Café De Oranjeboom in ‘s-Heer Hendrikskinderen is al tientallen jaren lang bekend in de hele streek. Ook klanten uit Heinkenszand strijken er regelmatig neer. Reden voor eigenaar Dennis Mijnsbergen om onze club een warm hart toe te dragen. 

Je café staat niet in Heinkenszand, maar in ‘s-Heer Hendrikskinderen. Waarom ben je dan toch sponsor bij ons?
”Ik heb veel klanten uit Heinkenszand. En voor hen doe ik graag wat terug. Om die reden ben ik ook sponsor van onder meer de voetbalclubs uit Wolphaartsdijk, ‘s-Heer Arendskerke en Kloetinge. En natuurlijk ook van korfbalclub Tjoba, want die zit hier in het dorp.”

Je nam De Oranjeboom zes jaar geleden over van de bekende familie Oosthoek, die de zaak toen al meer dan 75 jaar runde. Hoe kwamen ze bij jou terecht?
”Ik werkte hier toen al meer dan twintig jaar. Ik ben begonnen met een vakantiebaantje. Ik ben opgegroeid in ‘s-Heer Hendrikskinderen, en woon hier nog steeds, dus het was vlakbij.”

Heb je veel veranderd aan de zaak toen je erin kwam?
”Dat was niet nodig. Ik heb alleen een terras aan de achterkant toegevoegd. Los daarvan hebben we te maken met de algemene horecatrend: het aantal cafébezoekers loopt terug. Ook wij moeten het steeds meer van eters hebben. Al hebben we gelukkig ook nog veel borrelaars hoor, op vrijdagmiddag bijvoorbeeld. Echt uitgaanspubliek komt ook nog wel, maar alleen als we zelf iets organiseren. Dat doen we dan ook regelmatig. Binnenkort ook weer, op Kerstavond en met Oud en Nieuw.”

Jullie zijn eigenlijk bijna altijd open, he?
”Ja, zeven dagen per week, van ’s ochtends vroeg tot vaak ’s avonds laat. We hebben heel veel doelgroepen, en die komen op verschillende dagen en tijden. ’s Ochtends hebben we bijvoorbeeld een groep vaste koffiedrinkers. Druk? Zeker. Ik ben elke dag heel veel met mijn zaak bezig.”

Dus af en toe een voetbalwedstrijd bezoeken, dat zit er niet in?
”Nee, jammer genoeg niet. Ik moet altijd werken als Luctor Heinkenszand speelt.”

Tot slot: We spelen zaterdag de topper tegen Zaamslag. Gaan we winnen?
”Ja, vast wel. Het wordt spannend, maar ik gok op 1-0 winst.”

Café De Oranjeboom, Nieuwe Rijksweg 21, ‘s-Heer Hendrikskinderen. Telefoon: 0113 215866. Website: cafeoranjeboom.nl

Dennis Mijnsbergen