Ons zondagteam is nog steeds puntloos. Deels komt dat doordat de helft van de wedstrijden niet doorging. En deels doordat de tegenstanders soms nu eenmaal wat beter zijn. Zoals afgelopen zondag, tegen Jong Ambon 2. Marc van ’t Hof doet verslag: 

Inmiddels zijn al twee van onze drie wedstrijden afgelast. Dat wordt nog een hoop gepuzzel voor de KNVB om deze afgelaste wedstrijden in het toch al drukke programma ertussen te plaatsen. Normaal gesproken duurt het nog geen week voordat ze een wedstrijd geprogrammeerd hebben, maar door hun keuze van 24 wedstrijden dus  een hoop gepuzzel. De wedstrijd tegen DZC’09 1 staat inmiddels op het programma, voor de wedstrijd tegen Hansweertse Boys 2 zijn ze nog aan het zoeken naar een datum. Helaas waren de afgelaste wedstrijden allebei thuiswedstrijden dus hebben we nog geen teamfoto kunnen maken en ook nog niet kunnen genieten van de kantine op zondag.

De eerste van de afgelaste wedstrijd was tegen DZC’09 1. Echter we kregen op zaterdag het bericht dat ze te weinig spelers op de been konden brengen. De tweede afgelaste wedstrijd was tegen Hansweertse Boys 2. Vanwege de slechte staat van het veld en de verwachte regen werd er op zondagmorgen besloten om de wedstrijd af te gelasten.

Vandaag dan de uitwedstrijd tegen het altijd lastige Jong Ambon 2. Een elftal met handige en snelle voetballers. Afgelopen jaren hebben we daar wisselende resultaten behaald. Van te voren weten we ook niet tegen welke spelers we spelen. Ze hebben een zeer ruime selectie en kunnen daar ook makkelijk uit selecteren. Uiteindelijk bleken ze er weer genoeg te hebben met een selectie van 15 man.

Terugkeer
Nadat Hoote weer alle spelers achter hun broek heeft gezeten om zich weer op tijd aan te melden kwamen tot een selectie van 14 man. Vandaag de terugkeer van Hans Hoondert, die besloot om na zijn 100ste vakantie van dit jaar toch maar weer de voetbalschoenen uit de kast te halen en daarnaast ook weer een opkomst van Bas Vermeule, die weer moet komen opdraven van zijn pa. Helaas moest Marc na de vrijdagavondtraining afhaken met een hamstringblessure, dus met 13 spelers naar Jong Ambon.

Vandaag om 9:30 uur verzamelen bij het sportpark op Heinkenszand. Voor sommigen wel heel erg vroeg gezien de kleine oogjes en de vraag of de wedstrijd niet afgelast was. John had een verjaardag bij Dennis Goud van zaterdag 4 en stuurde ruim na middernacht een berichtje dat hij nog niet thuis was. Anderen hadden ook een feestje en ook deze mannen maakten het niet vroeg.

Ondanks het vroege tijdstip was iedereen redelijk op tijd en konden we naar Middelburg. Hoote moest nog even omrijden om onze vlagger van inmiddels al 75 jaar op te halen. In Middelburg nog de vraag wie de shirtjes heeft meegenomen, maar gelukkig kwam daar Hoote mee aan (wat zouden we zonder die man moeten). In de kantine nog vlug een bakje koffie en voor sommigen een red bulletje en snel door naar de kleedkamer. Hoote kwam met de volgende startopstelling:

Bola; Ramon, John, Vince, Melvin (c); Etienne, Sven, Ferdinand, Bas; Maikel en Niels.
Wissels: Hans en Anthony
Vlagger: Piet Hoondert

Scheidsrechter: Een speler van Jong Ambon die de tweede helft ging voetballen en de tweede helft een speler van hen die de eerste helft gevoetbald heeft, dus we stonden eigenlijk tegen 12 man te voetballen.

Op voorsprong
Na ongeveer 5 minuten kwamen we al op een 1-0 voorsprong door een prachtige steekpass van Ferdinand waar Maikel wel raad mee wist. Een ongekende luxe voor zondag 2. Helaas was de stand na weer 5 minuten weer gelijk door een ongelukkig eigen doelpunt van Ramon die de bal in gevecht met de tegenstander achter Bola kreeg. Na 13 minuten stonden we alweer 2-1 voor. Na een vrije trap tikte Maikel de bal door op Bas en deze tikte hem beheerst binnen. Zouden we dan eindelijk gaan winnen van Jong Ambon?

We mochten ongeveer 10 minuten genieten van de voorsprong. Na een ongelukkig moment van Ramon kregen we een penalty tegen die goed werd ingeschoten. Hierna kwamen we flink onder druk te staan. Na wat fouten op het middelveld kwam er een voorzet van Jong Ambon. Bola deed een poging om de bal te pakken, maar faalde daar in (zoals wij dan roepen een bolaatje), de spits van Jong Ambon kon daarna makkelijk inschieten. Bola zijn foutje weer gemaakt en hopen dat dit de enige was vandaag. Sven met een pijnlijke kuit werd gewisseld voor Anthony met als gevolg een paar omzettingen op het middenveld. Toen we binnen 5 minuten 2 tegendoelpunten tegen kregen konden we met een 5-2 achterstand te kleedkamer op gaan zoeken.

Tweede helft
In de tweede helft weer hetzelfde beeld als aan het einde van de eerste helft. Jong Ambon die de ruimte voorin goed benutte, maar gelukkig voor ons, niet zo vaak het net konden vinden als de eerste helft. In de rust was Hans in het veld gekomen voor Vince die nog last had van gisterenavond. Jong Ambon schoot er nog twee in, waaronder een penalty voor een handsbal. Het was alleen jammer dat de scheidsrechter de buitenspelsituatie daarvoor niet gezien had. Bola zat er nog goed bij, maar de penalty werd goed ingeschoten.

Bij een 7-2 stand kreeg Bola een schop tegen de knie en kon de strijd staken. De gehele wedstrijd waren de mannen van Jong Ambon al fysiek aanwezig met overtredingen die niet thuis horen op het voetbalveld. Als Jacob had gefloten dan hadden we de wedstrijd geëindigd met 10 man tegen 8, want ook van onze kant was er keer een forse overtreding. Ferdinand trok de keepershandschoenen aan en kreeg uiteindelijk nog 1 doelpunt tegen. Eindstand dus 8-2 verloren van een tegenstander die helaas beter was vandaag. Gelukkig mogen we nog twee keer op herkansing…

Kleedkamer
Na afloop nog een kratje bier in de kleedkamer. Gelukkig toch nog een vereniging in Middelburg waar dat gewoon mag. Hoote bracht Bola nog naar de HAP want de knie was toch wel erg dik geworden. Het laatste bericht hierover is dat er volgende week een scan  wordt gemaakt en dan weten we hoelang Bola uit de roulatie is. Etienne kreeg dan eindelijk de was mee na twee afgelaste wedstrijden. Gelukkig hebben we de luxe van drie keepers in het elftal, jammer genoeg zijn er nu al twee geblesseerd. Bryan is de komende weken dus zeker van zijn plaats tussen de palen.

Volgende week wedstrijd de inhaalwedstrijd tegen DZC’09 1 thuis om 11:45 uur. Nog 22 wedstrijden te gaan.