Eigenlijk, zegt Nico Osse eerlijk, heeft hij ‘helemaal niks’ met voetbal. Maar omdat zoon Ruben bij onze club voetbalt, is Nico toch sponsor van Luctor Heinkenszand. Zijn bedrijf HemCell is deze week Sponsor van de Week.

 

Nico, je woont tegenover het voetbalveld, in de Blasiushoeve. Steek je vaak over om even te komen kijken?
”Nou, eerlijk gezegd niet. Ik heb he-le-maal niks met voetbal. Ja, als Oranje speelt, dan kijk ik wel eens. Ik ben eens in de kantine geweest bij een mosselavond, en dat was het wel zo’n beetje.”

Des te mooier dat je dan toch sponsor bent. Waarom eigenlijk?
”Omdat mijn zoon Ruben het vroeg. Die voetbalt bij Luctor Heinkenszand en zei: pa, je moet sponsoren. Toen kon ik geen nee zeggen natuurlijk.”

Ik denk niet dat iedereen in Heinkenszand HemCell kent. Wat doet jouw bedrijf?
”HemCell is een patentbedrijf. We zijn dus bezig met uitvindingen. In ons geval hebben we een methode bedacht om bioplastic te maken: een soort plastic dat zichzelf afbreekt. Het wordt onder meer gemaakt van agrarisch restmateriaal. Het is composteerbaar: het verdwijnt vanzelf. We hebben er een wereldwijd patent op.”
”Het plastic wordt geproduceerd in onze fabriek BioBase Pack Europe in Kruiningen. Er worden onder meer koffiecapsules, plantenpotjes en telefoonkaarten van gemaakt. We zijn nu ook de markt opgegaan in India en China. Daar produceren we onder meer wegwerpbare lunchboxjes.”

Luctor Heinkenszand voetbalt zaterdag tegen Kruiningen. Wat gaat het worden?
”Joh, ik heb geen idee. Maar in Kruiningen, daar staat nu juist mijn fabriek, dus het is wel grappig dat ze nu net tegen elkaar spelen. Ik kan dus ook niet kiezen. Hou het maar op een gelijkspel.”

HemCell, Dorpsstraat 183, 4451KE, Heinkenszand. Telefoon: 0113 561565. Website: www.hemcell.com.