Het is definitief: op zaterdag 21 september beginnen we met trainingen voor onze eigen G-voetballers. Met Emiel Kloosterman hebben we inmiddels een vaste trainer in huis weten te halen. De trainingen vinden eens per twee weken plaats. Alle informatie is keurig weergegeven in dit artikel in de PZC van 1 september, dat in digitale vorm ook hier te vinden is. 

Uit de PZC:
HEINKENSZAND – Mikaj Courtin (14) kan niet wachten. Het liefst wil hij morgen nog gaan trainen bij voetbalclub Luctor Heinkenszand. Dat kan eind deze maand ook. Dan start de voetbalclub met G-voetbal, een team voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. ,,Voor kinderen met een beperking die willen sporten is het aanbod niet groot”, zegt Jack Courtin.

 

Binnenkort moet Mikaj onder het mes. Hij kan zijn voet niet goed plat zetten. Als dat eind van de maand is verholpen, wil hij zeker meedoen aan het G-voetbal bij Luctor Heinkenszand. ,,Fijn dat de club het doorzet”, zegt Jack Courtin, de vader van Mikaj. ,,Voor G-voetbal ben je nu nog aangewezen op Zeelandia in Middelburg. Dan zit je altijd met vervoer.”

 

Voetbalvereniging Luctor Heinkenszand en de gemeente zijn begin dit jaar een onderzoek gestart of het haalbaar is om G-voetbal aan te bieden. Het antwoord is een volmondige ja, zegt Leon van Zaltbommel, voorzitter van de technische jeugdcommissie. ,,Als club willen we voetbal voor alle doelgroepen aanbieden. Ouderen, maar ook jongeren met een beperking.”

 

Na een eerste voetbalclinic in mei, met dertig deelnemers, is een ding duidelijk; aan belangstelling geen gebrek. Dat blijkt ook afgelopen zaterdag weer. ,,We kunnen straks starten met minimaal tien deelnemers. Waarschijnlijk komen daar nog wel een aantal bij”, zegt Van Zaltbommel. ,,De oudste is 18, de jongste 8.”

Cios-student Emiel Kloosterman uit Lewedorp gaat de jongens en meisjes trainen. Hij zit in het laatste jaar van zijn studie en loopt stage bij Zuidwester in Middelharnis, waar hij werkt met mensen met een verstandelijke beperking. ,,Het geeft ontzettend veel voldoening om kinderen met een beperking te laten genieten van sport.”

 

Naast Kloosterman is de club nog hard op zoek naar een tweede trainer. De eerste training staat gepland op zaterdag 21 september. En dan om de week op zaterdag tussen 9.30 en 10.30 uur. Doel van de trainingen is de kinderen klaarstomen voor wedstrijdjes. ,,In de regio zijn meerdere G-teams, zoals in Middelburg en Bergen op Zoom.”

 

Van Zaltbommel wil het G-team volledig integreren in de club. ,,Net als alle andere leden worden ze gewoon lid van Luctor Heinkenszand. Ze krijgen dezelfde clubkleding, gaan mee op teamuitjes en bezoekjes aan de eredivisie. We willen absoluut geen onderscheid maken.”

 

Ouders zijn blij met het initiatief. ,,Onze zoon Lars (15) zit veel binnen, gaat niet alleen buiten spelen. Dan is een initiatief als dit ideaal”, zegt moeder Rian van Eenennaam.

——- einde artikel ——

Wil jij ook lid worden van het G-voetbalteam van onze club? Vul dan het lidmaatschapsformulier in op onze website. Dat vind je hier. Vul bij de opmerkingen even in dat het gaat om G-voetbal.