Als je Zeeuws topscorer Martijn Simonse in je bedrijf hebt werken, is het natuurlijk niet zo gek dat je sponsor bent van diens club Luctor Heinkenszand. Maar, benadrukt Arjan Verpoorte van VSS Machinebouw: ook als Martijn daar niet had gewerkt, had zijn bedrijf bij Luctor Heinkenszand op de sponsorlijst gestaan.

Arjan, het gaat bij jullie op maandag vast vaak over voetbal.
,,Jazeker. Martijn is niet de enige voetballer die hier werkt. Er spelen meer jongens bij clubs hier uit de buurt. Om die reden sponsor ik dan ook niet alleen al jaren Luctor Heinkenszand, maar ook DWO’15 en Kwadendamme.”
,,Als bedrijf vinden we het belangrijk dat die clubs bestaan. Er moet wel wat te doen blijven voor inwoners van de streek. Zonder voetbalclubs sterft het hier uit. En door als sponsor ook regelmatig de kantines te bezoeken, komen we ook wel eens aan personeel. Er werken hier 28 mensen, dus we hebben regelmatig nieuwe collega’s nodig.”

Over je bedrijf gesproken: wat doen jullie precies?
,,We zijn een fabrikant van landbouwmachines. Die zijn voor grondbewerking en de oogst van uien en aardappelen. We máken de machines niet alleen, maar ontwerpen en ontwikkelen ze eerst ook zelf. Onze klanten zitten over de hele wereld. Tot een paar jaar geleden hadden we nog een vestiging in Heinkenszand, maar tegenwoordig zit alles bij elkaar in Oudelande.”

Heb je zelf iets met Luctor Heinkenszand?
,,Ja, ik ga regelmatig naar thuiswedstrijden kijken. De ene keer eens naar DWO, dan weer naar Luctor Heinkenszand. Ze spelen de laatste tijd redelijk om en om thuis. Dus dat is wel handig.”

Tot slot: wat wordt het zaterdag tegen Bevelanders?
,,Tja, dat hangt er mede vanaf of Martijn weer een beetje op schot is, haha. Maar goed, ze schieten ze er sowieso nogal gemakkelijk in de laatste tijd. Dus ik gok op 4-2.”

VSS Machinebouw, Ovezandseweg 6A, Oudelande. Telefoon: 0113 567050. Website: vssmachinebouw.com.