Weinig sponsors staan zó dicht bij onze club als Marc Langebeke. De halve vereniging zit regelmatig in zijn café De Balletent, waar hij inmiddels bijna tien jaar zowat dagelijks te vinden is. Ook staat Marc regelmatig langs de lijn, en zo heel af en toe trekt hij nog zelf de voetbalschoenen aan.

Zeg Marc, De Balletent wordt door sommige spelers ‘de tweede kantine’ genoemd. Herken jij je daarin?
”Jazeker! Negentig procent van mijn klanten heeft iets met voetbal. Nu is dat niet zo gek natuurlijk, want het lijkt wel of in Heinkenszand zowat iedereen voetbalt! Bovendien ben ik zelf ook een echte liefhebber. Dus dat versterkt elkaar.”

De Balletent is een echt café, met in principe alleen drank op de kaart. Dat is zo langzamerhand best bijzonder.
”Het lukt nog steeds, al serveer ik de laatste tijd wel eens een kleine hap en houd ik ook wel eens avonden met spareribs en chickenwings. Daar komen ook veel voetballers op af, recht uit de kantine. Maar inderdaad: we zijn boven alles een gewoon café. De biljartclub en de dartvereniging hebben De Balletent ook als thuisbasis. Dat helpt wel mee.”

Het is niet zo gek dat jij onze club sponsort.
”Nee, dat is voor mij volkomen logisch. Ik heb vijfentwintig jaar lang zelf gevoetbald, en ga nog steeds regelmatig naar het eerste elftal kijken. Afgelopen weekend was ik nog in Kapelle. En zo heel af en toe, als ze me echt nodig hebben, trek ik m’n voetbalschoenen nog wel eens aan. Dit seizoen is het er nog niet van gekomen, maar vorig jaar heb ik nog met het zesde meegedaan.”
”Nu vind ik dat je als dorpscafé sowieso de clubs in je dorp moet steunen. Ik ben daarom ook sponsor van de handbal. Dat is gewoon goed voor het dorp. Om die reden was ik ook groot voorstander van de fusie van de twee voetbalclubs. Al moet ik eerlijk zeggen dat het voor mijn zaken eigenlijk wat minder was, want veel van de voormalige spelers van Luctor’88 die op zaterdagmiddag in De Balletent zaten, gaan nu naar het sportpark. Maar dat heb ik er wel voor over, hoor.”

Tot slot: hoeveel wordt het zaterdag tegen De Noormannen?
”Ik denk dat we met 3-0 winnen, na een ruststand van 0-0. Ik geloof trouwens dat we nog kampioen gaan worden, al heeft mijn vertrouwen afgelopen weekend wel een deukje opgelopen. Toch moet het nog lukken.”

Café De Balletent, Dorpsstraat 113, Heinkenszand. Telefoon: 06 14421669. Facebook: Cafe de Balletent.