Sporten en blessures: leuk is het niet, maar ze gaan nu eenmaal regelmatig samen. Fijn dus dat Luctor Heinkenszand nauw samenwerkt met De Blaeij Fysiotherapie. We vragen Gerben Menheere naar de details.

Gerben, vertel eens iets over jullie praktijk.
,,Kortweg: we helpen mensen om weer lekker in beweging te komen of te blijven. Het behandelen en voorkomen van sportblessures hoort daar ook bij.”

Daar ligt meteen een link met Luctor Heinkenszand.
,,Zeker. We doen bij de club aan blessurepreventie, bijvoorbeeld met het Join(t)Forces-programma. Dat is voor jongeren tussen pakweg 13 en 19 jaar. Die leeftijdsgroep is gevoeliger voor bepaalde knieblessures. Door middel van oefeningen die bij dat programma horen, beperken we de risico’s. En we doen veldtesten, we kijken dan hoe de kinderen bewegen. Als we denken dat we dat kunnen verbeteren, nodigen we hen bij ons uit voor individuele begeleiding. En verder verwijst de verzorger van de selectieteams spelers naar ons door als die extra begeleiding nodig hebben.”

Je bent ook regelmatig op ons sportpark in je vrije tijd.
,,Klopt. Ik voetbal zelf in het vijfde, mijn kinderen voetballen ook, en ik ben lid van de technische jeugdcommissie. Dus ik voel me erg betrokken bij de club.”

Dan hoeven we eigenlijk niet te vragen waarom je sponsor bent.
,,Inderdaad vanwege die persoonlijke betrokkenheid. Maar ook omdat wij vinden dat Luctor Heinkenszand een heel belangrijke rol speelt in het dorpsleven – en die rol groeit alleen maar verder. De club is echt een sociale plek. Dat willen we graag ondersteunen.”

De traditionele slotvraag: hoeveel wordt het zaterdag?
,,Best lastig, want de uitslagen van Luctor Heinkenszand zijn nogal grillig, en die van Dauwendaele ook. Ik gok op 3-0.”

De Blaeij Fysiotherapie en Medische Fitness, Van Citterstraat 17, Heinkenszand. Telefoon: 0113 562684. Email: info@fysiodeblaeij.nl. Website: fysiodeblaeij.nl. Facebook: De Blaeij fysiotherapie en medische fitness.