Vijf zelfstandige winkels onder één dak, dat is het idee van woonplaza BinnenUit op Noordzak bij Heinkenszand. BinnenUit sponsort Luctor Heinkenszand. Initiatiefnemer daarvan is Ronald de Jonge van meubelzaak De Jonge Hoek Van Dijke. Hij legt uit hoe BinnenUit in elkaar zit.

Ronald, we kennen BinnenUit door het bijzondere concept. Leg het nog eens uit.
,,Het idee is ontstaan in 2003. We zitten met vijf winkels onder een dak: Van Cadsand (bedden en slapen), Van der Poel (woningtextiel), Palladio (buitenmeubelen), Pieters (keukens) en De Jonge Hoek Van Dijke (meubelen). Het zijn zelfstandige winkels, maar doordat we bij elkaar zitten, lopen klanten gemakkelijker ook naar de buurman. Daardoor kunnen we mensen die bijvoorbeeld verbouwen of verhuizen, een breed pakket aanbieden. Daarnaast werven we ook gezamenlijk klanten, en aan de achterkant doen we onder meer de inkoop zoveel mogelijk samen.”

Je sponsort Luctor Heinkenszand met de naam BinnenUit. Dat doen jullie dus ook gezamenlijk?
,,Dat was wel mijn idee. Alle ondernemers hier hebben zo hun eigen sociale kring, en nemen zelf het initiatief voor sponsoring. Maar dat doen we dus allemaal met de naam BinnenUit.”

Heb je zelf wat met onze club?
,,Jazeker. Ik heb zelf bij Luctor’88 gespeeld, ook nog een poosje in het eerste. En daarna heeft ook mijn zoon er gevoetbald. Nu woon ik ruim tien jaar in Goes, dus dan wordt de afstand vanzelf groter. Maar ik heb wel nog steeds een beetje een groen Luctor-hart. Dat wil niet zeggen dat ik tegen de fusie was, hoor. Integendeel. Het is geweldig wat er nu wordt neergezet. Er zijn ook zoveel vrijwilligers bij de vereniging betrokken. Dat is ook een belangrijke reden om te sponsoren. Als er in het dorp zoiets moois aanwezig is, dan willen we daar graag een steentje aan bijdragen.”

Tenslotte: gaan we zaterdag winnen van Nieuwdorp?
,,Ja hoor. Het wordt 3-0.”

BinnenUit Woonplaza, Schouwersweg 7, Heinkenszand. Website: www.binnenuit.nl. Facebook: Binnenuit