Timmerfabriek De Mol is niet voor niets nu onze Sponsor van de Week. Eigenaar Marco Traas liet op bedrijventerrein Noordzak een gloednieuw onderkomen bouwen, en nam dat begin januari in gebruik. Reden voor ons om het bedrijf juist nu in het zonnetje te zetten.

Marco, vertel eens iets over jullie nieuwe stek.
“Tot eind vorig jaar zaten we in een pand aan Noordland. Dat was niet van mezelf, en ik wilde een eigen onderkomen. Dus hebben we een nieuwe fabriek laten bouwen op Noordzak. We zitten daar sinds 1 januari. Het is een mooi pand geworden, met veel hout. We zitten op een mooie plek, pal aan de snelweg. Het bevalt heel goed.”

Wat doet timmerfabriek De Mol?
”We maken houten kozijnen, ramen en deuren. Vooral voor de zakelijke markt, zoals aannemers, maar ook voor particulieren. We zijn een begrip in Heinkenszand, zitten hier al bijna honderd jaar.”

Je bent sponsor van onze club. Waarom steun je ons?
“Na de fusie van Heinkenszand en Luctor’88 moest de oude Luctor-kantine worden aangepast. Ik werd gevraagd kozijnen te leveren, en toen heb ik een heel lage rekening gemaakt. Toen zei het bestuur: dan maken we je sponsor.”
“Naast Luctor Heinkenszand sponsor ik ook De Patrijzen in ‘s-Heerenhoek. Ik woon daar zelf, vandaar. Ik ken de concurrentiestrijd tussen die twee ploegen wel. Ik doe er niet aan mee, ik gun beide teams het beste. Het zou leuk zijn als Patrijzen weer wat hogerop zou komen. Dan komt de derby terug. Dat is alleen maar goed.”

Luctor Heinkenszand speelt zaterdag tegen Vlissingen. Hoeveel wordt het?
”Luctor Heinkenszand draait lekker, en Vlissingen staat laatste. Ik weet dat het gedurfd is, maar ik voorspel toch 6-1-winst. Moet kunnen.”

Timmerfabriek De Mol, Schouwersweg 104, 4451HT, Heinkenszand. Telefoon: 0113 561271. Website: www.demol.nl