Eigenlijk zou hij kok worden, maar het liep toch even anders voor Jan Karreman. Nu kent iedereen hem als eigenaar van de Etos in de Dorpsstraat. Zijn drogisterij is onze Sponsor van de Week.

Jan, jouw zaak is niet meer weg te denken uit de winkelstraat in Heinkenszand. Hoe lang zit je daar inmiddels?
,,Mijn vader is de winkel in 1991 begonnen, meteen al als Etos. Ik ben er elf jaar geleden bij gekomen.”

Is dat altijd al je idee geweest, om de zaak van je vader over te nemen?
,,Nee, bepaald niet! Ik was kok, en dat vond ik leuk. Maar ik wist ook: dat betekent veel werken in het weekend. En als je dan een gezinnetje krijgt, is dat best een vervelend vooruitzicht.”
,,Toen mijn vader ging verbouwen, heb ik geholpen en zo rolde ik er een beetje in. Daarna heb ik een half jaar lang gekeken of het iets voor mij was. En het beviel me heel erg goed.”

Ziet jouw zaak er precies hetzelfde uit als andere Etos-winkels?
,,Ongeveer de helft van de 550 Etos-vestigingen in Nederland is van franchisers. Die zijn dus echt eigenaar van de winkel. Dat geldt voor mij ook. Daardoor heb ik net wat meer mogelijkheden om een eigen draai te geven aan wat we in de winkel aanbieden. Natuurlijk hebben we het Etos-assortiment, maar ik kan aanvullend daarop ook artikelen van andere leveranciers bestellen. En we maken ook zelf cadeaupakketten, op voorraad of op aanvraag, zowel voor particulieren als voor bedrijven.”

Je bent sponsor bij ons, waar we erg blij mee zijn! Ben je voetballiefhebber?
,,Nou, het is meer dat we het belangrijk vinden om verenigingen op de been te houden. Al heb ik tot mijn 15e wel bij Heinkenszand gevoetbald. Toen kreeg ik een blessure. Sindsdien heb ik niet zoveel meer met voetbal.”

Tot slot: hoeveel wordt het zaterdag tegen Bevelanders?
,,Luctor Heinkenszand wint veel de afgelopen tijd. Dat moet weer lukken. Ik denk 4-1.”

Etos Karreman, Dorpsstraat 61, Heinkenszand. Telefoon: 0113 563064. Facebook: Etos Karreman