De maand mei staat in het teken van vrijwilligers die zich inzetten voor Luctor Heinkenszand. Sjaak Bakker staat de hele zaterdag op en aan de velden. En dat al bijna veertig jaar, want zo lang is hij zelf al lid van de club!

Sjaak Bakker

“Bij winst kost het me een rondje bier of een zak chips”

Sjaak is jeugdleider bij de JO15-2 en bij Luctor Heinkenszand 4. “Ik ben als vrijwilliger begonnen, omdat ik het leuk vind om met de jeugd te werken en bij het vierde ben ik begonnen om het elftal naar een hoger niveau te brengen”, verklapt hij. “Natuurlijk doe je dat omdat je je steentje wil bijdragen, want zonder vrijwilligers kan een club niet bestaan.”

Dat hij de hele zaterdag kwijt is aan de voetbal, dat is inmiddels wel ingesleten. “Wanneer iemand me vraagt naar de lol in dat vrijwilligerswerk, dan zeg ik dat het veel plezier en voldoening geeft. Verder moet je natuurlijk wel verstand van voetbal hebben en met mensen om kunnen gaan.”

Maar Sjaak staat er gewoon elk voetbalweekend. “Als ik een dag heb dat we winnen, geniet ik omdat de jongens van de JO15-2 genieten van de winst, dat kost me dan een zakje chips. Bij het vierde geeft het veel plezier en gaan we na afloop mijn z’n allen aan het bier”, grijnst Sjaak.

Wil je meer informatie of wil je je als nieuwe vrijwilliger aanmelden, reageer via info@luctorheinkenszand.nl