VV Clinge 2 – Luctor Heinkenszand 4

Na de persconferentie van afgelopen dinsdag met nieuwe maatregelen tegen het COVID-19 was er even angst, dat Gold vanwege zijn verjaardag geen rondje in de kantine zou kunnen geven. Mochten we eindelijk weer eens aantreden in Clinge, waar er Leffe en andere speciaal bieren in de kantine worden geschonken, zou Covid-19 wederom een spelbreker zijn.
Gelukkig werden er nog alternatieven bedacht en zo konden we toch nog op z`n “Walchers” een biertje of een chocomel worden genuttigd na de wedstrijd.

Om 13.00 uur was het verzamelen op de parkeerplaats, helaas niet het wekelijkse praatje in de kantine met je ploeggenoten met een bakje koffie, maar meteen om 13.05 uur vertrekken (met mondkapje) richting Zeeuws-Vlaanderen.

Clinge 2 had afgelopen weekend nog met 10-1 verloren, maar uit ervaring weten we dat de Zeeuws Vlaamse formatie in thuis- en uitwedstrijden een wereld van verschil is.
Zo bleek bij aankomst in gesprek met de leider van Clinge ook, ze waren afgelopen weekend met 8 man afgereisd richting Koudekere.
Deze middag was de formatie van Clinge wel volledig op oorlogssterkte en was de ploeg met 19 man vertegenwoordigd om partij te bieden aan het keurkorps van Westdorp/Veerhoek.

Deze zaterdag had coach Westdorp maar liefst 15 man tot zijn beschikking.
De wedstrijd in de 40+ competitie ging op vrijdagavond niet door, zodat Marc alsnog bereid was om het 4e te voorzien van een doelman.

Om 14.30 uur mochten de volgende spelers starten van Coach Westdorp:

Marc
Roel–Lexie-Hans- Wiebe
Jordy -Mike © –Jeroen- Gold
JL16– Bek

Wissels: Stefan de B., Der Bomber, Nouse, Osse

Clinge begon sterk aan de wedstrijd en vooral het eerste kwartier was het een rode tornado dat de groenhemden omver blies.
De eerste grote kans was dan ook voor Clinge, dat de bal op de dwarsligger zag eindigen en LHZ ontsnapte aan een achterstand.

Toch was het LHZ dat via een goede lange pass van Roel, de bal op Bek z`n stropdas legde, deze wist de bal panklaar te leggen voor Jeroen en de bal schitterend in de verre hoek krulde 0-1.
Clinge zocht meteen de gelijkmaker, maar de doelman had Bek over het hoofd gezien en dacht de bal over de grond te kunnen spelen naar een ploeggenoot. Bek twijfelde geen seconde en stifte de bal op ruim 20 meter over de doelman heen.

Nog enigszins bijgekomen van de schrik kon Clinge zich wederom opmaken voor het volgende tegendoelpunt. Gold stuurde Bek diep via een ingooi, die z`n directe tegenstander op snelheid van zich af kon schudden en na een solo de bal in de verre hoek kon krullen.
Binnen 15 minuten had LHZ goede zaken gedaan en stond het op een ruime voorsprong met 3 doelpunten verschil. Toch liet Clinge het hoofd niet hangen en bleef voetballen en opzoek naar het doelpunt. Na een goede aanval en bij de defensie van LHZ een gebrek van concentratie kon Clinge dan nog op slag van rust de 1-3 noteren alvorens de thee werd opgezocht.

In de rust werden weer de nodige wissels toegepast, Osse mocht de moegestreden Hans vervangen, die een zeer verdienstelijke eerste helft speelde. JL16 had nog nooit zoveel moeten lopen in een wedstrijd en werd eveneens vervangen voor Der Bomber.

Na de rust was het wederom Clinge dat de aanval zocht. LHZ hield, mede door een sterk keepende Marc lang stand, maar het was wachten tot de aansluitingstreffer zou vallen.

Deze viel dan ook en met een 2-3 achterstand nam Clinge de nodige risico`s achterin om de gelijkmaker te forceren. Clinge bleef druk zetten en het leek wel een schiettent achterin, toch hield de defensie en wederom Marc met een paar uitstekende reddingen LHZ op de been.

Nu er achterin veel ruimte vrij kwam, werd Der Bomber regelmatig gezocht. Der Bomber werd goed diep gestuurd en won een sprintduel van zijn directe tegenstander. Zag wat Bek de eerste helft had gedaan en lopte de bal over de keeper.
Deze middag regende het mooie doelpunten, waarbij de jury van de Puskas award weer een zware taak zal hebben het mooiste doelpunt van het seizoen te kiezen.

Even leek bij Clinge nu iets geknakt te zijn, waardoor LHZ druk bleef zetten om de voorsprong te vergroten. Na een afstandsschot van Jeroen werd de bal getoucheerd door een speler waarbij de doelman wederom kansloos was en weer kon vissen. Langs de kant dacht meteen iedereen aan het tweede doelpunt van Der Bomber, maar die was zo eerlijk om toe te geven dat het een EDje  van Clinge was, enfin de 2-5 stond op het scorebord.

Met nog ruim 15 minuten spelen was Clinge toch nog niet verslagen en bleef het vechten voor een goed resultaat. Mede hierdoor kon Clinge nog de 3-5 maken. In de slotfase was Der Bomber na een wedstrijdfluiten bij de jeugd, vlaggen 1e helft en nog de nodige meters moeten maken moegestreden en gunde zichzelf met kramp een publiekswissel, zodat in de slotfase Gold nog even in de spits mocht acteren.

Osse en Lexie hielde de boel verder achterin goed dicht, zodat eerste 3 punten en de eerste winstpartij voor het duo Westdorp/Veerhoek “gevierd” konden worden met een (speciaal) biertje.

Met de 3 punten gingen we huiswaarts, aangekomen op de parkeerplaats bleek de auto van Der Bomber een lekke band te hebben. Precies waar JL16 op de heenweg had plaatsgenomen, om het gewicht te verdelen en de 3 punten alsnog mee naar huis te nemen, werd JL16 overgeheveld naar de auto van Marc en kon men alsnog aan  de terugrit naar Heinkenszand beginnen.

Volgende week wacht de rode lantaarn in Heinkenszand.

De wedstrijd begint om 14.00 uur (helaas zonder supporters).

Topscoorders:

Competitie:
Bek 2
Der Bomber 1
Jeroen V. 1
E.D-tje                1
Janick 1

Beker:
Nouse 1
Eus 1
Ibie 1
Wiebe 1