Hij noemt zichzelf een echt voetbaldier.  directeur Ab van den Ouden (links op de foto) van Van den Ouden Makelaardij en Zeeuws Landgoed. Niet zo gek dus dat hij met zijn bedrijf aardig wat voetbalclubs sponsort. De makelaar is onze Sponsor van de Week.

Ab, jullie hoofdvestiging staat in Bruinisse, maar jullie hebben ook een kantoor in Heinkenszand, hè?
,,Nou, wel een vestiging, aan de Kerklaan. Maar die gebruiken we bijna alleen maar als etalage. We geloven we niet zo in kantoren, dat is passé. We zien meer in de kracht van social media, gecombineerd met het bezoek van mensen bij hen thuis.”

Jullie hebben een brede doelgroep. Jullie verkopen huizen in een groot deel van Zeeland, in meerdere segmenten, ook in de recreatie. Maar met Zeeuws Landgoed heb je een heel specifieke doelgroep.
,,Ja dat klopt. Mijn zoon Niels (rechts op de foto) doet vooral de ‘gewone’ verkoop, en Zeeuws Landgoed is echt mijn kindje. Daarmee verkopen we alleen huizen die echt in de buiten staan. Ik woon zelf in de polder bij Oudelande. Dat is echt een aparte ‘way of life’. Dat vergt een aparte aanpak bij de verkoop. Ik geniet daar enorm van.”

Jullie zijn sponsor van Luctor Heinkenszand, en op jullie site staan meer clubs waar jullie steun aan geven. Waarom doen jullie dat?
,,We vinden dat het sociale leven in de streek behouden moet blijven. Clubs krijgen steeds minder subsidie, en de contributie kun je niet blijven verhogen. Verenigingen zijn daardoor steeds meer afhankelijk van sponsoren. Wij willen ons steentje dan ook bijdragen.”
,,We sponsoren veel en vaak. Dat gaat zelfs tot het lokale kerkkoor. Maar ik ben een echt voetbaldier, dus daar ligt mijn hart. Ik heb jaren bij Bruse Boys gevoetbald, ben een fanatieke Feyenoordsupporter en bezoek regelmatig wedstrijden in het buitenland. Bij Bruse Boys zijn we hoofdsponsor. We steunen meerdere voetbalclubs in de omgeving. Als sponsor leveren we trouwens een extraatje. Van elk huis dat we in Heinkenszand verkopen, schenken we een bedrag aan de club om in de jeugdafdeling te steken.”

Als voetbalkenner durf je je waarschijnlijk best aan een voorspelling te wagen. Hoeveel wordt het zaterdag tegen Lewedorpse Boys?
,,Tja, voorspellingen… Bij Bruse Boys zit ik er nogal eens naast, hoor. Maar goed, wat dacht je van 3-1 winst…?”

Van den Ouden Makelaardij/Zeeuws Landgoed. Nieuwstraat 18, Bruinisse/Kerklaan 1a, Heinkenszand. Telefoon: 0111 420020. Email: info@vandenouden.nl. Website: www.vandenouden.nl. Facebook: Van den Ouden Makelaardij