Met nog 2 finales te gaan, vandaag de lastige uitwedstrijd voor de boeg tegen VV Clinge 2. Thuis werd er nog met 6-1 gewonnen, maar dit was erg geflatteerd. Mits compleet een zeer lastige tegenstander, waar zelfs thuis alleen Patrijzen de punten wist te stelen en verder alles werd gewonnen in eigen huis.

Op donderdagavond, werd weer de selectie bekend gemaakt. Hugo werd na zijn uitstekende wedstrijd tegen Patrijzen wederom van het 5e geleend. Eus was ook weer van de partij (met lichte enkelblessure). Ook de gebroeders Cowlishaw waren weer van de partij. Het gouden duo herenigd, met aanvulling van West het technisch hart weer goed vertegenwoordigd op deze belangrijke middag voor Luctor Heinkenszand 4. Helaas was loopwonder Alex deze middag afwezig vanwege een welverdiende vakantie, man on Fire Ibie was verhinderd en ook steunpilaar John moest verstek geven vanwege een olympische kwalificatietoernooi deathliften voor de OS 2020.

De trouwe zuupporters waren weer in grote aantallen aanwezig en de nog geblesseerde Hans ging ook mee voor de support. Op deze bewolkte zaterdag, als dat maar geen voorbode zou zijn voor deze wedstrijd, werd er om 13.00 uur verzameld bij het clubgebouw. Na een goede 3 kwartier rijden, kwamen we aan in Clinge. Voor de meeste spelers, de eerste keer dat ze in Clinge mochten aantreden. Bij aankomst in de kantine stond de muziekinstallatie al klaar…was dit al voor het nadere kampioenschap voor LHZ 4? Niets was minder waar, het vlaggenschip van Clinge kon zondag kampioen worden. Voor de mannen van Clinge 2 een mooie gelegenheid om van deze diensten ook gebruik te maken na hun wedstrijd en het elftal was dan ook nagenoeg compleet met 17 man.

Terwijl de tegenstander al aan de warming-up begon, zocht LHZ de kleedkamers op. Het technisch hart kwam met de volgende opstelling voor de “kampioenswedstrijd”:

                     Marnix
Goud – Hanny © –Jeroen- Wiebe
Nouse- Eus-Mike –Ed
Hugo -Arno van Ons

Wissels: Der Bomber,  Aad,  Stefan de B , Guust; broer van Roel

Tijdens de toss, werd Hanny al duidelijk gemaakt door de scheidsrechter, dat er niets gezegd mocht worden tegen de scheidsrechter.  Om 14.30 uur werd het startsignaal gegeven. Clinge had er deze middag zin in en begon fel tegen de koploper. Binnen 1 minuut had het zelfs al de voorsprong kunnen nemen. Misschien enigszins door de spanning, maar LHZ kwam in de beginfase niet uit onder de druk van Clinge. Het werd op eigen helft vast gezet. Na 10 minuten, wist LHZ toch weer het eigen spel op te pakken.

Het kwam zelfs op voorsprong, maar de assistent scheidsrechter van de thuisclub meende buitenspel te zien. De scheidsrechter ging mee en keurde het zuivere doelpunt af. Niet veel later werd ook een handsbal in de 16 niet waargenomen door de scheidsrechter. LHZ bleef de aanval zoeken, maar stuitte telkens op het sterke centrum van Clinge, waar 2 verdedigers van 2 meter alle ballen konen onderscheppen. Gaandeweg de eerste helft, wist Clinge uit een vrije trap toch de 1-0 te maken. Tot overmaat van ramp wist Clinge wederom uit een standaard situatie de voorsprong te verdubbelen, waar de bal vrij ingekopt kon worden vanuit een corner.

Het tempo in de eerste helft lag hoog bij beide elftallen en er werden felle duels uitgevochten in het heetst van de strijd. LHZ zocht nog voor de rust naar de aansluitingstreffer, maar het kwam niet verder dan afstandsschoten buiten de 16, aan de andere kant van het veld wist Marnix met een knappe redding de ploeg zelfs nog voor een 3-0 te behoedde. Met een 2-0 achterstand ging beide teams aan de thee. In de rust werden Goud en Ed vervangen door Stefan de B. en Guust.

Jeroen had geconstateerd dat er een speler van Clinge aardig kon ballen en bij het 1e van STEEN had gevoetbald. Waarop Hanny riep :”STEEN??, waar ligt dat dan?? Ik heb bij sv Heinkenszand 1 gespeeld!” De 2e helft snel de aansluitingstreffer noteren, was het devies van het technisch hart om deze belangrijke wedstrijd nog in winst om te zetten.

De 2e helft begon LHZ scherp aan de wedstrijd. Clinge zakte in en vond de 2-0 voorsprong wel prima. LHZ zette de keeper van Clinge onder druk, maar wist met kunst en vliegwerk toch de 0 te houden. Aad werd ingebracht voor Nouse, maar kwam niet in zijn versnelling en moest al na een kwartier de strijd staken vanwege die verrekte knie.
Der Bomber werd ingebracht voor extra stootkracht in de 16. Dit pakte meteen goed uit, want via horten en stoten , kwam de bal bij Arno terecht die aansluitingstreffer kon noteren. Rond de 80eminuut werd het dan toch spannend. Inmiddels moest ook Clinge, 3 wissels toepassen wegens blessures. De ploeg liep op z`n tandvlees en LHZ rook bloed. 5 minuten voor tijd was het Jeroen, die de bal schitterend volleerde en de 2-2 kon aantekenen. De ploeg ging nog vol voor de 2-3 , maar de ploeg uit Clinge hield stand en hield, zijn ongeslagen thuisstatus.
LHZ had wederom veerkracht getoond, maar kon helaas de achterstand niet ombuigen in een overwinning en moest gezien het spelbeeld, genoegen nemen met een terecht gelijkspel.

Inmiddels was het nieuws uit Axel bereikt, dat Patrijzen de op papier enigszins nog lastige wedstrijd met 0-10 had omgezet, zodoende de kansen van LHZ wel heel erg klein (nihil) worden voor het kampioenschap. Patrijzen mag nog aantreden tegen Zaamslag en Biervliet, waar men zelfs nog kan veroorloven om gelijk te spelen, gezien het doelsaldo van + 100 tegen   + 46 van LHZ.

Komend weekend mag LHZ 4 thuis aantreden tegen Biervliet 2 en het tot nu toe al geslaagde seizoen, bij winst, af te sluiten met een 2e plaats. Om 14.30 uur bent u weer van allen welkom op het sportpark Heinkenszand om uw helden aan het werk te zien.