Alweer de laatste fase van het voetbalseizoen breekt aan. Diverse teams van onze vereniging zijn nog verwikkeld in een spannende strijd om kampioenschap of zelfs de beker. Uiteraard kennen we allemaal de spannende strijd die ons eerste elftal nog voert over een mogelijke promotie naar de tweede klasse. Helaas lijkt het kampioenschap wel buiten bereik te liggen, maar over de geleverde prestaties zijn we meer dan tevreden. Ons eerste team heeft ook in ons tweede seizoen na de fusie weer gezorgd voor mooie voetbalmiddagen en hopelijk komen er daar nog een paar bij dit seizoen!

Maar het gaat en draait zeker niet alleen om ons eerste team. Juist niet. Alle teams – van jong tot oud, van vrijdagavond tot zondagochtend – hebben een erg positief en leuk seizoen achter de rug en maken zich op voor de eindsprint. Los van het feit dat we trots zijn op de prestaties en inzet van al onze teams willen wij er toch een paar uitlichten. Voor deze teams staat nog veel op het spel en een bezoek aan hun wedstrijden is dan ook meer dan aan te bevelen. Zij kunnen ieders steun goed gebruiken!

Ons tweede team heeft afgelopen zaterdag de koppositie overgenomen en heeft met nog twee wedstrijden te gaan het kampioenschap in eigen hand. Promotie naar de tweede klasse zou een zeer mooi resultaat zijn en een terechte beloning voor de mannen van Alex. Voor de vereniging ook een belangrijke stap.

Op zaterdag 1 juni speelt ons vierde team de KNVB-bekerfinale tegen Grenswachters 2. ’s Middags vanaf 14 uur zijn zij aan te moedigen op het sportpark van MOC in Bergen op Zoom. Het bereiken van de finale is een zeer bijzondere en indrukwekkende prestatie. Iets waar zij en wij erg trots op mogen zijn. Helaas sneuvelde ons zesde in de halve finale, anders hadden we twee finalisten gehad, maar uiteraard ook van het zesde een geweldige prestatie. Dat team zou ook nog kampioen kunnen worden, maar ze zijn wel afhankelijk van de resultaten van de huidige koploper, waar ze zelf ook nog tegen moeten spelen. Dat geldt ook voor ons vijfde, dat ook op een verdienstelijke tweede plaats staat met wellicht zicht op meer. Ook zij spelen nog tegen de koploper. Dus wie weet…

Onze dames-1 gaat ook voor een stevige en frisse eindsprint. Inmiddels is de kennismaking met dames van Apollo’69 achter de rug en kunnen we bekend maken dat wij daar vanaf volgend seizoen mee gaan samenwerken. Iets waar we erg blij mee zijn. Op structurele en kwalitatief goede wijze invulling geven aan damesvoetbal is en blijft onze ambitie. Wij denken dat we dit samen met Apollo’69 nog beter kunnen waarmaken.

Jeugd

Ook onze JO17-1 is in een felle strijd om het kampioenschap in de eerste klasse verwikkeld. Als de uitslagen meezitten, zou dit komende zaterdag thuis tegen Oostburg al gevierd kunnen worden. Een zeer knappe prestatie. En ook JO17-2 kan nog kampioen worden. Met 3 punten achterstand op de koploper is nog alles mogelijk.

De jongens van JO13-1 hebben met 2 punten achterstand op de koploper nog zicht op het kampioenschap in de eerste klasse, zeker omdat ze volgende week thuis tegen de koploper spelen. Dit team speelt op 1 juni in Sint Jansteen ook nog de bekerfinale, tegen BSC JO13-1. Maar daar blijft het in deze lichting niet bij. Zowel JO13-2 als JO13-3 kunnen in hun klasse de komende week kampioen worden. Beide teams zijn koploper.

Bij de jongens onder 11 kan JO11-3 kampioen worden, maar dan moet de medekoploper punten verliezen. Zou mooi zijn als dit gebeurt!

Van de jongste jeugd worden geen standen bijgehouden, maar we weten dat daar met heel veel passie en plezier goede prestaties worden geleverd. Altijd erg leuk om te zien. Dit geldt uiteraard ook voor onze meisjesteams. Met vier teams en volgend jaar wellicht vijf zijn we trots op onze meisjestak.

Walking Football

Extra willen wij ons Walking Football-team eruit lichten. Als eerste team in Zeeland, en zo’n aanjager en voortrekker waardoor inmiddels meer clubs aanhaken, dat is iets wat veel complimenten verdiend. Hierdoor kunnen ze volgend seizoen ook in de buurt tegen andere teams spelen. Dat is te danken aan hun inzet. Hiermee vertegenwoordigt dit team onze vereniging op voortreffelijke wijze.

Daarnaast willen we nog even stilstaan bij ons zondagteam. Veel onderlinge lol op zowel vrijdagavond als zondag, maar ook een team dat veel vrijwilligers levert voor onze club. Geen kampioenschap voor hen, maar wel onze waardering.

Zoals gezegd gaat het niet in eerste instantie -zeker niet in de jeugd – om het behalen van kampioenschappen. Met plezier en passie jezelf en als team ontwikkelen: dat is het belangrijkste. Maar natuurlijk is het toch leuk om te constateren dat het voor een groot aantal teams nog spannend is. Al is het maar om niet laatste te worden (VE1… 😉

Evenementen

Tenslotte nog even wat extra aandacht voor de komende evenementen. Zo’n laatste fase van het seizoen wordt altijd gekenmerkt door onze festiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan het bedrijventoernooi, maar ook aan alle onderlinge seizoensafsluitingen. Erg belangrijk en een wezenlijk onderdeel van wat we als club met elkaar zijn. Vele vrijwilligers gaan daarbij weer erg veel inzet leveren. Van die vrijwilligers hebben er een heleboel al veel gedaan dit jaar. Respect daarvoor. Ook hiervoor geldt: veel handen maken licht werk. Dus schroom niet om je aan te melden om een steentje bij te dragen.

We wensen iedereen heel veel succes en plezier tijdens de eindsprint.

Bestuur Luctor Heinkenszand