Alleen brillen verkopen, daar redt je het als moderne opticien niet meer mee. En dus biedt ook onze sponsor De Visser Optiek veel meer dan dat. ‘Oogzorg in de breedste zin van het woord’, noemt eigenaar Isabelle van den Berge het.

Wat houdt dat in, oogzorg bieden?
,,Tijdens gewone controles gaan we al een stuk verder dan alleen de oogsterkte meten. We kijken ook naar de oogdruk, scannen het netvlies, controleren traanvocht… En als het nodig is gaan we nog een stap verder: dan kijken we of lichamelijke ongemakken als nek- en rugklachten het gevolg zijn van problemen met de ogen. Of we zorgen voor speciale lenzen voor iemand met bijvoorbeeld een hoornvliesafwijking.”

Op jullie website staat ook een flinke lijst zorgaanbieders met wie jullie samenwerken.
,,Ja klopt: met onder meer een osteopaat, een podoloog, een fysiotherapeut en een chiropractor. We verwijzen naar elkaar, en vullen elkaar aan. Een voorbeeld: soms is het goed om met de blik van een osteopaat te kijken wat een nieuwe bril met iemand doet, of andersom krijgen wij een verzoek van een osteopaat of we eens willen kijken of een lichamelijk probleem misschien een gevolg van een oogaandoening is.”

Je zit sinds vier jaar in een prachtig, nieuw pand. Dat bevalt zeker wel?
,,Ja, daar zijn we blij mee. R&B wilde op deze locatie appartementencomplex De Rietzanger bouwen, en wij zaten in de weg. We kregen een heel klein stukje verderop een nieuw onderkomen, waarbij we zelf konden meedenken over het ontwerp. Dat is natuurlijk heel fijn. We krijgen nog steeds regelmatig complimenten van onze klanten.”

Jullie zijn sponsor bij Luctor Heinkenszand. Waarom?
,,Als optiek zijn we met gezondheid bezig, we willen dat mensen zich lekker voelen. Sport heeft ook dat doel. Dus een sportvereniging sponsoren is voor ons logisch.”

Tot slot: gaan we zaterdag winnen van Dauwendaele?
,,Ja, met 2-1.”

De Visser Optiek, Dorpsstraat 92, Heinkenszand. Telefoon: 0113 563214. Website: devisseroptiek.nl.