VC Vlissingen 2- Luctor Heinkenszand 4

Donderdag 18 april j.l kwam er plotseling heel gunstig nieuws voor de mannen van het 4e.
VC Vlissingen 2, op papier de ploeg met de minste verliespunten, had verloren van de mannen van het 3e met maar liefst 4-1..klinkende cijfers voor de jonge mannen.
Door deze overwinning springt het zelfs naar een gedeelde 3e plaats in de competitie met het 4e…geen slechte prestatie voor het team waar vooraf de competitie begon nog werd gevreesd dat ze onderaan de competitie zouden gaan bungelen.

Om nog enigszins een rol van betekenis te spelen voor de titel, moest er vandaag gewonnen worden van Vlissingen 2 en dan moet Noormannen 2 in de resterende 2 wedstrijden ook nog punten verspelen, dan zou er theoretisch nog een kans zijn de kampioensschaal binnen te halen.
Maar goed…eerst maar bij eens winnen van de balkunstenaars uit Vlissingen, wat geen gemakkelijke opgave is.

In verband met de topper van het vlaggenschip werd de wedstrijd vervroegd naar 12.00 uur.
Terwijl iedereen zich verzamelden in een aangenaam voorjaarszonnetje, reed Eus rechtstreeks naar Vlissingen. Dit weekend weer een aantal steunpilaren die moesten afzeggen, maar daar stond tegenover dat we weer van de diensten van de mannen van het 6e konden gebruiken. Osse, Jordy en Bas waren bereid Cowlisaw/Bakker uit de brand te helpen. Rond iets over half 12 was iedereen present op het sportcomplex van Vlissingen.

Terwijl het 4e zich wilde gaan omkleden, moest er echter eerst nog een sleutel van de kleedkamers tevoorschijn getoverd worden. Rond 11.50 uur wist de passe partout van Fort Vlissingen eindelijk de juiste sleutel te vinden van zijn sleutelbos en kon het 4e eindelijk (snel)omkleden en de warming-up aanvangen.

Na een verkorte warming-up kon de wedstrijd rond circa 12.12 uur toch nog gestart worden.

De volgende spelers mochten aantreden:
Bliek
Stefan de B – Hanny© –Alex- Wiebe
Ed- Eus –Mike-Nouse
Bek –Luca

Wissels: Goud, Hans, Osse, Jordy, Bas

De opdracht was duidelijk, 3 punten mee naar Heinkenszand!
LH begon niet scherp aan de wedstrijd, misschien door de korte warming-up of door de warmte, enfin het was in de beginfase rommelig.
Gelukkig had Vlissingen 2 hier ook last van en was het eerste kwartier niet aan om te zien.
Na deze fase begon LH toch meer aan voetballen te denken en het kreeg zelfs de beste kansen.

Het moest al vroeg in de eerste helft een tegenvaller incasseren toen Lex er met een hamstringblessure af moest. Osse mocht zich opmaken voor zijn speelminuten deze middag.
Kort daarna moest Sjaak wederom noodgedwongen zijn tactiek wijzigen toen JL16 ook geblesseerd aan zijn hamstring het veld moest ruimen. Bas mocht aantreden op het middenveld, terwijl Eus doorschoof naar de spits.

LH kreeg goede mogelijkheden om de voorsprong te pakken, maar het haalde de trekker niet over en liet Vlissingen 2 nog in leven. Uiteindelijk kwam dan toch de verdiende 0-1 tot stand door invaller Bas, die de bal kon intikken.
LH rook bloed en ging door naar een ruimere voorsprong. Eus had nog kans om zich onsterfelijk te maken, als een jonge Zlaten passeerde hij de doelman op snelheid, hij deed alles goed, echter stond het doel 5 meter te ver naar links….Als de stand 0-4 had geweest, had Vlissingen niet te klagen, echter verzuimde LH het af te maken.

En zoals zo vaak in het voetbal, als de kansen niet benut worden, gaat de bal er aan de andere kant in…na 30 seconden van de bijna 0-2 wist Vlissingen 2 op slag van rust toch de 1-1 te noteren en konden beide ploegen een kwartiertje afkoelen.

In de rust werd de tactiek aangepast, er moest gewonnen worden vandaag en gezien het spelbeeld van de eerste helft werd er besloten vol gas te geven en druk naar voren te zetten om de voorsprong te forceren.

Deze tactiek werd in de praktijk niet helemaal goed uitgevoerd, alles ging naar voren en de zaalvoetballers uit Vlissingen voelden zich thuis op een speelveldje met de geboden ruimte.
De scharen vlogen om de oren en het was dan ook wachten op de 2-1 van Vlissingen.
Die kwam er uiteindelijk ook en zo kon Vlissingen nog meer leunen op de defensie en counteren in de tegenaanval.

LH bleef het wel proberen, maar paal en de doelman lag een aantal keer goed in de weg bij o.a. schoten van Bas.
Aan de andere kant kwam LH nog een aantal keer goed weg, dat het geen 3-1 werd…Tot de slotfase bleef LH aanvallen.

Een speler van Vlissingen moest aan de noodrem trekken om Mike te stoppen.
Wel of niet doorgebroken blijft de discussie…sowieso wel geel, echter had de prima leidende scheidsrechter geen kaarten bij en had Vlissingen geluk dat het de slotfase met 11 man mocht doorgaan. De pijp was echter leeg bij LH en het zat er deze middag ook niet meer in, dat de bal er voor de groenhemden voor de 2e keer in zou gaan.

Door deze nederlaag van LH 4 kunnen de titelaspiraties definitief de prullenbak in en zal de schaal worden uitgereikt in Westkapelle of Vlissingen…desalniettemin kan het vierde zich nu volledig gaan richten op de beker.

Inmiddels is ook de loting bekend en zijn de smeekbedes van Luctor Heinkenszand gehoord , het mag eindelijk een keer thuis aantreden!
Ook de tegenstander is bekend, De Noormannen 2…op dinsdag 7 mei om 19.00 uur bent u allen van harte welkom om LH4 naar de finale te schreeuwen.

In de strijdt voor de 3e plaats in de competitie met Luctor Heinkenszand 3 wacht nog op zaterdag 4 mei FC Dauwendaele 3 om 12.45 uur op Sportpark De Kruitmolen.

Ook daar bent u allen wederom van harte welkom.