F.C. Axel 3 – Luctor Heinkenszand 6 (0-5) 1-8

De laatste wedstrijd voor de winterstop konden de jonge heren de weg richting een ereronde op de platte kar vervolgen. De mannen van de plaatselijke FC hadden bij Martens navraag gedaan of ze de wedstrijd wat konden vervroegen. Dit was voor ons geen probleem, zodoende we kort na het middaguur al arriveerden in Kruiningse veerhaven voor de boot naar Perkpolder. Rob C. zou rechtstreeks vanuit Goes vertrekken en ging via een nieuwerwetse manier: de tunnel… Als dat maar goed komt! Wist u trouwens dat FC Axel niet staat voor Football Club Axel (zoals bij Twente en Utrecht) maar voor FusieClub Axel.

Lucien en Niels hadden vrijdag al de weerkaart bekeken en contact met Jos Broeke opgenomen, naar alle waarschijnlijkheid zou er op kunstgras gespeeld gaan worden. Uiteraard geen verkeerd uitgangspunt gezien ons snelle positiespel.

De volgende 11 werden dan ook de (kunst)wei in gestuurd:

Jeff

Pato – Arno – Martens © –  Bart

Rijkie – Borrel

Boonman – Krukky  – Rob

Rutger

Wissel: Kalf, Magere Ro, Matthijs en Sjarrel

Uitgeleend: Arrow aan het 7e

Afwezig: Totté (wacht op nieuwe heup; ivm code zwart nog niet aan de beurt), Beuter en nog iemand.

We vlogen in ieder geval uit de startblokken, vol druk vooruit, iedereen had er enorm zin in en dat was wel te merken. Zo was het na 11 minuten spelen dan ook al 0-4. Borrel merkte (terecht) op dat hij nog steeds de bal niet had geraakt en uit de middencirkel was gekomen. Voor hem de uitgelezen mogelijkheid om het veld te verlaten, hij had immers die ochtend al een 2 uur durende loopsessie de wandelzak met dochterlief gehad.

Met name de 0-1 (na 7,38 seconden lag de bal al tegen de touwen) en de 0-3 (meteoriet bedoeld als voorzet van Boonman op Rob zijn hoofd) waren het vertellen waard.  De overige doelpunten vielen als rijpe appels van de bomen (en weet ik ook niet meer zo goed).

In de 2e helft waren we nog getuige van een bijzondere gebeurtenis. Het aloude ‘Jeffje’ was daar weer. Een bal stuiterde met enige vaart op onze goalie af, Jeff stelde de coördinaten van zijn rechterbeen wat verkeerd in en tastte volledig in de duister.  Wederom geen clean-sheet en de concurrentiestrijd ligt weer volledig open. Toch blijven we van je houden Jeffje!

Zoals wel vaker was het niveau van de 2e helft niet om over naar huis te schrijven, een (te) ruime voorsprong, een wat gemakkelijke houding, een 5-0-5 opstelling (waar waren de middenvelders?). Met een 1-8 stand floot de scheidsrechter de wedstrijd dan ook af.  Nog even in de kantine afpilsen.

Vlak voordat we huiswaarts wouden gaan mistte echter Kalf (Niels v. L.) zijn, goedgevulde, portefeuille. Sinds zijn vertrek bij S&G (Simon & Garfunkel?) heeft hij de beschikking over een lease-auto, tankpas en kredietkaartje met eindeloos limiet.  Geen wonder dat hij even in paniek was. Op verzoek van Kalf werd de kantine direct gesloten in verband met een vermeende diefstal. Gelukkig was de schrik voor niks en stonden Krukky en Jeff op het parkeerterrein lachend te wachten met de portefeuille in de handen.

MotM:

*** :      Het kunstgrasveldje beviel Rob wel, zijn zaalvoetballskills kwamen lekker bovendrijven. Loopt momenteel met een nekkraag rond.

** :        Rutger: Komt vaak terug, maar 3 x scoren is gewoon netjes.

* :           Jeff: Geen enkele doelpoging gehad en toch een doelpunt tegen, heeft wel 90 minuten lang de kou getrotseerd. Kon ditmaal niet op een schoffel leunen. Petje af.

Herbstmeister dus! Komende weken zullen wij even onze spieren rust gunnen en onze maagjes goed verzorgen. We hopen u allen weer terug te zien 29 januari 2022. We spelen dan thuis tegen Zeelandia Middelburg 4. Of er nog een trainingskamp in petto is voor de mannen van het 6e ? We vrezen met grote vrees.  Maar ook die schade wordt ingehaald!

Fijne Kerstdagen en een sportief 2022!