Wat hebben we weer een geweldig jeugdkamp gehad. Met op vrijdag 140 deelnemers, waarvan er 80 bleven slapen en ook de volgende ochtend weer actief bezig waren.

Het begon op donderdag al met het opzetten van de tenten. Heel veel tenten kwamen van Kinderkamp Borssele. Zij komen de tenten brengen, helpen met opzetten en komen ze ook weer opruimen. Top, dank jullie wel daarvoor.

Vrijdag was het vanaf 16.00 uur al een drukte van belang. Iedereen kwam zijn luchtbedje en slaapzak brengen. Om 17.15 uur werd het kamp officieel geopend en daarna gingen we lekker genieten van de heerlijke pannenkoeken die door 30 bakkers gebakken zijn.

Daarna gingen eerst de mini’s aan hun programma beginnen. Er was een groot springkussen, een boardingveld om lekker te kunnen voetballen, gatenschieten, skippyslang lopen, zaklopen en natuurlijk ook met water gespeeld. Het was heerlijk weer.
Daarna nog een afsluitende bingo met voor iedereen een kadootje en toen was het kamp voor hun voorbij.

Ondertussen was de jeugd van de JO8, JO9 en JO10 naar Bounce Valley, de jeugd van de JO en MO-11 naar het zwembad en de oudsten waren naar het waterpark in Kamperland. Ze kwamen rond 21.00 uur terug met de grootste verhalen. Iedereen had het enorm naar zijn zin gehad.

De JO8 ging daarna ook bingoën, nog een partijtje voetbal een ijsje en toen naar huis.

De rest van de teams ging een vossenjacht doen. Met de opdracht om alle vossen te zoeken en van de letters die ze van de vossen zouden krijgen een woord te vormen. Alle vossen hadden zich goed vermomd en zaten heel goed in hun rol. Echt super gedaan van iedereen. De kids hadden soms moeite om ze te vinden.

En toen was het tijd om naar bed te gaan. Dat bleek nog een hele uitdaging. Dolle pret natuurlijk om de meiden te laten schrikken, die op hun beurt de jongenstent onveilig gingen maken. En toch wonderlijk dat iedereen dan ongeveer om de 10 minuten naar de wc moet. De meeste hebben echt maar een paar uurtjes geslapen. Vroeg in de ochtend waren de eerste al weer wakker. Na een heerlijk ontbijtje ging het toernooi van start. Alle teams door elkaar gemixt en voetballen maar. Met heel veel siroop en water langs de kant. Dat hadden ze wel nodig met dat weer.

Rond 11.00 uur was het toernooi afgelopen en kreeg iedereen nog een ijsje. Het was een super kamp. Iedereen die geholpen heeft (als organisatie van het kamp, als pannenkoekenbakker, als chauffeur, als vos, als begeleider, als trainer, als nachtwacht, als schoonmaker en iedereen die ik nog vergeten ben) SUPER bedankt. Zonder jullie hadden we het niet kunnen organiseren. Hopelijk tot volgend jaar weer.

En last but not least: er zijn nog foto’s gemaakt tijdens het jeugdkamp. De foto’s vind je via deze link:

09-06-23: Jeugdkamp 2023