De eerste clinic voor G-voetballers op het veld van Luctor Heinkenszand was op zaterdag 25 mei een groot succes. Priscilla Janse, een van de initiatiefnemers, maakte een verslagje:

We hadden vijtien spelers verwacht maar ontvingen er dertig. Wat een enthousiasme van de spelers, ouders en vrijwilligers van de vereniging en de gemeente Borsele.

Nadat trainers Niels en Sander kort hebben uitgelegd wat ze gaan doen, is niemand meer te stoppen. We moeten onmiddellijk naar het veld toe. Na wat overspelen worden de eerste oefeningen uitgevoerd. Met zijn allen op een rij en goed opletten wat Sander zegt.

Voor sommige spelers gaat het om het winnen, anderen zijn nog druk bezig met het uitvoeren van de aanwijzingen totdat ze het shirt in het midden moeten pakken. Daarna kwamen er nog diverse oefeningen aan bod waardoor de deelnemers kunnen kijken of ze voetballen leuk vinden.

Moe maar voldaan gaat iedereen na afloop met een cadeautje naar huis: een bidon van Rabobank Oosterschelde of een goed gevulde tas van de gemeente Borsele.

De volgende clinic is op 31 augustus. Meer info komt snel op deze site en op social media.