 16 stuitte op de keeper en Bas pareerde een vrije trap goed uit de lange hoek. Beide ploegen waren genoodzaakt te scoren. Walcheren om aan te haken en LH 4 om de wedstrijd definitief te beslissen. Dat laatste gebeurde ook. Na de keeper eerder te hebben getest was het Klippel die de 1-3 binnen schoot. JL 16 legde de bal netjes af aan Klippel en die hoefde de bal maar binnen te tikken. Geen goal voor JL 16, maar deze assist was voldoende om niet te wassen vond het technisch hart.

Na een korte drinkpauze wisselde Sjaak nog een aantal speler. Ibi werd gewisseld voor de op scherp gezette Krijgert, De B mocht naar de kant voor Sam. Jaimy ging hierdoor linksachter spelen en Sam kwam op de plek van Jaimy.
Hierna kreeg Walcheren nog een penalty na vermeend hands van Jaimy. Dit tot grote verbazing van de spelers van LH 4. De scheidsrechter had dit anders gezien en liep richting de 16. Na goed acteer en manipuleerwerk van Verschiere gaf de scheids een vrije trap net buiten de 16 ipv een penalty. Vermoedelijk had dit ook te maken met het slechte veld, waardoor het niet te zien was of het binnen of buiten de 16 was.

LH 4 bleef opzoek gaan naar een vierde goal. Er kwam ruimte achterin bij Walcheren en met de snelheid van Krijgert had Walcheren het moeilijk om de uitbraken van LH 4 te stoppen.
Kort hierna schoot Pim de 1-4 binnen waardoor er eigenlijk afgefloten kon worden. Bij Walcheren was het verzet al langere tijd gebroken en vond iedereen het wel prima zo in het lente zonnetje.
Enkele minuten later floot de scheids dan ook af voor het einde.

Hanny had de tas met 3 punten weer meegenomen naar Heinkenszand. De terugreis ging dit keer wel over Nieuwdorp om het 2e nog aan te moedigen naar de periodetitel.
De selectie had hier een ontmoeting met gloryhunters Goud, Aad en Poit.
Sjaak strooide met de woorden: ‘volgende week mogen jullie ook lekker naar Nieuwdorp gaan kijken’ en ‘laat je club maar in de steek’.
Uiteraard volgde dit met een bericht in de groepsapp: ‘iedereen die er vandaag niet was, mag volgende week ook thuisblijven’.
Na een aantal biertjes waren de gemoederen weer wat gezakt en is er in de eigen kantine nog een kleine 3e helft gehouden. Hier kwam ook het bericht dat Vlissingen had gewonnen van de Noormannen. We zijn dus 3 punten ingelopen op Noormannen en spelen nog tegen Vlissingen over 3 weken.

Eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 6 april om 14.30 uur uit bij Oostkapelle.
Geen ingelaste wedstrijd, geen vroeg tijdstip, de enige horde is een uitwedstrijd.
Uiteraard is iedereen welkom in Oostkapelle. Dit geldt ook voor spelers van LH 4.