Vandaag was het dan zover, de eerste officiële (beker) wedstrijd vor Luctor Heinkenszand 4.
Vorige week vrijdag werd nog beslag gelegd op de 1e prijs tijdens het onderling toernooi  van Luctor Heinkenszand. De medaille had ook een keerzijde, zo moesten West, Arno van mien en Jeroen verstek laten gaan door blessures die waren opgelopen tijdens het toernooi.

Met een waslijst aan blessures, vakantie en andere duistere redenen werd er toch nog een representatief elftal op de been gebracht door leider Sjaak.
Het elftal was grotendeels intact gebleven, door de td werd er deze zomer nog 3 aankopen aan de selectie toegevoegd.
Jeffrey Hannewijk werd transfervrij van het 1e van SVH weggeplukt, Stefan de Bart tegen een kleine vergoeding losgeweekt van Hoedekenskerke 2 en Dennis Goud werd vorig jaar in Dublin al vastgelegd en kon transfervrij over komen van Luctor`88 2.
Helaas schitterde aanwinst Hanny nog van afwezigheid. Van LHZ 3 werd Martin Rijk en LHZ5 Roy Braam ingevlogen, zodoende er met 13 man richting Lewedorp werd afgereisd.

Op Lewedorp aangekomen, meteen het nieuwe tenue aantrekken, met dank aan sponsor World of drinks.

Opstelling: Bas Bliek; De Bart, John ©, Rijk, Gold; Nouse, Lex, Eus, Wiebe; Aad, Mike.

Om 12.30 uur kon er dan eindelijk worden afgetrapt in een heerlijk nazomers zonnetje.
LHZ begon goed aan de wedstrijd. Lebo liet de ploeg uit Heinkenszand de opbouw en het spel maken.
Het had dan ook het meest balbezit en uiteindelijk kwam LHZ dan ook op een terechte 0-1 voorsprong. Door een goede voorzet van Wiebe, kon de bal in het netje worden geprikt door Nouse.
Lang kon LHZ niet van deze voorsprong genieten, want kort daarop wist ook Lebo het netje achter Bas Bliek te vinden. Door een mislukte voorzet zeilde de bal in het doel.
Gezien het spelbeeld onnodig en zeker niet verdiend de gelijkmaker, maar LHZ probeerde nog voor rust orde op zaken te stellen en de 1-2 te maken. Lebo hield echter goed stand en zodoende gingen de ploegen met een 1-1 de kleedkamers opzoeken.

in de rust was het al duidelijk dat conditie wel eens bepalend zou kunnen worden wie de wedstrijd zou gaan winnen. De warmte speelde hier ook een grote rol in.
Lebo kwam sterker de kleedkamers uit, van het goede spel van de eerste helft, was in de 2e helft van LHZ weinig meer over. Dit resulteerde niet direct in kansen, maar toch wist Lebo, op randje buitenspel, toch een voorsprong te noteren.
LHK probeerde in de slotfase nog op alles of niets, de dood of de gladiolen, pompen of verzuipen…echter kreeg het 5 minuten voor tijd toch nog een doelpunt te incasseren en was het verzet gebroken door de groenhemden.
Conditioneel waren de mannen uit Lewedorp verder dan LHK en zo werd de eerste officiële wedstrijd van LHZ 4 met een nederlaag in de boeken genoteerd.
a.s. zaterdag wacht Nieuwland 2  op het sportpark van Heinkenszand om partij te bieden en alsnog de mogelijkheid voor de eerste winstpartij.

Om 14.30 uur bent u allen van harte welkom om de manschappen van LHZ 4 in actie te zien.